Μπαρτσελόνα: Θέλει 340 εκατ. ευρώ για μεταγραφές, δίνει τα 100 η... Ρεάλ Μαδρίτης

Ο Μέσι θέλει τον Γκριεζμάν, ο Ραϊόλα βάζει εμπόδια για τον Ντε Λιχτ, η Μπαρτσελόνα χρειάζεται 340 εκατ. ευρώ και η Ρεάλ Μαδρίτης της... προσφέρει τα 100! Την ίδια ώρα ο Βαλβέρδε "τρελαίνεται" στην ιδέα της πιθανής θυσίας του Ράκιτιτς.

Atletico Madrid's Antoine Griezmann, right shoots past Real Madrid's goalkeeper Thibaut Courtois to score his side's 1st goal during a Spanish La Liga soccer match between Atletico Madrid and Real Madrid at the Metropolitano stadium in Madrid, Spain, Saturday, Feb. 9, 2019. (AP Photo/Manu Fernandez)
Atletico Madrid's Antoine Griezmann, right shoots past Real Madrid's goalkeeper Thibaut Courtois to score his side's 1st goal during a Spanish La Liga soccer match between Atletico Madrid and Real Madrid at the Metropolitano stadium in Madrid, Spain, Saturday, Feb. 9, 2019. (AP Photo/Manu Fernandez) AP PHOTO/MANU FERNANDEZ

Αν η φετινή σεζόν της Μπαρτσελόνα ταυτιζόταν με ένα τραγούδι, θα μπορούσε να είναι το Bittersweet Symphony, με την υπογραφή των Richard Ashcroft, Mick Jagger και Keith Richards.

Οι "μπλαουγκράνα" έφτασαν κυριαρχικά στην δεύτερη σερί κατάκτηση της La Liga, είναι στον τελικό του Copa del Rey, όμως γνώρισαν έναν σοκαριστικό αποκλεισμό στα ημιτελικά του Champions League από την Λίβερπουλ και μάλιστα διαδοχικό, μετά το περσινό κάζο απέναντι στην Ρόμα.

Η ενδεχόμενη κατάκτηση ή μη του Κυπέλλου κόντρα στη Βαλένθια δεν είναι ο παράγοντας που μπορεί να αλλάξει τον σχεδιασμό της Μπαρτσελόνα για τη νέα σεζόν, έτσι στην Βαρκελώνη έχουν ήδη θέσει επί τάπητος το μεταγραφικό πλάνο, όπου αναμένεται να στηθεί ένας χορός εκατομμυρίων με τα επικείμενα "πάρε - δώσε".

Υπολογίζεται πως οι "μπλαουγκράνα" θα χρειαστούν κοντά στα 340 εκατ. ευρώ για να κινηθούν όπως θέλουν στο μεταγραφικό παζάρι, κάτι που τους ωθεί στην πώληση παικτών για εξοικονόμηση πόρων. Για έναν από αυτούς ούτε που θέλει να ακούει κάτι τέτοιο ο Ερνέστο Βαλβέρδε... Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά.

Νιάτα, ένταση και ποιότητα

Με αρκετούς από τους πρωταγωνιστές της να βρίσκονται στην ηλικία των 30 plus (Πικέ, Άλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς, Μέσι, Σουάρες) η Μπαρτσελόνα επιχειρεί να προσθέσει στο ρόστερ της νιάτα που θα της χαρίσουν μεγαλύτερη ένταση στο παιχνίδι και ποιότητα, για να αυξηθούν οι σταθερές στη μεσαία γραμμή αλλά και την επίθεση, πλην Μέσι και Σουάρες.

