Bundesliga: Στον "κουβά" η Στουτγκάρδη

Με αποτυχία στέφτηκε η αποστολή της Στουτγκάρδης στο Βερολίνο. Η ομάδα του Φέλιξ Μάγκατ έχασε με 1-0 από την Χέρτα που πήρε βαθιά ανάσα στη μάχη της παραμονής. Στο άλλο ματς που ολοκλήρωσε την 19η αγωνιστική, Μπάγερν Μονάχου νίκησε εύκολα με 3-1 το Αννόβερο. Το Σάββατοη Βέρντερ συνέχισε τον καλπασμό προς τον τίτλο ενώ στη Bay Arena o Γιάννης Αμανατίδης οδήγησε την Φρανκφούρτη σε μεγάλη νίκη επί της Λεβερκούζεν

Bundesliga: Στον "κουβά" η Στουτγκάρδη

Με αποτυχία στέφτηκε η αποστολή της Στουτγκάρδης στο Βερολίνο. Η ομάδα του Φέλιξ Μάγκατ έχασε με 1-0 από την Χέρτα που πήρε βαθιά ανάσα στη μάχη της παραμονής. Στο άλλο ματς που ολοκλήρωσε την 19η αγωνιστική, Μπάγερν Μονάχου νίκησε εύκολα με 3-1 το Αννόβερο. Το Σάββατο η Βέρντερ συνέχισε τον καλπασμό προς τον τίτλο ενώ στη Bay Arena o Γιάννης Αμανατίδης οδήγησε την Φρανκφούρτη σε μεγάλη νίκη επί της Λεβερκούζεν

Το ματς της αγωνιστικής






(Bοkelsbergstadion)
Γκλάντμπαχ - Βέρντερ Βρέμης 1-2

(51' Σβέρκος - 54' Κλάσνιτς, 90' Μπάουμαν)



Χωρίς τον Αϊλτον στη σύνθεση της παρατάχθηκε τελικά στο κατάμεστο Bόkelberg η Βέρντερ Βρέμης.Ο Βραζιλιάνος πρώτος σκόρερ της Μπουντεσλίγκα ταλαιπωρούνταν από ίωση τις προηγούμενες μέρες και ο Τόμας Σάαφ επέλεξε να μην τον ξεκινήσει βασικό. Στα του αγώνα η Γκλάντμπαχ μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι θέλoνταςνα αιφνιδιάσει την πρωτοπόρο της κατηγορίας χωρίς όμως να το καταφέρει.

Η Βέρντερ γρήγορα πήρε το πάνω χέρι στην αναμέτρηση και άρχισε αυτή να δίνειτον ρυθμό στον αγώνα, χωρίς πάντως να μπορεί να έχει καμία σοβαρή ευκαιρία. Η Γκλάντμπαχ από την πλευρά μετά το αρχικό της ξέσπασμα περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, προσπαθώντας να γίνει απειλητική στην κόντρα. Δυο σουτ από τον Λίζτες και τον Βαλντέζ στη συνέχεια δεν βρήκαν δίχτυα.

Ηαμυνα της Μπορούσια αν και πιεζότανδεν αντιμετώπιζε ιδιαίτερα προβλήματα, μιας και, δεδομένης της απουσίας του Αϊλτον, η Βέρντερ δεν μπορούσε να μετουσιώσειτην υπεροχή της σε κλασικές ευκαιρίες. Αντίθετα βλέπαμε πολλά μακρινά σουτ, που ωστόσο δεν μπορούσαν να απειλήσουν σοβαρά τους δυο γκολκίπερ. Μετά το 35' ο ρυθμός του αγώνα έπεσεαρκετά. Πολλά λάθη και από τις δυο ομάδες στο χώρο του κέντρου, με συνέπεια οι θεατές να αρχίσουν το γιουχάισμα.

