ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπάγερν Μ. – Ρεάλ Μ.

Η Μπάγερν Μονάχου έχει κατακτήσει τέσσερις φορές το θεσμό, η Ρεάλ Μαδρίτης εννέα, ωστόσο αμφότερες μετρούν μόλις από μία πρόκριση στα προημιτελικά (και καμία στα ημιτελικά) τα τελευταία τρία χρόνια.

Μπάγερν Μ. – Ρεάλ Μ.

Η Μπάγερν Μονάχου έχει κατακτήσει τέσσερις φορές το θεσμό, η Ρεάλ Μαδρίτης εννέα, ωστόσο αμφότερες μετρούν μόλις από μία πρόκριση στα προημιτελικά (και καμία στα ημιτελικά) τα τελευταία τρία χρόνια. Δύο από τα “μεγαθήρια” του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου μοχθούν για να ξαναβρούν τη χαμένη τους αίγλη, δίχως ορατό αποτέλεσμα, αφού μία εκ των δύο είναι αναγκασμένη να επιστρέψει και πάλι νωρίς στην εγχώρια πραγματικότητα.


Το πιο ενδιαφέρον ζευγάρι στη δεύτερη μέρα των επαναληπτικών της φάσης των “16” του Τσάμπιονς Λιγκ εντοπίζεται στην “Αλιάντζ Αρίνα”, όπου οι Βαυαροί ποντάρουν σε ένα γκολ ώστε να ανατρέψουν το εις βάρος τους 3-2 του πρώτου αγώνα, τη στιγμή που οι “μερέγκες” μπαίνουν στο παιχνίδι της διατήρησης του σκορ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Η προϊστορία εμφανίζει αρκετά στοιχεία άξια λόγου. Οπως για παράδειγμα ότι η Ρεάλ Μαδρίτης δεν έχει κερδίσει ποτέ στη γερμανική πόλη σε οκτώ αναμετρήσεις, ενώ έχει φέρει μόλις μία ισοπαλία, το 2004 (1-1), στην τελευταία φορά που αγωνίστηκε εκεί. Ωστόσο τα ματς στη Γερμανία έχουν πάντα τουλάχιστον δύο γκολ και έτσι οι Ισπανοί μπορούν να προκριθούν ακόμα και με… ήττα, σε περίπτωση ενός 4-3. Στο σύνολο, στα 17 παιχνίδια που έχουν δώσει μεταξύ τους οι δύο ομάδες, η Μπάγερν μετρά εννέα νίκες και η Ρεάλ έξι.

Από το πρώτο παιχνίδι, τότε που ο Μαρκ φαν Μπόμελ μείωνε σε 3-2 στα τελευταία λεπτά της συνάντησης του “Σαντιάγκο Μπερναμπέου” κι αύξανε κατακόρυφα τις ελπίδες των Βαυαρών, η Μπάγερν παρουσιάζεται βελτιωμένη. Μετρά δύο νίκες στο πρωτάθλημα σε ισάριθμους αγώνες, μείωσε στους έξι τους βαθμούς τη διαφορά που τη χωρίζει από την κορυφή της Bundesliga και αρχίζει να πιστεύει και πάλι στο τρίτο συνεχές πρωτάθλημα.

Η απόδοση του Λούκας Ποντόλσκι στη νίκη με 3-2 μέσα στο Βερολίνο επί της Χέρτα αποτελεί ένα σημαντικό εχέγγυο. Ο 21χρονος Γερμανός επιθετικός σημείωσε ένα γκολ και μοίρασε δύο ασίστ, στο καλύτερό του παιχνίδι από το καλοκαίρι, όταν και αποκτήθηκε από την Κολονία. Η περίοδος ντεφορμαρίσματος μοιάζει να έχει περάσει στο παρελθόν και θα αποτελέσει τον παρτενέρ του Ρόι Μακάι στην επιθετική γραμμή του Οτμαρ Χίτσφελντ. Για το παιχνίδι υπολογίζεται και ο τελευταίος σκόρερ του πρώτου αγώνα, ο Ολλανδός φαν Μπόμελ, ο οποίος κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών προέβη σε άσεμνες χειρονομίες, οι οποίες, όμως, δεν του επέφεραν κάποια σοβαρή τιμωρία από πλευράς πειθαρχικής επιτροπής της ΟΥΕΦΑ.

Στον αντίποδα, η Ρεάλ Μαδρίτης ακολουθεί αντίθετη πορεία από αυτήν της Μπάγερν, από την πρώτη αναμέτρηση και έπειτα. Οι Ισπανοί μετρούν δύο ισοπαλίες 1-1 στα μαδριλένικα ντέρμπι που ακολούθησαν με Ατλέτικο και Χετάφε, με αποτέλεσμα να μείνουν έξι βαθμούς μακριά από την κορυφή και πέντε πίσω από την “αιώνια” αντίπαλο Μπαρτσελόνα. Με τους “μπλαουγκράνα”, μάλιστα, τίθενται αντιμέτωποι αυτό το Σαββατοκύριακο, στο ισπανικό “el clasico”, με αποτέλεσμα η έκβαση του αγώνα κόντρα στην Μπάγερν να έχει σημαντικό ψυχολογικό αντίκτυπο στο μεγάλο ντέρμπι που ακολουθεί.

Τα πράγματα για την ομάδα του Φάμπιο Καπέλο, πάντως, εκ των πραγμάτων δεν είναι καλά. Ο Ιταλός βρίσκεται με το ένα πόδι εκτός ομάδας, ωστόσο μέχρι να αποχωρήσει, θα πρέπει να κρατά ενωμένο το σύλλογο. Οι νίκες είναι η σωστή συνταγή της επιτυχίας, ωστόσο αυτές δεν έρχονται. Αντιθέτως, έρχονται οι… τραυματισμοί, που οδηγούν στο άλλο άκρο. Τελευταία παραδείγματα, οι τραυματισμοί του Ντέιβιντ Μπέκαμ, του καλύτερου παίκτη στον αγώνα με την Μπάγερν στη Μαδρίτη, καθώς και του Χοσέ Αντόνιο Ρέγες, στο ματς κόντρα στη Χετάφε.

Αμφότεροι μένουν εκτός αποστολής, ενώ μικροπροβλήματα τραυματισμού αντιμετωπίζουν και οι επιθετικοί Ρουντ φαν Νίστελροϊ και Γκονζάλο Χιγκουαΐν, χωρίς, όμως, να προβληματίζουν ιδιαίτερα τον Ιταλό τεχνικό. Τέλος, ο Ραούλ αναμένεται να αποθεραπευτεί πλήρως από ένα πρόβλημα στους προσαγωγούς και να αγωνιστεί.


Οι πιθανές συνθέσεις

Μπάγερν Μονάχου: Καν, Σανιόλ, Λούσιο, βαν Μπούιτεν, Λαμ, Σβάινσταϊγκερ, Χάργκριβς, φαν Μπόμελ, Σαλιχάμιντζιτς, Μακάι, Ποντόλσκι

Ρεάλ Μαδρίτης: Κασίγιας, Ράμος, Καναβάρο, Ελγκέρα, Κάρλος, Ρομπίνιο, Ντιαρά, Γκάγκο, Ραούλ, Γκούτι, φαν Νίστελροϊ

Διαιτητής: Λούμπος Μίτσελ (Σλοβακία)


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