Βοσνία - Ελλάδα: Πιάνιτς αλαζόνας, φίδι Κολοβό

Η Ελλάδα βρέθηκε να χάνει με 2-0 στο 15' από τη Βοσνία και φλέρταρε με τον διασυρμό. Τελικά τιμώρησε την αλαζονεία του Πιάνιτς, με κορυφαίο τον Φορτούνη και ένα φίδι Κολοβό που κρατούσε ο Αναστασιάδης στον πάγκο, για το τελικό 2-2 στη Ζένιτσα.

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO 2020 / ΒΟΣΝΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO 2020 / ΒΟΣΝΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ένα σοκαριστικά κακό πρώτο εικοσάλεπτο βρήκε την Ελλάδα να υπολείπεται δύο τερμάτων στην αναμέτρηση του "Bilino Polje", με τους Βόσνιους να έχουν στήσει ένα μικρό πάρτι στον αγωνιστικό χώρο και την εξέδρα. Φτάνοντας στα τελευταία λεπτά του αγώνα στη Ζένιτσα, οι γηπεδούχοι έκαναν καθυστερήσεις και... προσευχές για να κρατήσουν τον πόντο της ισοπαλίας!

Σε ένα παιχνίδι για γερά νεύρα, Βοσνία και Ελλάδα έμειναν στο 2-2 για την 2η αγωνιστική των ομίλων της προκριματικής φάσης του Euro 2020, σε μια ισοπαλία που είχε νικητή και ηττημένο.

Τρικυμία εν κρανίω

Σε διάταξη 3-5-1-1 ξεκίνησε το ματς η Ελλάδα, θέλοντας να απορροφήσει την πίεση που θα ασκούσαν ο Τζέκο και η παρέα του στα πρώτα λεπτά. Αντί αυτού οι παίκτες του Αναστασιάδη αλλού πατούσαν και αλλού βρίσκονταν. Μόλις στο 10' ολόκληρη η ελληνική άμυνα βρέθηκε σε κατάσταση πλήρους ύπνωσης, δεχόμενη ένα ερασιτεχνικό γκολ από μια εκτέλεση κόρνερ και παρά την προσπάθεια του Ζέκα να αποσοβήσει το μοιραίο στην πρώτη εκτέλεση του Βίστσα. Στην επαναφορά ο Βόσνιος εξτρέμ σκόραρε και πριν προλάβει να συνέλθει από το πρώτο χτύπημα, η Ελλάδα βρέθηκε στη γωνία της σε ημιλιπόθυμη κατάσταση...

Ο Πιάνιτς με χτύπημα φάουλ αλά Κριστιάνο Ρονάλντο, άφησε τον Βλαχοδήμο σύξυλο να παρακολουθεί την πορεία της μπάλας μέχρι το βάθος της αριστερής του γωνίας. Ο γκολκίπερ της Μπενφίκα ήταν εντελώς απροετοίμαστος στη φάση, όπως άλλωστε και οι συμπαίκτες του από το ξεκίνημα της αναμέτρησης. Με ένα 2-0 στην πλάτη μόλις από το 15ο λεπτό, η Ελλάδα όχι μόνο δεν έδειχνε να έχει καμία τύχη να επιστρέψει στο ματς αλλά σου έδινε και την εντύπωση ότι ήταν μπροστά σε μια συντριβή.

Ισορρόπησε αλλά ήταν ακόμη μακριά

Ο Αναστασιάδης έφερε τον Κουρμπέλη στην μεσαία γραμμή και γύρισε την διάταξη σε ένα εντελώς ανορθόδοξο 4-4-1-1, με τέσσερις κεντρικούς μέσους με διαφορετικά στοιχεία μεν, αλλά που αγωνίζονται κατά κόρον ως αμυντικοί χαφ. Στο 22' από αλλαγή παιχνιδιού του Σιόβα και πολύ όμορφη ενέργεια του Μπακάκη, ο Φορτούνης έχασε μια καλή ευκαιρία να μειώσει το σκορ αλλα μέχρι εκεί. Ήταν δεδομένο ότι δεν... τσούλαγε ένα τέτοιο σχήμα και το γεγονός ότι μέχρι το ημίχρονο το σκορ έμεινε ως είχε ήταν επιτυχία για την Ελλάδα. Ουδείς μπορούσε να το αντιληφθεί εκείνη τη στιγμή, αλλά έτσι ήταν.