Ωστόσο στο 41' η Γκλάντμπαχ έχασε την κορυφαία ευκαιρία της αναμέτρησης, όταν ο Σβέρκος βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Ράινκε, όμως από πέντε μέτρα απόσταση δεν κατάφερε να νικήσει τονπορτιέρο της Βέρντερ. Αυτήήταν και η τελευταία φάση του πρώτου μέρους.Καλύτερη η Βέρντερ με την Γκλάντμπαχ πάντως να έχει απωλέσει τηνευκαιρία του αγώνα.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μια αλλαγή για την Γκλάντμπαχ.Τη θέση του Κλούγκε πήρε ο Ούλιχ. Στα πρώτα λεπτά της επανάληψηςοι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στον αγωνιστικό χώρο. Η υπεροχή της Γκλάντμπαχ καρποφόρησε στο 51', όταν ο Κορζιένιτς έβγαλε μιασέντρα και ο Σβέρκος πήρε την καρφωτή κεφαλιά ανοίγοντας το σκορ του αγώνα. Αυτό ήταν το τρίτο γκολ του Σβέρκος στην φετινή Μπουντεσλίγκα.

Πάντως η Βέρντερ δεν το έβαλε κάτω και αντέδρασε υποδειγματικά στο τέρμαπου δέχτηκε βγαίνοντας σύσσωμη στην επίθεση. Μόλις τρία λεπτά μετά τογκολ που δέχτηκεκατάφερενα φέρει ξανάτο παιχνίδι στα ίσα με σκόρερ τον Κλάζνιτς, που νίκησε τον Στίελ με ωραίο τρόπο.Ο αγώνας είχεπάρει πλέον μια άγρια ομορφιά, μιας και οι δυο ομάδες έδειχναν αποφασισμένες να διεκδικήσουν την νίκη. Στο 59' η Βέρντερ είχε δοκάρι με τον Βαλντέζ, που στο 62'έδωσε την θέση του στον φοβερό και τρομερό Βραζιλιάνο Αϊλτον.

Να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο πως ο Αϊλτον έχει πετύχει μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα 18 τέρματα, ακριβώς όσα ολόκληρη η ομάδα της Γκλάντμπαχ. Το παιχνίδι στη συνέχεια έγινε πιο σκληρό, με τις κίτρινες κάρτες να βγαίνουν σωρηδόν από το τσεπάκι του διαιτητή της αναμέτρησης. Στο 71' Σβέρκος και Κρίσταϊτς διεκδίκησαν μια κεφαλιά στο χώρο του κέντρου, οαμυντικός της Βέρντερ εκνευρίστηκε και κινήθηκε απειλητικάεναντίον του αντιπάλου του με συνέπεια να αντικρύσει δεύτερη κίτρινη κάρτα και να πάρει την άγουσα για αποδυτήρια.

Ο αγώνας μετά από την αποβολή του Κρίσταϊτς κρεμόταναπό μια κλωστή. Η Γκλάντμπαχ είχε την υπεροχή και πίεζε, με την Βέρντερ ωστόσο να είναι πολύ επικίνδυνη στις ταχύτατες αντεπιθέσεις που εξαπέλυεμε κύριο εκφραστή τους τον Αϊλτον.Ολα έδειχναν ότι το ματς θα τελείωνε ισόπαλο. Ωστόσο στο 90' ο Κλάσνιτς έπιασε ένα δυνατό σουτ, ο Στίελ απέκρουσε προς στιγμήν όμως η μπάλα έφτασε στον Μπάουμαν που δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 2-1, χαρίζονταςένα "τρίποντο" τίτλου στην Βέρντερ, που όπως και μεσοβδόμαδα στο Κύπελλο κατάφερε να πάρει στο φινάλεαυτό που ήθελε, αποδεικνύοντας στην πράξη πόσο μεγάλη ομάδα είναι.

Οι συνθέσεις:


Γκλάντμπαχ: Στίελ, Κάρνελ, Ασανιν, Στράσερ, Κορζιένιτς, Γκάεντε, Κλούγκε(46' Ούλιχ), Μπρόιχ,Φαν Λεντ(74' Μάριτς), Κόλκα(65' Φαν Χάουτ), Σβέρκος

Βέρντερ: Ράινκε, Σταλτέρι, Κρίσταϊτς, Ισμαελ, Ερνστ, Νταβαλά, Μπάουμαν, Λίζτες(85' Μπορόσφσκι), Μικού, Κλάσνιτς(90' Σούλτζ), Βαλντέζ(62' Αϊλτον)




Οι υπόλοιπες αναμετρήσεις




Μπροστά σε 22.500 θεατές στην Bay Arena του Λεβερκούζεν η Αϊντραχτ Φρανκφούρτης κατάφερε να στείλει για τσάι τις "ασπιρίνες", χάρη στον δικό μας Γιάννη Αμανατίδη που με μια εξαιρετική κεφαλιά στο 77' χάρισε στην ομάδα του ένα υπερπολύτιμο "τρίποντο", στον αγώνα που κάνει για την σωτηρία. Νωρίτερα στο 20' ο Χέρτς είχε καταφέρει να δώσει το προβάδισμα στην Αϊντραχτ, όμως ο Νόιβιλ είχε ισοφαρίσει προσωρινά στο 61'.