Ajax's Frenkie de Jong celebrates after Ajax's Matthijs de Ligt scoring his side's opening goal during the Champions League semifinal second leg soccer match between Ajax and Tottenham Hotspur at the Johan Cruyff ArenA in Amsterdam, Netherlands, Wednesday, May 8, 2019. (AP Photo/Martin Meissner)
Ajax's Frenkie de Jong celebrates after Ajax's Matthijs de Ligt scoring his side's opening goal during the Champions League semifinal second leg soccer match between Ajax and Tottenham Hotspur at the Johan Cruyff ArenA in Amsterdam, Netherlands, Wednesday, May 8, 2019. (AP Photo/Martin Meissner) AP PHOTO/MARTIN MEISSNER

AP Photo/Martin Meissner

Ο Ντε Γιονγκ του Άγιαξ έχει ήδη κλείσει με αντίτιμο 75 εκατ. ευρώ, συν άλλα 11 εκατ. ευρώ υπό μορφή μπόνους επίτευξης στόχων. Και είναι ο παίκτης που θα κληθεί να δώσει έξτρα λύσεις στον άξονα της μεσαίας γραμμής, συνδυάζοντας την τεχνική του ικανότητα με τις φυσικές δυνάμεις - στοιχείο που έλειψε από τους Καταλανούς την τελευταία διετία στο Champions League, στις αποτυχίες σε Ρώμη και Λίβερπουλ.

Ο Ραϊόλα βάζει εμπόδια για Ντε Λιχτ

Ένας ακόμη παίκτης του Άγιαξ έμοιαζε να έχει προορισμό το " Camp Nou", όμως τα τελευταία 24ωρα παρατηρείται μια κωλυσιεργία στην υπόθεση του. Ο λόγος για τον Ντε Λιχτ, που εμφανίζεται διστακτικός για το επόμενο βήμα στην καριέρα του και αν αυτό πρέπει να είναι στους ''μπλαουγκράνα''.

Στην πραγματικότητα το όλο πρόβλημα υποκινείται από τον Μίνο Ραϊόλα, γνωστό για τις ιδιαίτερα σκληρές -έως και εκβιαστικές- μεθόδους του όταν καλείται να πουλήσει την πραμάτια του. Ο διάσημος μάνατζερ θέλει να καρπωθεί το μεγαλύτερο δυνατό όφελος για τον Ντε Λιχτ, έτσι καλεί κι άλλες ομάδες στην διεκδίκηση της υπογραφής του 20χρονου στόπερ.

Η Μπαρτσελόνα πάντως έχει ξεκαθαρίσει πως δεν θα μπει σε διαδικασία νέων διαπραγματεύσεων, καλώντας την πλευρά του παίκτη να τηρήσει τα συμφωνηθέντα. Εφόσον ολοκληρωθεί αυτή η μεταγραφή για τους "μπλαουγκράνα", ακόμη 70 εκατ. ευρώ θα πρέπει να βγουν από τα ταμεία τους.

Θέλει τον Γκριεζμάν ο Μέσι

Ο Γάλλος παγκόσμιος πρωταθλητής Αντουάν Γκριεζμάν, ανακοίνωσε πως αποχωρεί από την Ατλέτικο Μαδρίτης και η Βαρκελώνη μοιάζει ως ο πιθανότερος προορισμός του. Η Μπαρτσελόνα ξεκάθαρα επιθυμεί την απόκτηση του 28χρονου επιθετικού και δεν θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά άλλωστε, αφού τον θέλει στο "Camp Nou" ο Λιονέλ Μέσι.

Κάτι που φέρεται να έχει διαμηνύσει ο Αργεντίνος σταρ στον ίδιο τον Γκριεζμάν. Η φημολογία θέλει τον Γκριεζμάν να έχει πει στην διοίκηση της Ατλέτικο πως "όταν σε θέλει ο Μέσι, δεν λες όχι"!

Ωραία όλα αυτά, αλλά απαιτείται και ένα τεράστιο χρηματικό ποσό για να υλοποιηθεί αυτή η μετακίνηση. Και συγκεκριμένα 120 εκατ. ευρώ.

(Χωράει ο Γκριεζμάν στην ενδεκάδα της Μπαρτσελόνα; Το νέο επεισόδιο του Pod-όσφαιρο έχει την απάντηση)

"Λιγουρεύεται" και τον Ρόδρι

Το καλοκαίρι του 2018 η Ατλέτικο Μαδρίτης πλήρωσε 20 εκατ. ευρώ στην Βιγιαρεάλ για τον Ρόδρι, που την πρώτη του σεζόν με τους "ροχιμπλάνκος" έγραψε 46 συμμετοχές με 2 γκολ και 1 ασίστ. Η θέση του είναι αυτή του ανασταλτικού μέσου και φέρνει πολύ -στο αγωνιστικό στυλ- του Σέρτζι Μπουσκέτς.

Η ρήτρα του είναι 70 εκατ. ευρώ, η Ατλέτικο προφανώς και δεν θέλει να τον χάσει τόσο γρήγορα αλλά οι μνηστήρες είναι πολλοί και το ποσό όχι ακριβώς απαγορευτικό. Η Μπαρτσελόνα γλυκοκοιτάζει την περίπτωση του Ρόδρι, ψάχνοντας τον παίκτη που θα κληθεί να μπει στα παπούτσια του Μπουσκέτς.

Παίκτης για τα ρεπό του Άλμπα

Πλην του 30χρονου μπακ, δεν υπήρχε καμία άλλη προφανής λύση στο ρόστερ της Μπαρτσελόνα για το αριστερό άκρο της άμυνας. Δεν είναι τυχαίο πως ο Άλμπα έχει γράψει 52 (!) συμμετοχές φέτος (3 γκολ, 17 ασίστ), αλλά με συν έναν χρόνο στην πλάτη του η λύση δεν είναι να παίζει μέχρι να... λιποθυμήσει και τη νέα σεζόν.

Μπορεί στο "Anfield" να έκανε δύο τραγικά -για την κλάση του- λάθη στα δύο πρώτα γκολ της Λίβερπουλ, αλλά δεν τίθεται θέμα για τη θέση του βασικού και την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Αυτός θα ξεκινάει στην ενδεκάδα όμως αναζητείται ο παίκτης που θα του κάνει τα... ρεπό.

Real Madrid's Daniel Carvajal, left, duels for the ball with Rayo Vallecano's Alex Moreno during the Spanish La Liga soccer match between Real Madrid and Rayo Vallecano at the Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Saturday, Dec. 15, 2018. (AP Photo/Manu Fernandez)
Real Madrid's Daniel Carvajal, left, duels for the ball with Rayo Vallecano's Alex Moreno during the Spanish La Liga soccer match between Real Madrid and Rayo Vallecano at the Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Saturday, Dec. 15, 2018. (AP Photo/Manu Fernandez) AP PHOTO/MANU FERNANDEZ

Ο Φιλίπε Λουίς φεύγει από την Ατλέτικο Μαδρίτης και η δική του περίπτωση έχει πέσει στο τραπέζι, ως μια έμπειρη και ανέξοδη λύση, ίσως και ιδανική για 12-15 "εύκολα" παιχνίδια τον χρόνο. Εναλλακτικά, υπάρχει η προοπτική του Άλεξ Μορένο της Βαγιεκάνο, που υποβιβάστηκε. Ο 25χρονος μπακ ήταν από τους παίκτες που ξεχώρισαν, αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις στις 36 εμφανίσεις του. Η αξία του υπολογίζεται στα 7 εκατ. ευρώ.

Έσοδα μέσω... Ρεάλ Μαδρίτης

Το "Santiago Bernabeu" είναι πιθανότατα το γήπεδο που θα φιλοξενεί τις ποδοσφαιρικές παραστάσεις του Εντέν Αζάρ τη νέα σεζόν, καθώς η Ρεάλ Μαδρίτης είναι έτοιμη να πάρει τον Βέλγο κυνηγό από το "Stamford Bridge".

Σενάριο που ηχεί... μελωδικά στα αυτιά της Μπαρτσελόνα, καθώς η Τσέλσι βλέπει ως αντικαταστάτη του Αζάρ τον Φιλίπε Κοουτίνιο. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός δεν έχει μέλλον στο "Camp Nou", έτσι στην Βαρκελώνη κοιτάζουν να αποκομίσουν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα από μια πιθανή πώληση του.

Εφόσον η Τσέλσι γεμίσει τα ταμεία της από την παραχώρηση του Αζάρ στην Ρεάλ και δικαιωθεί στην προσφυγή που θα καταθέσει στο CAS για να ανατρέψει την απόφαση απαγόρευσης μεταγραφών, τότε η Μπαρτσελόνα θα προσπαθήσει να πάρει ένα ποσό στα 100 εκατ. ευρώ από τους "μπλε" του Λονδίνου για τα δικαιώματα του Κοουτίνιο.

Στον αέρα και ο Ουμτιτί

Ο Γάλλος διεθνής στόπερ αγωνίστηκε μόλις 1268 λεπτά τη φετινή σεζόν, αντιμετωπίζοντας πρόβλημα τραυματισμού στο γόνατο. Τα προβλήματα άρχισαν να γίνονται ορατά από την σεζόν 2017-2018, όταν ο Ουμτιτί έχασε 11 παιχνίδια μέσα στη σεζόν εξαιτίας μυϊκών ενοχλήσεων.

Ωστόσο η υπόθεση του 25χρονου αμυντικού δεν είναι τόσο απλή. Ο ίδιος δεν δείχνει καμία διάθεση να αφήσει την Μπαρτσελόνα (έχει συμβόλαιο ως το 2023), ενώ το πρόβλημα στο γόνατο ενδεχομένως να κάνει διστακτικούς τους όποιους υποψήφιους μνηστήρες.

Αν πάντως οι "μπαλουγκράνα" ολοκληρώσουν την μεταγραφή του Ντε Λιχτ, είναι πρόθυμοι να δεχτούν προστάσεις ακόμη και 40 εκατ. ευρώ για την παραχώρηση του Γάλλου στόπερ.

Η σκέψη που "τρελαίνει" τον Βαλβέρδε

Ο Ίβαν Ράκιτιτς είναι ένας παίκτης που βρίσκεται στα βασικά πλάνα του Ερνέστο Βαλβέρδε και για τη νέα σεζόν (52 συμ., 5 γκολ, 9 ασίστ φέτος). Ο ίδιος περνάει καλά στη Βαρκελώνη και είναι ιδιαίτερα αγαπητός στους συμπαίκτες του. Όμως η νέα αγωνιστική περίοδος ίσως να μην τον βρει στα κυανέρυθρα της Μπαρτσελόνα, αφού η διοίκηση σχεδιάζει να τον παραχωρήσει.

Θεωρώντας πως έχει κάνει απόσβεση και με το παραπάνω (στοίχισε μόλις 18 εκατ. ευρώ η απόκτηση του από την Σεβίλλη το 2014), ενώ έφτασε πλέον στα 31 του χρόνια, η διοίκηση των Καταλανών οριοθετεί το φετινό καλοκαίρι ως το κατάλληλο για την πώληση του παίκτη, αποσκοπώντας σε κέρδη άνω των 50 εκατ. ευρώ. Η σκέψη μιας πιθανής απώλειας του Κροάτη διεθνή χαφ "τρελαίνει" τον Βαλβέρδε, ωστόσο η "θυσία" του μοιάζει απαραίτητη για την εξοικονόμηση χρημάτων.

Με λίγα λόγια, η Μπαρτσελόνα ευελπιστεί να αποκομίσει κέρδη άνω των 190 εκατ. ευρώ μέσα από πιθανές πωλήσεις των Κοουτίνιο, Ουμτιτί και Ράκιτιτς.

Χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν παραμένει ανοιχτή σε προτάσεις που μπορεί να έρθουν για κάποιους εκ των Σίλεσεν (κοστολογείται στα 30 εκατ. ευρώ), Σεμέδο (κοστολογείται στα 35 εκατ. ευρώ), Αντρέ Γκόμες (κοστολογείται στα 20-25 εκατ. ευρώ) ή ακόμη και των Μάλκομ (αποκτήθηκε αντί 41 εκατ. ευρώ από την Μπορντό), Ραφίνια, Ντένις Σουάρεθ.

Photo credits: AP Photo/Manu Fernandez

News 24/7

24MEDIA NETWORK