Αυτός είναι ο Λεονάρντο

Ο Αντώνης Τσακαλέας σκιαγραφεί το αναλυτικό προφίλ του Λεονάρντο Ντα Σίλβα Σόουζα ο οποίος απασχολεί εδώ και πάνω από ένα χρόνο τον ΠΑΟΚ. Οι κρυφές ματιές του Ολυμπιακού και ποιο είναι το ποσό που θα πρέπει να δαπανηθεί για να έρθει στην Ελλάδα και την Super League.

Αυτός είναι ο Λεονάρντο
leonardo

Ο Λεονάρνο, που στέφτηκε πρωταθλητής Σερβίας με την φανέλα της Παρτιζάν, βρίσκεται στο στόχαστρο του ΠΑΟΚ από τον Ιανουάριο, και προσφάτως άρχισε να "γυαλίζει" το μάτι και στον Ολυμπιακό. Το Contra.gr παρουσιάζει το προφίλ του Βραζιλιάνου σκόρερ.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Αυτός είναι ο Λεονάρντο

Γεννημένος στις 18 Μαρτίου 1992, ο Λεονάρντ Στα Σίλβα Σόουζα, βρέθηκε στην Μεταλουργκ Ντόνετσκ την σεζόν 2012-13. Ακολούθησαν οι παρουσίες του σε Ένωση Νέων Παραλημνίου, Καμπάλα και Ανζί, μέχρι να βρεθεί το περασμένο καλοκαίρι στην Παρτιζάν. Ο Λεονάρντο μετράει 34 συμμετοχές στο πρωτάθλημα με 82,6 λεπτά συμμετοχής ως μέσο όρο. Έχει δει έξι φορές την κίτρινη κάρτα και το παιχνίδι του μοιράζεται κυρίως σε τρεις κατηγορίες. Ασίστ (27%), ατομικές ενέργειες (27%) και τελειώματα (23%). Η συγκεκριμένη αποτύπωση ήταν μάλλον αναμενόμενη λόγω του στυλ παιχνιδιού του, όμως αυτό που “μένει” από την συγκεκριμένη καρτέλα έχει να κάνει με το τρόπο με τον οποίο “δουλεύει” στο γήπεδο, καθώς είναι μοιρασμένος σε σχεδόν ίδια ποσοστά ο τρόπος με τον οποίο δρα με τη μπάλα στα πόδια όταν βρίσκεται κοντά στο χώρο “ευθύνης” του.

ΛΙΓΕΣ ΑΛΛΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ

Αυτός είναι ο Λεονάρντο

Ο Λεονάρντο μετρά 643 “εμπλοκές” του στα παιχνίδια της Παρτιζάν, με τον μέσο όρο να είναι στις 20 ανά 90λεπτα. Ο αριθμός είναι χαμηλός και... συνδυάζεται με τον θερμικό του χάρτη. Οι “ζεστές” περιοχές είναι κυρίως από τη μεσαία γραμμή και μέχρι την γραμμή του άουτ, στην αριστερή πλευρά. Εκεί θα τον δεις να “συχνάζει” και ως επί το πλείστον να περιμένει τη μπάλα για να κάνει “τα δικά του”. Δεν είναι ο παίκτης που θα έχει συμμετοχή στην ανάπτυξη του παιχνιδιού.

ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΙ... ΜΠΟΥΚΑΡΕΙ

Αυτός είναι ο Λεονάρντο

Από τις 643 ενέργειές του, οι 313 είναι επιθετικές μονομαχίες “1vs1” με ποσοστό επιτυχίας στο 79% και οι οι 219 είναι οι υπόλοιπες επιθετικές κινήσεις, με ποσοστό επιτυχίας στο 77%, δυο ποσοστά υψηλά, ειδικά όταν μιλάμε για παίκτη που κατά μέσο όρο, ανά 90 λεπτά, έχει συνολικά 17 επιθετικές ενέργειες. Όσο πιο πολλές είναι οι επιθετικές ενέργειες, τόσο πιο αξιόπιστο είναι και το ποσοστό επιτυχίας. Ο θερμικός χάρτης που αφορά τις “1vs1” μονομαχίες είναι ο... αναμενόμενος, και δείχνει πως ο Λεονάρντο δεν το κουνάει ρούπι από την αριστερή πλευρά της επίθεσης. Μέσω των ατομικών του κινήσεων έχει κερδίσει 93 φάουλ στα παιχνίδια πρωταθλήματος.

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΑ ΣΤΗΜΕΝΑ

Αυτός είναι ο Λεονάρντο

Ο Λεονάρντο μετράει φέτος 25 απ' ευθείας εκτελέσεις φάουλ, με τα μισά από αυτά να βρίσκουν εστία (48%), αλλά και 24 εκτελέσεις φάουλ με γέμισμα, στα οποία έχει 38% ποσοστό ευστοχίας (το γέμισμα κατέληξε σε συμπαίκτη). Παρόμοιο είναι και το ποσοστό επιτυχίας στις εκτελέσεις κόρνερ. Ο Βραζιλιάνος είναι ο εκτελεστής όλων των στημένων φάσεων που έχει κερδίσει η Παρτιζάν από την πλευρά του.

ΚΟΣΤΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΠΑΙΚΤΗ

Το συμβόλαιο του Λεονάρντο προβλέπει ετήσιες αποδοχές στο μισό εκ. Ευρώ, ενώ τη ρήτρα αποδέσμευσής του είναι στα 2,5 εκ. Ευρώ. Ο ΠΑΟΚ ασχολήθηκε τον Ιανουάριο με τον Βραζιλιάνο, όμως οι ασπρόμαυροι του Βελιγραδίου δεν ήθελαν να ακούσουν τίποτα, καθώς έβλεπαν πως ο Λεονάρντο μπορεί να τους οδηγήσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, όπως και τελικά έγινε.

News 24/7

24MEDIA NETWORK