Τελικά η Φρανκφούρτη κατάφερε να πάρει τη νίκη χάρη στο τέρμα του ΓιάννηΑμανατίδη, πουμε τις εμφανίσεις του αποδεικνύειτην ανοησίαπου διέπει τουςΕλληνες παράγοντες,μιας καικανείς εξ αυτών δεν κινήθηκε για την απόκτηση του όταν έμεινε ελεύθερος από την Στουτγκάρδη.

Αυτό το πρώτο τέρμα του Γιάννη αμανατίδη με την φανέλα της Φρανκφούρτης και συνάμα το δεύτερο συνεχόμενο θετικό αποτέλεσμα για την Αϊντραχτ μετά την χειμερινή διακοπή της Μπουντεσλίγκα, που με τον Ελληνα διεθνή παραμένει αήττητη μέσα στο 2004,ενώ την προηγούμενη εβδομάδα έκοψε βαθμούς και από την Μπάγερν Μονάχου, με την οποία είχε αναδειχθεί ισόπαλη 1-1.

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ μας απέδειξε από την πλευρά της για μια ακόμα φορά πόσο μεγάλη ομάδα είναι, μιας και παρά τα προβλήματα πέρασε περίπατο με 4-2 από την έδρα της Βόλφσμπουργκ. Μια νίκη ζωτικής σημασίας για την ομάδα του Ματίας Ζάμερ που συνεχίζει να διεκδικεί την έξοδο της στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις,κάτι που μετά την σημερινή της ήττα η Βόλφσμπουργκ θα ήταν καλύτερο να ξεχάσει.

Νίκη σωτηρίαςπέτυχε και η Χάνσα Ρόστοκεπί της Φράιμπουργκ με 4-1.Βέβαια θα πρέπει ναπούμε πως οι γηπεδούχοι δυσκολεύτηκαν ιδιαίτερα για να καταφέρουν να πάρουν το "τρίποντο"παρά τελικό σκορ, μιας και σημείωσαν τατρία εκ των τεσσάρων τερμάτων τους μετά το 76' και ενώ το σκορ εκείνη την ώρα ήταν στο 1-1. Πάντως η Φράιμπουργκ παραμένει η πιο αδύναμη εκτός έδρας ομάδα της κατηγορίας και πολύ δύσκολα θα κατάφερνε να φύγει έστω και με ένα βαθμό από το Ostseestadion.

Πρώτο δείγμα θετικό για τον Κουρτ Γιάρα, που στο ντεμπούτο του στον πάγκο της Καϊζερσλάουτερν είδε την ομάδα του να επικρατεί με1-0 επί της Κολονίας, παίρνοντας βαθιά βαθμολογική ανάσα για τη συνέχεια της Μπουντεσλίγκα. Το "χρυσό" τέρμα για την FCK πέτυχε στο 23' ο Λόκβεντς.

Σάλκε και Μόναχο 1860 έμειναν στην "λευκή"ισοπαλία μετά από ένα αρκετά βαρετό παιχνίδι. Οιγηπεδούχοι είχαν την υπεροχή στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, όμως δεν είχαν φαντασία στην ανάπτυξη τους με συνέπεια η 1860, σωστά στημένη αμυντικά,σχετικά εύκολα να φύγει με το βαθμό της ισοπαλίας από την Arena AufSchalke, που έσφιζε από 61.000 θεατές.

Στο τελευταίο παιχνίδι του Σαββάτου η Μπόχουμ κατάφερε να πάρει ένα πολύτιμο βαθμό μέσα στο Αμβούργο που μπορεί στη συνέχεια να αποδειχθεί υπρπολύτιμος στην προσπάθεια που κάνει για να εξασφαλίσει μια θέση στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ της ερχόμενης περιόδου. Η Μπόχουμ προηγούνταναπό το 70' χάρη σε τέρμα του Δανού Κόλντινγκ, όμως ο Μπερνάρντο Ρομέο στο 82΄ έσωσε την παρτίδα για την ομάδα του.

