Αζεβέδο, ο Λέο Μάτος από τα αριστερά

Ο ΠΑΟΚ φέρεται να εξετάζει την περίπτωση του Μάρσιο Αζεβέδο και ΤοContra.gr καταγράφει όλα τα αγωνιστικά δεδομένα που αφορούν τον αριστεροπόδαρο αμυντικό, η περίπτωση του οποίου θυμίζει τον Λέο Μάτος. Πλεονεκτήματα, μειονεκτήματα και όλα τα αγωνιστικά δεδομένα μέσω και τουWyscout.

Shakhtar's Marcio Azevedo, right, outruns Malmo's Vladimir Rodic during the Champions League Group A soccer match between FC Shakhtar and Malmo at Arena Lviv stadium in Lviv, western Ukraine, Tuesday, Nov. 3, 2015. (AP Photo/Efrem Lukatsky)
Vladimir Rodic Marcio Azevedo AP IMAGES

Ο Μάρσιο Γκονζάγκα Ντε Αζεβέδο ήρθε στο προσκήνιο μέσω της εφημερίδας"Forza"η οποία κάνει λόγο για ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ για τον Βραζιλιάνο ακραίος αμυντικό της Σαχτάρ Ντόνετσκ. Ο Αζεβένο ανήκει σε μια μακρά λίστα ποδοσφαιριστών που τα τελευταία χρόνια έχουν απασχολήσει τον "Δικέφαλο του βορρά" έχοντας προηγουμένως βρεθεί στην Τούμπα ως αντίπαλο.

Στις 31/7/2013 ο ΠΑΟΚ είχε υποδεχθεί την Μέταλιστ Χάρκιβ στην ( άδεια λόγω τιμωρίας) Τούμπα στο πλαίσιο της τρίτης προκριματικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ, στο ταμπλό των μη πρωταθλητών. Ο Αζεβέδο ήταν μέλος της Μέταλιστ ( με συμπαίκτη του τον Ροντρίγκο Μολέδο) η οποία επικράτησε επί του ΠΑΟΚ με 0-2. Ο Αζεβέδο είχε αποκτηθεί από την Μέταλιστ τον Φεβρουάριο του 2013, και από τότε, μέχρι τώρα, έχει παραμείνει στο Ουκρανικό πρωτάθλημα.

Από τον Φεβρουάριο του 2013 μέχρι το καλοκαίρι του 2014 ο Αζεβέδο έγραψε 44 συμμετοχές με την φανέλα της Μέταλιστ, με την Σαχτάρ Ντόνετσκ να τον αποκτά έναντι 4.000.000 Ευρώ. Ο Βραζιλιάνος, στα 3,5 χρόνια που βρίσκεται στην ομάδα του Ντόνετσκ μετρά 28 συμμετοχές. Στα μισά της σεζόν 2015-16 είχε σοβαρό τραυματισμό που τον άφησε εκτός δράσης μέχρι στα μισά της επόμενης σεζόν.

"Βρίσκομαι στην Ουκρανία εδώ και πέντε χρόνια, το συμβόλαιο μου πλησιάζει στο τέλος του, έμειναν μόλις έξι μήνες. Εξετάζω τις πιθανότητες επιστροφής στη Βραζιλία, είμαι στο εξωτερικό μεγάλο διάστημα. Υπάρχει και η δυνατότητα της ανανέωσης με την Σαχτάρ, αλλά κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί….", δήλωνε πριν από λίγες μέρες σε εφημερίδα της πατρίδας του ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής. Έχει τάσεις φυγής από την Ουκρανία, την ώρα που ο ΠΑΟΚ έχει τάσεις... απόκτησης ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται στη θέση του και μάλιστα διαθέτει τα δικά του αγωνιστικά χαρακτηριστικά.

Το αρνητικό στοιχείο του Αζεβέδο δεν είναι άλλο από την έλλειψη αγωνιστικού ρυθμούς. Τα τελευταία 2,5 χρόνια έχει γράψει 22 συμμετοχές με την φανέλα της Σαχτάρ, γεγονός που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο ειδικά από τη στιγμή που μέσα σε αυτό το διάστημα υπάρχει και ένας τραυματισμός που τον είχε θέσει νοκ άουτ για καιρό.

Το θετικό στοιχείο του Αζεβέδο δεν είναι άλλο από το αγωνιστικό προφίλ που τον έφερε μέχρι την Σαχτάρ Ντόνετσκ. Ο 31χρονος Βραζιλιάνος είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει αρκετά κοινά στοιχεία με τον Λέο Μάτος. Η σύγκριση μέσωWyscoutείναι ενδεικτική, καθώς αφορά όλα όσα καταγράφηκαν μέσα στο 2017, με τον Μάτος να έχει σαφώς περισσότερες συμμετοχές από τον Αζεβέδο, όμως ακόμα και έτσι, καταγράφεται ο τρόπος παιχνιδιού.

ΕΝΑΣ... ΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Αζεβέδο, ο Λέο Μάτος από τα αριστερά

Το αν θα μπορέσει να πιάσει τα στάνταρ απόδοσης του Λέο Μάτος είναι άλλη κουβέντα. Το ότι του «μοιάζει» όσον αφορά το τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται, αυτό φαίνεται με μια ματιά στον θερμικό τους χάρτη, καθώς Αζεβέδο και Μάτος παίρνουν... "επ' ώμου" τις πλάγιες γραμμές ξεκινώντας αμφότεροι από την άμυνα.

Όσον αφορά τα στατιστικά τους, Αζεβέδο και Μάτος έχουν παρόμοια ποσοστά επιτυχίας τόσο στις επιθετικές μονομαχίες(attacking duels)όσο και στις ντρίπλες εναντίον αντιπάλου(1vs1 dribbling)ενώ στα γεμίσματα ο Μάτος υπερτερεί(cross).

Αζεβέδο, ο Λέο Μάτος από τα αριστερά
Αζεβέδο, ο Λέο Μάτος από τα αριστερά
Αζεβέδο, ο Λέο Μάτος από τα αριστερά

AP Photo/Efrem Lukatsky

News 24/7

24MEDIA NETWORK