Αυξάνονται οι πιθανότητες για τον Χαριστέα

Μετά την προπόνηση της Παρασκευής θα οριστικοποιηθεί η συμμετοχή ή όχι των Άγγελου Χαριστέα και Τάκη Φύσσα στην κρίσιμη αναμέτρηση του Σαββάτου (08/10, 21:00) με τη Δανία στην Κοπεγχάγη. Οι δυο τους έλαβαν μέρος στο διπλό της Πέμπτης, όμως ακόμη δεν έχει παρθεί τελική απόφαση. Σύστημα 4-5-1 δοκίμασε ο Ρεχάγκελ.  

Αυξάνονται οι πιθανότητες για τον Χαριστέα

Αποστολή στη Δανία: Άγγελος Τόμπρος


Η προπόνηση της Πέμπτης στην Κοπεγχάγη άλλαξε -εν μέρει- τη μέχρι τώρα διαμορφωμένη κατάσταση στην Εθνική. Οι Άγγελος Χαριστέας και Τάκης Φύσσας μπορεί αρχικά να ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα, ωστόσο αργότερα πήραν μέρος στο οικογενειακό διπλό προκειμένου να διαπιστωθεί η κατάστασή τους και κατά πόσο τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν τις προηγούμενες ημέρες συνεχίζουν να τους ταλαιπωρούν.

Ο άσος της Χάρτς αισθάνθηκε εκ νέουορισμένες ενοχλήσεις, οπότε οι πιθανότητες συμμετοχής του στο ματς του Σαββάτου μειώνονται σημαντικά. Ο επιθετικός του Αγιαξ όμως τίθεται -όπως όλα δείχνουν- στη διάθεση του Οτο Ρεχάγκελ για την κρίσιμη αναμέτρηση. Ιατρικώς, άλλωστε είναι... εντάξει, αφού την Παρασκευή θα είναι σε θέση να χρησιμοποιεί, ύστερα από εισήγηση του γιατρού,και το κεφάλι του στις διεκδικήσεις της μπάλας.

Μικρά - Μικρά

*** Επιβλητικό είναι το Πάρκεν της Κοπεγχάγης, το γήπεδο που θα διεξαχθεί το παιχνίδι του Σαββάτου. Διαθέτει εξαιρετική ακουστική διαμορφώνοντας φανταστική ατμόσφαιρα, ενώ ο αγωνιστικός χώρος βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση.

*** O καιρός είναι πολύ καλός για τα δεδομένα της εποχής. Το πρωί επικρατεί λιακάδα με το θερμόμετρο να αγγίζει τους 18ο βαθμούς, ενώ το βράδυ πέφτει στους 10ο. Τέτοιες καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατούν και κατά τη διάρκεια του αγώνα.

*** Γεμάτο αναμένεται να είναι το Πάρκεν από 40.000 και πλέον φιλάθλους. Οι 2.000 από αυτούς θα είναι Ελληνες, με τους περισσότερους να φτάνουν στην Κοπεγχάγη το Σάββατο το πρωί. Εξάλλου, η Γερμανία από όπου αναμένονται οι περισσότεροι συνορεύει με τη Δανία.



Ο ίδιος πάντως περιμένει και την προπόνηση της Παρασκευής, οπότε θα επιδιώξει να γυμναστεί υπό συνθήκες αγώνα. " Είναι σίγουρα θετικό πως συμμετείχα στο διπλό. Δεν ένιωσα ενοχλήσεις, όμως δεν μπήκα δυνατά στις φάσεις. Την Παρασκευή θα προσπαθήσω να αγωνιστώ δυνατότερα και αν τα καταφέρω θα συζητήσω με το κ.Ρεχάγκελ και το γιατρό. Άλλωστε, όπως μας είπαν μόνο όσοι 100% έτοιμοι θα παίξουν " επισήμανε ο Χαριστέας μετά το τέλος της προπόνησης.

Από την πλευρά του ο Τάκης Φύσσας "μοίρασε" τις πιθανότητες: " Θα δούμε την Παρασκευή. Οι πιθανότητες είναι 50-50. Όταν περπατάω δεν πονώ, όμως όταν γυμνάζομαι με μπάλα έχω πρόβλημα. Είναι αλήθεια πάντως πως μέρα με τη μέρααισθάνομαι καλύτερα ".

Δηλώσεις έκαναν επίσης οι Τραϊανός Δέλλας και Γιώργος Καραγκούνης. Ο κεντρικός αμυντικός της ΑΕΚ δήλωσε: " Δεν τίθεται αν θέλω να παίξω, όμως μερικές φορές τα... θέλω μπαίνουν στην άκρη για το καλό της ομάδας. Ακόμη δεν είμαι 100% έτοιμος, όμως κάθε μέρα που περνά είμαι καλύτερα ", με το μέσο της Μπενφίκα να προσθέτει:" Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, όμως εμείς πρέπει όντας συγκεντρωμένοι να επιβάλουμε το ρυθμό μας. Έχω ακόμη κάποιες ενοχλήσεις στο τραύμα μου ".

Προφανώς και η συμμετοχή του Αγγελου Χαριστέα στο διπλό χαροποίησε ιδιαίτερα τον Ότο Ρεχάγκελ, ωστόσο τουλάχιστονμέχρι την προπόνηση της Παρασκευής δεν μπορεί να αλλάξει εντυπωσιακάτα πλάνα του. Γι' αυτό και αναφορικά με το σχήμα, ο Γερμανός τεχνικός δοκίμασε τον Καψή σε ρόλο αριστερού μπακ και τους Δέλλα-Κυργιάκο ως δίδυμο στα μετόπισθεν.

Κατά τ' άλλα, ο Νικοπολίδης ήταν στο τέρμα, ο Σεϊταρίδης στα δεξιά, οι Ζαγοράκης, Κατσουράνης (αμυντικά χαφ), Καραγκούνης (αριστερά), Γιαννακόπουλος (δεξιά)και Λυμπερόπουλος (επιτελικός)στο κέντρο και ο Ζήσης Βρύζας μόνος στην κορυφή της επίθεσης. Εφόσον ισχύσει το παραπάνω πλάνο, τότε θα υπάρχουν πολλές εναλλαγές κατά τη διάρκεια του ματς, με τον Κατσουράνη να βοηθά στην άμυνα και τον Καραγκούνη να πλαισιώνει τον Καψή.

Το ερωτηματικό έχει πλέον να κάνει με τη χρησιμοποίηση του Δέλλα. Ο "Κολοσσός" δεν βρίσκεται στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση και ο Ρεχάγκελ περιμένει από τον ίδιο τον αμυντικό της ΑΕΚ να του δώσει το "ok" προκειμένου να τον χρησιμοποιήσει. Σε περίπτωση που ο "Τράι" δεν αγωνιστεί, τότε το σύστημα θα πάρει μορφή ανάλογη του αγώνα με το Καζαχστάν με τους Κυργιάκο-Καψή στην άμυνα και τρεις επιθετικούς (Γιαννακόπουλος, Βρύζας, Λυμπερόπουλος).

Τρίποντο και φύγαμε για πρόκριση

Νίκη και μόνο νίκη είναι το σύνθημα στα λόγια των Ελλήνων διεθνών του Ότο Ρεχάγκελ για την αναμέτρηση του Σαββάτου. Έχουν όλοι, άλλωστε, συνειδητοποιήσει πως ο ένας βαθμός της ισοπαλίας δεν είναι σε καμία περίπτωση αρκετός για την εξασφάλιση της παρουσίας στα μπαράζ-πρόκρισης. Χαρακτηριστική είναι η ατάκα του αρχηγού Θοδωρή Ζαγοράκη κατά την άφιξή του στο γήπεδο πριν από την προπόνηση της Πέμπτης όταν σε σύντομη συνομιλία που είχε με Έλληνα φίλαθλο τόνισε: " Τι λες τώρα. Αν χάσουμε θα τρελαθούμε ".

Σε ίδιος μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Στέλιου Γιαννακόπουλου, ο οποίος ήταν ο μόνος από τους ποδοσφαιριστές της Εθνικής που μίλησε κατά την άφιξη της ομάδας στην Κοπεγχάγη. " Τέρμα τα ψέματα. Είχαμε μια εβδομάδα να προετοιμαστούμε αγωνιστικά και ψυχολογικά. Πρέπει και ξέρουμε πως πρέπει να κερδίσουμε. Δεν μας ενδιαφέρει τι σκέπτονται οι Δανοί. Εμάς μας ενδιαφέρει η δική μας ομάδα και πιστεύουμε στην πρόκριση. Παρ' όλα αυτά θεωρώ πως η Δανία είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα του ομίλου ".

Αμυντικά προβλήματα η Δανία

Πολλά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην άμυνα ο τεχνικός της Δανίας Μόρτεν Όλσεν. Σαν να μην του έφταναν οι εδώ και καιρό δεδομένες απουσίες, ο Τόμας Χέλβεγκ προπονήθηκε μόνο για μισή ώρα με τους συμπαίκτες του και αποχώρησε. Δύσκολα οπότε θα είναι στη διάθεση του τεχνικού τιμ. Αυτός είναι άλλωστε oλόγοςπου ο Όλσεν προκειμένου να καλύψει κάποια κενά κάλεσε εσπευσμένα στην ομάδα τον Αντριάνσεν, αρχηγό της εθνικής ελπίδων και κεντρικό αμυντικό της Βέρντερ, ο οποίος ερίζει μάλιστα για μια θέση στο αρχικό σχήμα.

Πιθανότεροι ωστόσο φαντάζουν οι: Σόρενσεν, Νίλσεν, Πρίσκε, Γκράαγκαρντ, Ν.Γένσεν, Γκράβενσεν, Πόουλσεν, Κ.Γένσεν, Ρόμενταλ, Γιόργκενσεν και Τόμασον .

Επειδή πάντως ο Τύπος της χώρας πιέζει για χρησιμοποίηση του φορμαρισμένου επιθετικού της Σάλκε, Λάρσεν, δεν αποκλείεται να μείνει εκτός αρχικού σχήματος ο Κ.Γένσεν και να οπισθοχωρήσει ο Τόμασον.



News 24/7

24MEDIA NETWORK