Bravo: Το πρώτο ποδοσφαιρικό reality

Αναζητώντας τον τρόπο να προσελκύσει νέα ταλέντα από την Βραζιλία, η λίγκα της Ισπανίας βρήκε τη λύση μέσω ενός τηλεοπτικού σόου. Η εποχή που η ευκαιρία για μια καριέρα στο ποδόσφαιρο περνάει μέσα από ένα ριάλιτι έφτασε.

Ο Ντιέγκο Σόουζα της Σάο Πάολο πανηγυρίζει ένα τέρμα του μπροστά σε τηλεοπτική κάμερα, στην αναμέτρηση με την Ροσάριο Σεντράλ για το Copa Sudamericana του 2018. (AP Photo/Andre Penner)
Ο Ντιέγκο Σόουζα της Σάο Πάολο πανηγυρίζει ένα τέρμα του μπροστά σε τηλεοπτική κάμερα, στην αναμέτρηση με την Ροσάριο Σεντράλ για το Copa Sudamericana του 2018. AP PHOTO/ANDRE PENNER

Η La Liga σε συνεργασία με την εταιρεία αθλητικού μάρκετινγκ Grupo LX σκαρφίστηκαν έναν πρωτότυπο τρόπο για να προσελκύσουν στην Ισπανία τα κορυφαία ταλέντα της Βραζιλίας. Ποιος είναι αυτός; Η δημιουργία ενός ριάλιτι! Προπονητές από το ισπανικό πρωτάθλημα θα βοηθήσουν στην κατάρτιση ενός βιώσιμου προπονητικού προγράμματος για την ενίσχυση της ποδοσφαιρικής κουλτούρας στην Βραζιλία. Έτσι, μέσω αυτής της σχέσης, μερικά από τα σπουδαιότερα ταλέντα της Νοτίου Αμερικής θα έχουν την ευκαιρία να αναδειχθούν, ανοίγοντας ενδεχομένως την πόρτα ενός από τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Η La Liga λοιπόν αποφάσισε να συνεργαστεί με την Grupo LX και θα παρουσιάσουν το ριάλιτι 'Bravo!', το οποίο θα προβάλλεται από το ESPN το επόμενο έτος. Πρόκειται για μια εταιρική σχέση που θα προωθήσει μια σειρά από νέα προγράμματα στα πλαίσια του σκάουτινγκ, με σκοπό την ενίσχυση του ποδοσφαίρου σε όλη τη χώρα.

Η πρώτη πρωτοβουλία της συνεργασίας αυτής είναι μια τηλεοπτική εκπομπή που θα απευθύνεται σε εφήβους μεταξύ 16 και 19 ετών, οι οποίοι αναζητούν την ευκαιρία για μια καριέρα στο παιχνίδι. Μέσω μιας σειράς προγραμμάτων που θα μεταδίδονται μέσω του ESPN, οι παίκτες με την μεγαλύτερη προοπτική θα επιλεγούν για να ταξιδέψουν στην Ισπανία και εκεί θα έχουν την δυνατότητα να προπονηθούν στην Ακαδημία συλλόγων της La Liga. Μαζί με τους εξειδικευμένους προπονητές της La Liga, τους πρεσβευτές του πρωταθλήματος και πρώην αστέρες της διοργάνωσης, 900 παίκτες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν το στυλ παιχνιδιού της La Liga, τη στιγμή που θα βιώσουν και την έκθεση τους μέσω της τηλεοπτικής οθόνης.

Αρχίζοντας με δοκιμαστικά στο προπονητικό κέντρο της Sorocaba του Σάο Πάολο, ο αριθμός των παικτών θα φτάσει στους 78. Οι παίκτες αυτοί θα χωριστούν σε έξι ομάδες, που θα τεθούν αντιμέτωπες σε ένα τουρνουά νοκ-άουτ, με το ταξίδι στην Ισπανία να αποτελεί το έπαθλο για τους νικητές.

Για μεγαλύτερη έμπνευση και θέαμα, αυτές οι έξι ομάδες θα έχουν βοήθεια από τους βραζιλιάνους θρύλους του ποδοσφαίρου Ντενίλσον, Εντμίλσον, Ντζαλμίνια, Ζε Ρομπέρτο, Καφού και Λουίς Φαμπιάνο, παίκτες που αγωνίστηκαν στη La Liga στη διάρκεια της καριέρας τους. Αυτή η ομάδα θα καθοδηγείται από τον Φερνάντο Σανθ, διευθυντή διεθνών θεσμικών σχέσεων και του προγράμματος πρεσβευτών και θρύλων της La Liga.