Ο Φορτούνης σάλπισε την αντεπίθεση

Με τον Μασούρα αντί του Μπουχαλάκη ξεκίνησε η Ελλάδα στο δεύτερο ημίχρονο, αυξάνοντας τα ρίσκα της επιθετικά, αφού δεν είχε και κάτι άλλο να κάνει. Οι Βόσνιοι ήταν ξεκάθαρο πως ήθελαν να διατηρήσουν τα κεκτημένα, έδωσαν χώρο στην εθνική μας και έψαχναν την κόντρα. Στο 64' ο Φορτούνης κέρδισε πέναλτι από τον Σούνιτς, ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον Σέχιτς μειώνοντας σε 1-2. Αμέσως μετά οι ισορροπίες άλλαξαν για τα καλά, με τον μέχρι τότε κορυφαίο παίκτη του γηπέδου να πληρώνει την αλαζονεία του.

Στο 8ο λεπτό του παιχνιδιού ο Σάμαρης έκανε ένα απλό φάουλ στον Πιάνιτς. Κυνήγησε τον Βόσνιο με απλωμένο χέρι για να του ζητήσει συγγνώμη, αλλά εισέπραξε την αδιαφορία του αντιπάλου του, που δεν καταδέχθηκε να απλώσει το δικό του. Ο μέσος της Γιουβέντους είχε να σκοράρει δυόμισι χρόνια με το εθνόσημο στο στήθος και τελευταία φορά που το πέτυχε ήταν τον Νοέμβριο του 2016, ξανά κόντρα στην Ελλάδα στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Πανηγύρισε -και καλά έκανε- το τέρμα του στη Ζένιτσα και ήταν αυτός που κινούσε τα νήματα για την ομάδα του μέχρι το 65ο λεπτό, έστω κι αν η συμπεριφορά του ήταν εριστική.

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO 2020 / ΒΟΣΝΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO 2020 / ΒΟΣΝΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Αμέσως μετά το γκολ του Φορτούνη ο Πιάνιτς με τις τάπες έπεσε στο καλάμι του Ζέκα και υποστήριζε πως δεν υπέπεσε καν σε φάουλ! Η κόκκινη κάρτα που βγήκε από το τσεπάκι του Ντάνι Μακέλι και ήταν η τιμωρία της αλαζονείας του Πιάνιτς.

Ο Κολοβός ξέρανε το "Bilino Polje"

Το κακό για τον ίδιο και την ομάδα του Ρόμπερτ Προσινέτσκι, ήταν πως ο Άγγελος Αναστασιάδης αν και ιδιαίτερα θρησκόληπτος, έκρυβε ένα φίδι Κολοβό στον πάγκο του. Και μόλις το αμόλησε στον αγωνιστικό χώρο, δεν άργησε να μπήξει το δηλητήριο του στη Βοσνία. Με τον Φορτούνη να είναι ασταμάτητος και να ταλαιπωρεί διαρκώς την αντίπαλη άμυνα, η Ελλάδα έψαχνε την έξτρα επιθετική ενέργεια για βρει την ισοφάριση. Και αυτή ήρθε από την σέντρα του Ζέκα από δεξιά, με τον Κολοβό να βγαίνει μπροστά από τους στόπερ των γηπεδούχων και με εκπληκτική κεφαλιά να φέρνει το ματς στα ίσα στο 85'!

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO 2020 / ΒΟΣΝΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO 2020 / ΒΟΣΝΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Στο τελευταίο δεκάλεπτο -μαζί με τις καθυστερήσεις- οι Βόσνιοι έτρεμαν στην ιδέα της ήττας, αλλά ευτυχώς για εκείνους η βενζίνη στο ντεπόζιτο της Ελλάδας είχε σωθεί από την υπερπροσπάθεια για την ισοφάριση. Και κάπως έτσι η εθνική μας συνεχίζει να μετρά μόλις μια ήττα σε δέκα ματς απέναντι στην Βοσνία, ενώ απέκτησε ένα ισχνό προβάδισμα για την δεύτερη θέση στο Group J - με τη λογική πως η Ιταλία θα είναι πρώτη.

Επόμενα ραντεβού για την Ελλάδα, αυτά με τη Squadra Azzura και την Αρμενία, στις 8 και 11 Ιουνίου αντίστοιχα.

Photo credits: eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK