Χάνει έδαφος η ελληνική υποψηφιότητα για το Εuro 2012

 

Χάνει έδαφος η ελληνική υποψηφιότητα για το Εuro 2012
Αρνητικά ήταν τα σχόλια που ακούστηκαν στη Ρώμη, κατά τη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΟΥΕΦΑ, για την ελληνική υποψηφιότητα ανάληψης του Euro 2012.

Συγκεκριμένα, ο γενικός διευθυντής της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας, Λαρς Κρίστερ Ολσον, ξεχώρισε τρεις από τους πέντε υποψηφιότητες και ανάμεσα στα ονόματα που ακούστηκαν, δεν υπήρχε αυτό της Ελλάδας.

"Η εντύπωση που επικρατεί είναι πως οι υποψηφιότητες που θα προκριθούν για να συνεχίσουν είναι της Ιταλίας, της Τουρκίας και η συνυποψηφιότητα Κροατίας-Ουγγαρίας", τόνισε ο ισχυρός άντρας της ΟΥΕΦΑ, αφήνοντας εκτός "παιχνιδιού", έστω και ανεπίσημα, την Ελλάδα και τις Πολωνία-Ουκρανία (κοινή υποψηφιότητα).

Η αντίδραση της ΕΠΟ για τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στις δηλώσεις του Ολσον ήταν άμεση, χωρίς πάντως, να βγάζει κάποια είδηση. Η ελληνική ομοσπονδία εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, στην οποία τονίζει: " Από την ΕΠΟ διασαφηνίζεται ότι δεν έχει σημειωθεί καμία τροποποίηση στη διαδικασία επιλογής της χώρας που θα οργανώσει την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2012. Στη διάρκεια της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA στη Ρώμη, επιβεβαιώθηκε ότι η ολομέλειά της θα προβεί στις 7 Νοεμβρίου 2005 στην προεπιλογή τριών ομοσπονδιών, εκ των πέντε υποψηφίων, ενώ η τελική απόφαση για τη διοργανώτρια του EURO 2012 θ΄ ανακοινωθεί τον Δεκέμβριο του 2006".

News 24/7

24MEDIA NETWORK