Την Κυριακή η Στουτγκάρδη γνώρισεοδυνηρήήττα με 1-0 από την Χέρτα στο Βερολίνοχάνοντας την δεύτερη θέση από την Μπάγερν που την ίδια ώρα κέρδιζε με 3-1 στο Μόναχο το Αννόβερο. Η ομάδα του Φέλιξ Μάγκατ παρουσιάστηκε πολύ κακή, παθητική, χωρίς καμία απολύτως διάθεση και πίστη για να αναζητήσει την νίκη απέναντι στην τραγική φέτος Χέρτα Βερολίνου, την οποία και ανέστησε.

Οι γηπεδούχοι χωρίς να χρειστεί να πιάσουν καμία φοβερή απόδοση, δεν μπορούν άλλωστε, κατάφεραν χάρη σε ένα τέρμα του Μπόμπιτς στο 88' να πάρουν τους τρεις βαθμούς και να αναπτερώσουν τις ελπίδες τους για παραμονή στην κατηγορία.

Η Μπάγερν από την άλλη δεν έχει χάσει ποτέ στηνιστορία της στο Μόναχο από το Αννόβεροκαι αυτό θα ήταν μάλλον δύσκολο να συμβεί σήμερα, δεδομένου πως οι Βαυαροίαγωνίζονταν με την πλάτη στον τοίχο. Τελικά η ομάδα του Οτμαρ Χίτσφελντ έκανε το καθήκον της και με σκόρερ τους Μπάλακ, Ζε Ρομπέρτο και Μακάι στο 10', 66' και 88' αντίστοιχα κατάφερε να πάρει τη νίκη. Το μόνο που κατάφερε το Αννόβερο ήταν να μειώσει προσωρινά στο 82' με τον Ζβίλιτσα.

Αμφότερες ομάδες τελείωσαν τον αγώνα με δέκα παίκτες λόγω αποβολής των Μπάλακστο 76' και Γκούζμαν στο 90'. Ο Κώστας Κωνσταντινίδης αγωνίστηκεκαι σε ολόκληρη την αναμέτρηση, ενώ ήταν αυτός που κέρδισε την αποβολή του Μπάλακ, που αντέδρασε άσχημα μετά από ένα φάουλ του Ελληνα ποδοσφαιριστή





























Συνοπτικά το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής




Σάββατο 7Φεβρουαρίου


(Bayarena)

Λεβερκούζεν - Φρανκφούρτη 1-2

(61' Νόιβιλ - 20' Χέρτζ, 77' Αμανατίδης)



(Ostseestadion)

Χάνσα - Φράιμπουργκ 4-1

(7' Ντι Σάλβο, 76' Αρβιντσον, 80' Πλάσνεγκερ, 90' Τουικούζου-64' Σανού)



(Bόkelsbergstadion)
Γκλάντμπαχ - Βέρντερ 1-2

(51' Σβέρκος - 54' Κλάσνιτς, 90' Μπάουμαν)




(Fritz-Walter-Stadion)
Καϊζερσλάουτερν - Κολονία 1-0


(21' Λόκβεντς)

(Arena AufSchalke)
Σάλκε - Μόναχο 1860 0-0




(Volkswagen Arena)
Βόλφσμπουργκ - Μπορούσια Ντόρτμουντ 2-4

(36' Πετρόφ, 88' Μπαϊάνο- 42' Γένσεν, 45' Κόλερ, 53' Φρίνκς, 78' Ρίκεν)

(AOL-Arena)
Αμβούργο - Μπόχουμ 1-1

(82' Ρομέο - 70' Κόλντινγκ)




Κυριακή 8 Φεβρουαρίου

(Olympiastadion)


Μπάγερν Μονάχου - Αννόβερο 3-1

(10' Μπάλακ, 66' Ζε Ρομπέρτο, 78' Μακάι - 82' Ζβίτλιτσα)






(Olympiastadion)
Χέρτα Βερολίνου - Στουτγκάρδη 1-0

(88' Μπόμπιτς)







Δείτε την βαθμολογία της Bundesliga






























News 24/7

24MEDIA NETWORK