Το... bullying του Φαν Ντάικ στον Σισοκό κέρδισε το ματς για την Λίβερπουλ

Προϊόν τύχης, λάθους ή του Σαλάχ ήταν η νίκη της Λίβερπουλ στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης με την Τότεναμ; Τίποτα από αυτά. Ο Φαν Ντάικ κέρδισε το ματς για τους "κόκκινους", ισοπεδώνοντας το μυαλό του Σισοκό στο 86'.

Liverpool's Mohamed Salah, right, celebrates with Virgil van Dijk after scoring his side's first goal during the English Premier League soccer match between Liverpool and Tottenham Hotspur at Anfield, Liverpool, England, Sunday, Feb. 4, 2018. (AP Photo/Rui Vieira)
Liverpool's Mohamed Salah, right, celebrates with Virgil van Dijk after scoring his side's first goal during the English Premier League soccer match between Liverpool and Tottenham Hotspur at Anfield, Liverpool, England, Sunday, Feb. 4, 2018. (AP Photo/Rui Vieira) AP PHOTO/RUI VIEIRA

" Ο Φαν Ντάικ ορίζει την τύχη της Λίβερπουλ", ήταν ο τίτλος του κειμένου που διαβάσατε στις 15 Μαρτίου στο Contra.gr, εξηγώντας τους λόγους που ο Ολλανδός στόπερ και οι εμφανίσεις του είναι αυτές που ορίζουν την τύχη των "κόκκινων" τη φετινή σεζόν.

Σε αυτήν (την τύχη) στάθηκαν πολλοί μετά την μεγάλη νίκη που πέτυχε η Λίβερπουλ την Κυριακή στο "Anfield", στην αναμέτρηση με την Τότεναμ. Μια νίκη που ήρθε με ένα γκολ δευτερόλεπτα πριν την συμπλήρωση των 90 λεπτών και φυσικά πανηγυρίστηκε έξαλλα, καθώς έστειλε την ομάδα του Μέρσεσαϊντ στην κορυφή του βαθμολογικού και το +2 από την Μάντσεστερ Σίτι, έστω και με ένα ματς περισσότερο.

Γέμισμα από αριστερά, κεφαλιά του Σαλάχ στο δεύτερο δοκάρι, απόκρουση του Λορίς και σπόντα στον Αλντερβάιρελντ για το τελικό 2-1.

Ήταν λάθος του Λορίς; Του Αλντερβάιρελντ; Μπορεί να πιστωθεί στον Σαλάχ που ήταν εκεί που έπρεπε; Ήταν καθαρά θέμα τύχης; Ίσως τίποτα από αυτά ή και όλα μαζί. Το σίγουρο είναι πως καμία τέτοια συζήτηση δεν θα μπορούσε να γίνει, αν λίγα λεπτά νωρίτερα ο Βίρχιλ Φαν Ντάικ δεν είχε κάνει... bullying στον Μουσά Σισοκό.

Ο Λούκας Μόουρα στο 70' ισοφάρισε το τέρμα του Φιρμίνο από το 16' και με την Λίβερπουλ σε πανικό, η Τότεναμ ήταν αυτή που έδειχνε να έχει το μομέντουμ στο ματς και την ευκαιρία να κάνει το colpo grosso στο "Anfield". Φτάνοντας στο 85', οι Spurs ξεδίπλωσαν μια υποδειγματική κόντρα, που τους έφερε στο μισό γήπεδο προς την περιοχή του Άλισον σε κατάσταση 2 vs. 1.

Ο Κέιν βρήκε τον Σον, αυτός έσπασε με μια στον Σισοκό και οι δυο τους έφυγαν προς την περιοχή της Λίβερπουλ με μοναδικό εμπόδιο τον Βίρχιλ Φαν Ντάικ. Και ο Ολλανδός στόπερ κλήθηκε να πάρει μια απόφαση. Ήταν σε αντίθεση με όσα διδάσκουν οι προπονητές από τα τμήματα υποδομών κιόλας, αλλά αποδείχθηκε σωστή. "Κινδυνεύεις πάντα από τον παίκτη που έχει τη μπάλα" και ναι είναι η απόλυτα λογική εξήγηση.

Ο Φαν Ντάικ αποφάσισε ότι δεν ήθελε να δώσει την ευκαιρία στον Σον να εκτελέσει. Ξέρει την ποιότητα του Νοτιοκορεάτη και την ξεκάθαρα μεγαλύτερη ικανότητα που έχει σε σχέση με τον Γάλλο μπροστά από την αντίπαλη εστία. Ο Φαν Ντάικ έκανε πίσω βήματα προσπαθώντας δύο πράγματα: να κλείσει την γωνία πάσας του Σισοκό στον Σον και παράλληλα να είναι αρκετά κοντά στον Γάλλο για να προλάβει έστω να απλώσει το πόδι του αν και όταν αυτός εκτελέσει.

Ο Σισοκό σαστίζει. Είναι ξεκάθαρο ότι ήθελε να πασάρει στον Σον αλλά δεν μπορεί να το κάνει με ασφάλεια. Και όταν αποφασίζει να εκτελέσει δεν έχει την οξυδέρκεια ούτε να διευρύνει την γωνία εκτέλεσης, ούτε πολύ περισσότερο να το κάνει με το δεξί. Ο Φαν Ντάικ του έχει δώσει την επιλογή να το κάνει με το αριστερό, το κακό του πόδι, ελπίζοντας πως είτε θα αστοχήσει είτε θα νικηθεί από τον Άλισον.

Ο Σισοκό αστόχησε και ήταν η στιγμή που καταδίκασε την Τότεναμ σε ήττα. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία και ο Φαν Ντάικ συνεχίζει να είναι αυτός που ορίζει την τύχη των "κόκκινων" μέσα στη σεζόν.

Photo credits: AP Photo/Rui Vieira

News 24/7

24MEDIA NETWORK