Αυτός είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στο MLS

Το MLS έχει μετατραπεί τα τελευταία χρόνια σε... παρέλαση αστέρων. Άλλοι που πάνε για να κλείσουν την καριέρα τους, άλλοι για ένα restart, όπως και να' χει τα χρήματα που δίνονται για να τους αποκτήσουν είναι πολλά ξεπερνώντας και τα ευρωπαϊκά δεδομένα.

Orlando City SC forward Cyle Larin (9) reacts with Orlando City SC forward Will Johnson (8) after scoring a goal during the second half of an MLS soccer game against the New York City FC, Sunday, April 23, 2017, in New York. Orlando defeated New York 2-1. (AP Photo/Kathy Willens)
Orlando City SC forward Cyle Larin (9) reacts with Orlando City SC forward Will Johnson (8) after scoring a goal during the second half of an MLS soccer game against the New York City FC, Sunday, April 23, 2017, in New York. Orlando defeated New York 2-1. (AP Photo/Kathy Willens) AP

Όταν ο Μπέκαμ έκανε το μεγάλο βήμα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού τον Ιανουάριο του 2007, πολλοί τον έλεγαν τρελό. "Πού θα βρει εκεί χρήματα"; Όχι μόνο τα βρήκε, έχοντας συνολικά έσοδα για μία πενταετία 250 εκατομμύρια δολάρια!

Το MLS συνεχώς εξελίσσεται, αναβαθμίζεται με ταλαντούχους παίκτες αλλά και αστέρες που πάνε για να... βγάλουν το ψωμί τους. Και τα νούμερα με τα πιο ακριβά συμβόλαια της σεζόν, ζαλίζουν λίγο.

Στο Top10 της λίστας με τους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες συναντάμε πολλούς γνωστούς παίκτες, αλλά την πρώτη θέση την έχει... καπαρώσει μία έκπληξη. Ο λόγος για τον Κακά, τον παίκτη της Ορλάντο Σίτι, και πρώην της Ρεάλ και της Μίλαν, που λαμβάνει 5,6 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο. Τα 108.000 δολάρια που λαμβάνει την εβδομάδα ο Βραζιλιάνος άσος δεν είναι και λίγα, αν σκεφτεί κανείς πως διανύει μία μέτρια περίοδο στην Αμερική (σε 53 συμμετοχές έχει 18 γκολ και 17 ασίστ).

Στην εν λόγω λίστα συναντάμε αμέσως μετά τον Ιταλό Σεμπαστιάν Τζιοβίνγκο, με συμβόλαιο στα 5,5 εκατομμύρια, ενώ λίγο πιο κάτω υπάρχει ο Πίρλο (4,6 εκατομμύρια) και ο Βίγια (4,4 εκατομμύρια), μαζί με τον... νεοφερμένο Μπάστιαν Σβάισταϊνγκερ (4,2 εκατομμύρια).

Και όμως φαίνεται πως λέιπει κάποιο μεγάλο όνομα από τη λίστα. Ποιος; Ο Άσλεϊ Κόουλ που αμείβεται με μόλις 5.000 δολάρια την εβδομάδα!

Άτιμη ζωή.

Photo credits: AP Photo/Kathy Willens

News 24/7

24MEDIA NETWORK