Ο διαιτητής που παραδέχτηκε πως σφύριξε μεθυσμένος

Ο Βολφ Ντίτερ Αλενφέλντερ σφύριξε ημίχρονο στο 32' της αναμέτρησης που είχε κληθεί να διαιτητεύσει. Επίσης, το ίδιο απόγευμα διαπίστωσε πως η κατανάλωση αλκοόλ πριν από αγώνα ποδοσφαίρου είναι μια πολύ κακή ιδέα.

Ο διαιτητής Λι Μέισον δείχνει κίτρινη κάρτα στον Ζορζίνιο της Τσέλσι, κατά τη διάρκεια αναμέτρησης της ομάδας του Λονδίνου με την Λέστερ
Ο διαιτητής Λι Μέισον δείχνει κίτρινη κάρτα στον Ζορζίνιο της Τσέλσι, κατά τη διάρκεια αναμέτρησης της ομάδας του Λονδίνου με την Λέστερ AP PHOTO/LEILA COKER

Ο Βολφ Ντίτερ Αλενφέλντερ έζησε από το 1944 ως το 2014, με το όνομά του να συνδέεται με τη Bundeslliga των δεκαετιών '70 και '80, όταν κι έγινε ο ανώτατος άρχοντας 106 αγώνων, σε μια χρονική περίοδο 14 ετών (1974-1988). Ο Αλενφέλντερ επίσης κατάφερε να γίνει και ένα παράδειγμα προς αποφυγή, για όσους επιθυμούν να ασχοληθούν με τη διαιτησία, για όσους επιθυμούν να ασχοληθούν νηφάλιοι με τη διαιτησία ή με οποιοδήποτε άλλο αξίωμα εντός ή εκτός αγωνιστικού χώρου.

Ήταν η 13η αγωνιστική για τη σεζόν 1975-1976, όταν το Ανόβερο αντιμετώπισε τη Βέρντερ Βρέμης. Ο αγώνας, σύμφωνα με το περιοδικό Kicker, ήταν μάλλον βαρετός και οι δυο ομάδες έπαιζαν περισσότερο για τους βαθμούς και λιγότερο για το θέαμα. Ξαφνικά, ο Αλενφέλντερ, διαιτητής εκείνου του ματς, σφύριξε τη λήξη του ημιχρόνου. "Από τώρα;" αναρωτήθηκαν παίκτες της Βέρντερ, που τον πλησίασαν για να τον ρωτήσουν "μήπως δεν έχει τελειώσει το ματς; Οι φανέλες μας δεν έχουν ιδρώσει ακόμα". Τελικά, ο Αλενφέλντερ συμβουλεύτηκε τον επόπτη του, ο οποίος του υπέδειξε τον πραγματικό χρόνο της αναμέτρησης και ο αγώνας συνεχίστηκε κανονικά, ενώ στην ανάπαυλα της αναμέτρησης ο διαιτητής -εμφανώς σε κακή κατάσταση- ζήτησε να πιει τσάι. Ο πρόεδρος του Ανόβερου, Φέρντιναντ Μποκ, εύλογα αναρωτήθηκε: "Μήπως έχει πιει κάτι ο ρέφερι;"

Τελικά, ύστερα από έναν κύκλο 'ανακρίσεων' που είχαν ξεκινήσει από τον παρατηρητή του αγώνα, το παραστράτημα του Αλενφέλντερ επιβεβαιώθηκε. Ο διαιτητής, λίγες ώρες πριν από τον αγώνα, είχε συνοδέψει το φαγητό του με μια μπύρα κι ένα κοκτέιλ, ένα ατόπημα που επιβεβαίωσε και ο βοηθός του και οδήγησε σε μια -μικρής διαρκείας- αποπομπή του από τη δράση. Στη συνέχεια της καριέρας του, πάντως, ο Αλενφέλντερ έγινε κυρίως γνωστός για τον ευθύ τρόπο που ανταπαντούσε στους παίκτες, όταν εκείνοι τον πλησίαζαν με απειλητικές διαθέσεις, χωρίς να αγγίξει ξανά το ποτό.

Πρέπει να φύγει ο Λιονέλ Μέσι απ' τη Μπαρτσελόνα; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:


News 24/7

24MEDIA NETWORK