"Το 'Bravo!' θα είναι μια πλατφόρμα για την ανάπτυξη νέων αστεριών και μια ευκαιρία για τους νέους να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους", δήλωσε ο Νταγιάν Μοράντι, Διευθύνων Σύμβουλος της Grupo LX. "Εκτός αυτού, η συνεργασία μεταξύ της Grupo LX και της La Liga αποτελεί ευκαιρία για εμάς να αναπτύξουμε σχέδια που θα επιτρέψουν στους παίκτες της Βραζιλίας να συνεχίσουν να συμμετέχουν στο καλύτερο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα στον κόσμο. Η Grupo LX και η La Liga σχεδίασαν αυτό το έργο για να δείξουν στη ποδοσφαιρική βιομηχανία της Βραζιλίας τη σημασία της επαγγελματικής εξάσκησης του ποδοσφαίρου της βάσης. Πρέπει να προσελκύσουμε επενδύσεις, να εκπαιδεύσουμε επαγγελματίες και να αναπτύξουμε νέες μεθόδους διαχείρισης για να βοηθήσουμε την πρόσβαση στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο σε όλες τις κατηγορίες".

Το τμήμα αθλητικών σχεδίων της La Liga θα έχει μεγάλη συμμετοχή στη διαδικασία αυτή και ήδη έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους προπονητές στη χώρα να βοηθήσουν στην οικοδόμηση του καλύτερου δυνατού προγράμματος. Αυτοί οι προπονητές θα είναι υπεύθυνοι για τη διαδικασία επιλογής των παικτών στο ριάλιτι και στη συνέχεια για την εκπαίδευση τους στη μοναδική μεθοδολογία της La Liga, η οποία δημιουργήθηκε στη Μαδρίτη και τελειοποιήθηκε σε συνεργασία με τους τοπικούς προπονητές.

Από τότε που ξεκίνησε η διεθνής πρωτοβουλία προπονητικής καθοδήγησης το 2015, η La Liga έστειλε πάνω από 500 Ισπανούς τεχνικούς για να εργαστεούν σε μακροχρόνια αθλητικά πρότζεκτς στην Ινδία, την Κίνα, τις ΗΠΑ, τη Μέση Ανατολή, την Ινδονησία, ακόμη και τις Νήσους του Σολομώντα.

Η παρουσία παικτών όπως οι Ροναλντίνιο, Ρομπέρτο Κάρλος, Φιλίπε Λουίς και Λουίς Φαμπιάνο μεταξύ άλλων, είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν στη Νότια Αμερική οπαδοί της Μπαρτσελόνα, της Ρεάλ Μαδρίτης, της Ατλέτικο της Σεβίλλης, ενώ αποτελούν έμπνευση για τις νέες γενιές των Βραζιλιάνων ποδοσφαιριστών. Οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι υπάρχουν πάνω από 30 εκατομμύρια ποδοσφαιριστές στη Βραζιλία.

Ως εκπρόσωπος της La Liga στη Βραζιλία, ο Άλμπερτ Καστελό εξήγησε πως "η LaLiga είναι μια διοργάνωση όπου λάμπει το βραζιλιάνικο ταλέντο. Χάρη σε αυτή τη συνεργασία με τη Grupo LX, θα ενισχύσουμε περαιτέρω τη σύνδεση που υπάρχει μεταξύ της La Liga και της Βραζιλίας. Με το 'Bravo!' θέλουμε να συμβάλουμε στην ανάπτυξη του αθλητισμού και της ψυχαγωγίας για όλους".

Η εγγραφή για το πρόγραμμα είναι διαθέσιμη μέσω της ιστοσελίδας του διαγωνισμού και απαιτεί από τους νέους να ολοκληρώσουν ένα σύντομο κουίζ, ανεβάζοντας μαζί και ένα βίντεο που καταδεικνύει το ταλέντο τους. Η εποχή που η ευκαιρία για μια καριέρα στο ποδόσφαιρο περνάει μέσα από ένα ριάλιτι έφτασε...

***

Είναι ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς ο 3ος καλύτερος παίκτης του 21ου αιώνα; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο.


 

News 24/7

24MEDIA NETWORK