Ο Bendtner καλό θα ήταν να μην βγαίνει από το σπίτι

Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 50 ημερών για ξυλοδαρμό ταξιτζή. Οι φορές που ντρόπιασε τον εαυτό του ήταν πάνω-κάτω όσες τα γκολ του στο Champions League! Λιγότεροι μόνο οι δανεισμοί του. Όλα αυτά ο Nicklas Bendtner.

Wolfburg's Nicklas Bendtner from Denmark   looks on during the German first division Bundesliga soccer match between FC Augsburg and VfL Wolfsburg in the SGL Arena in Augsburg, Germany, on Saturday, March 7, 2015. (AP Photo/Matthias Schrader)
Wolfburg's Nicklas Bendtner from Denmark looks on during the German first division Bundesliga soccer match between FC Augsburg and VfL Wolfsburg in the SGL Arena in Augsburg, Germany, on Saturday, March 7, 2015. (AP Photo/Matthias Schrader) AP PHOTO/MATTHIAS SCHRADER

Πολύ χρήσιμο εργαλείο το transfermarkt. Ο 'μεγάλος αδερφός' που παρακολουθεί -διακριτικά- τους ποδοσφαιριστές ανά τον κόσμο και καταγράφει με πάσα λεπτομέρεια κάθε μεταβολή της καριέρας τους, συνοδεία αριθμών (χρήματα, συμμετοχές, γκολ).

Ό,τι χειρότερο για τον Nicklas Bendtner. Τον 30χρονο πια Δανό φορ, ο οποίος το 2004 ήταν ένα wonder kid του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, αλλά το 2018 έχει καταλήξει ένας γυρολόγος (Αγγλία, Ιταλία, Γερμανία, Νορβηγία) χωρίς να εκπληρώσει ποτέ τις προσδοκίες που είχε δημιουργήσει.

Τουναντίον, τις διέψευσε μία προς μία.

Ο Bendtner έκανε ντεμπούτο στην Arsenal τον Οκτώβριο του 2005, σε παιχνίδι του Λιγκ Καπ, κι έκτοτε έπαιξε σε Birmingham City, Sunderland, Juventus, VfL Wolfsburg, Nottingham Forest και από το 2017 στη Rosenborg.

Σ' όλα αυτά τα χρόνια έχει αγωνιστεί σε 396 παιχνίδια, τα 33 εκ των οποίων στο Champions League. Τα γκολ του από ομίλους μέχρι νοκ άουτ μόλις 8 - τα 5 στην ίδια σεζόν (2010-11). 'Killer' δεν τον λες, οπότε, παρά τα σωματικά προσόντα του.

Ισάριθμες ήταν μάλιστα οι φορές που ο Δανός επιθετικός έπεσε στα μάτια του κόσμου και όχι μόνο ρεζιλεύτηκε, αλλά έμπλεξε σοβαρά εξαιτίας της παραβατικής συμπεριφοράς του.

Καταδικάστηκε σε φυλάκιση

Η πιο πρόσφατη αυτή του περασμένου Σεπτεμβρίου. Όταν επιστρέφοντας στην Κοπεγχάγη για ένα παιχνίδι της εθνικής Δανίας ξυλοκόπησε αγρίως έναν οδηγό ταξί στις 2 μετά τα μεσάνυχτα. Ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε με σπασμένο σαγόνι στο νοσοκομείο και κατήγγειλε το περιστατικό, με αποτέλεσμα ο Bendtner να συλληφθεί, να του απαγγελθούν κατηγορίες και να οριστεί δικάσιμος. Μετά το πέρας της οποίας στον Δανό επεβλήθη ποινή φυλάκισης 50 ημερών, αφού με τη χρήση ενός αποδεικτικού video κρίθηκε ένοχος για πρόκληση σωματικών βλαβών στον κατήγορο.

Ο δικηγόρος του Δανού κατέθεσε έφεση, ισχυριζόμενος πως ο πελάτης του ήταν σε κατάσταση αυτοάμυνας. Όποια πάντως κι αν είναι η εξέλιξη της υπόθεσης, το νέος 'λεκές' στο ήδη 'βρώμικο' παρελθόν του δεν καθαρίζει.

Το βεβαρυμένο παρελθόν

Ο Bendtner είναι ξανθός, με ανοιχτόχρωμα μάτια και διαθέτει baby face. Κόντρα ρόλος συγκριτικά με όσα περιστατικά έχουν σημαδέψει τη ζωή του.

Το διαδίκτυο βρίθει από παραδείγματα και αλιεύσαμε ορισμένες.

Όπως...

> Τότε που το 2009 σε πιτσαρία της Κοπεγχάγης αντιμετώπισε πρόβλημα με την πιστωτική κάρτα του, δεν είχε μετρητά να πληρώσει, έκανε σαματά φωνάζοντας 'ξέρεις ποιος είμαι εγώ; Μπορώ ν' αγοράσω όλη την πιτσαρία' και... πλήρωσαν αντ' αυτού το λογαριασμό του δύο πελάτες του καταστήματος που τον αναγνώρισαν.

> Τότε που στη διάρκεια του EURO 2012 επέλεξε, μετά τα δεύτερο προσωπικό γκολ που είχε σημειώσει απέναντι στους Πορτογάλους ισοφαρίζοντας 2-2 στο 80', να πανηγυρίσει με κατεβασμένο το σορτς διαφημίζοντας επί της ουσίας στοιχηματική εταιρία. Του είχε επιβληθεί πρόστιμο 100.000 ευρώ και αποκλεισμός ενός αγώνα.

> Τότε που στη σεζόν της Juventus (2012-13) γύρισε στην Κοπεγχάγη, πήρε το αυτοκίνητό του και βγήκε βόλτα, αλλά κατά την επιστροφή οδηγούσε στο αντίθετο ρεύμα έχοντας καταναλώσει τρεις φορές περισσότερο αλκοόλ από το επιτρεπτό όριο. Του αφαιρέθηκε φυσικά το δίπλωμα.

> Τότε που καλοκαίρι του 2013, κατά τις διακοπές του στο Λας Βέγκας, φωτογραφήθηκε με τον Snoop Dogg και συνόδευσε τη... μεθυσμένη εικόνα των δύο με αμφιλεγόμενη λεζάντα από το στίχο του τραγουδιού 'Young Wild and Free' (So what we get drunk. So what we smoke weed. We are just having fun Thats how it's supposed to be living young and wild and free)

> Τότε που τον Νοέμβριο 2013 προκάλεσε ζημιές σε πολυτελή κατοικία στην περιοχή του Χερτφορσάιρ και μετά την καταγγελία του ιδιοκτήτη συνελήφθη από την αστυνομία για να δώσει εξηγήσεις.

> Τότε που τσακώθηκε με άλλον οδηγό ταξί, τον έβρισε με ανομολόγητες εκφράσεις και τον χτύπησε, προτού βγει από το όχημα, κατεβάσει το παντελόνι του και αρχίσει να τρίβεται στη λαμαρίνα.

> Τότε που ανήρτησε φωτογραφία από την ώρα που έκανε ηλιοθεραπεία και είχε καλυμμένα τα γεννητικά όργανά του μ' ένα στηθόδεσμο.

Κεντρική φωτογραφία: AP Photo/Matthias Schrader

News 24/7

24MEDIA NETWORK