Χαρίσης: "Τίτλο με τον ΠΑΟΚ"

O Xάρης Χαρίσης μίλησε στους εκπροσώπους Τύπου που βρίσκονται στην Ολλανδία για τους στόχους του ΠΑΟΚ τη νέα σεζόν, την περυσινή εμπειρία, αλλά και το όνειρο συμμετοχής στους ομίλους του Champions League.

Χαρίσης: "Τίτλο με τον ΠΑΟΚ"

Για το πως βίωσε την περσινή χρονιά: "Ήταν πάρα πολύ δύσκολη χρονιά, είχα μεγάλο ανταγωνισμό στη θέση μου στην αρχή. Όταν άρχισα να παίζω και να βρίσκω ρυθμό, τραυματίστηκα και έμεινα πίσω. Αυτό όμως μου έδωσε δύναμη να δουλέψω πιο σκληρά, να γίνω καλύτερος. Θέλω φέτος να μην κάνω τα ίδια λάθη με πέρσι, να είμαι σοβαρός σε όλους τους τομείς, να κάνω ό,τι μπορώ για την ομάδα".

Για τους φετινούς στόχους με τους οποίους θα ήταν ευχαριστημένος: "Θα είμαι ευχαριστημένος, όπως και όλα τα παιδιά στην ομάδα, αν η ομάδα πάρει έναν τίτλο. Προσωπικός μου στόχος, να καθιερωθώ στην ομάδα".

Για το ότι πέρσι είχε αρκετές μεταπτώσεις στην απόδοσή του: "Ήταν η πρώτη μου χρονιά σε μεγάλη ομάδα, είχα όντως σκαμπανεβάσματα. Θα καταφέρω όμως να το βελτιώσω αυτό, είναι ο φετινός μου στόχος".

Για το το ότι το ρόστερ φαίνεται να είναι περισσότερο γεμάτο σε σχέση με πέρσι και πως το αντιμετωπίζει: "Ο ανταγωνισμός είναι σίγουρα πιο μεγάλος. Εγώ από την πλευρά μου θα συνεχίσω να δουλεύω σκληρά, φυσικά σκοπός μου είναι να παίζω όσο γίνεται περισσότερο, όπως θέλουν όλοι οι ποδοσφαιριστές. Δεν ήρθα για να κάθομαι στον πάγκο".

Για το τι τον δίδαξε η περσινή χρονιά:

"Για το ότι δεν πρέπει να ενθουσιάζεσαι εύκολα. Όσο εύκολα ανεβαίνεις, τόσο εύκολα μπορεί να κατέβεις".

Για το αν "τρελαίνεται" με τα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο και το γεγονός πως μία ομάδα πετυχαίνει 28 νίκες σε 30 παιχνίδια: "Δεν τρελαίνομαι μόνο εγώ, αλλά όσοι ποδοσφαιριστές βρίσκονται στην ομάδα".

Για το αν έχει αλλάξει ο ίδιος και η ομάδα σε σχέση με τις πρώτες ημέρες του στον ΠΑΟΚ πέρυσι: "Σε προσωπικό τομέα έχει αλλάξει γιατί έχω μάθει πολλά από τους συμπαίκτες μου και τους προπονητές μου. Στην ομάδα φαίνεται ότι έχουμε περάσει σε ένα άλλο επίπεδο και φαίνεται ότι οι άνθρωποι που έχουν έρθει δουλεύουν πολύ καλά".

Για το πως αντιμετωπίζει τα καλά λόγια που λέγονται για αυτόν: "Η μεγαλύτερη επιβράβευση για εμένα είναι τα λόγια των συμπαικτών μου. Είναι σημαντικά και τα λόγια του κόσμου και των δημοσιογράφων, αλλά το πιο σημαντικό είναι να μη με επηρεάζουν αυτά τα λόγια, να μη μένω σε αυτά και να γίνομαι καλύτερος τα επόμενα χρόνια".

Για το πώς κυλάει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του ΠΑΟΚ: "Γίνεται πολύ καλή δουλειά. Έχουν έρθει άνθρωποι στην ομάδα που μας βοηθάνε στα κομμάτια της αποκατάστασης που πέρυσι δεν υπήρχαν και θεωρώ ότι αυτό θα μας βοηθήσει να μην έχουμε τους περσινούς τραυματισμούς".

Για το αν είναι όνειρο του η συμμετοχή στους ομίλους του Champions League και αν έχει απωθημένο να αγωνιστεί σε κάποιο μεγάλο ευρωπαϊκό γήπεδο: "Το Champions League είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση στον κόσμο και είναι το όνειρο του κάθε ποδοσφαιριστή να αγωνιστεί εκεί. Αν καταφέρεις και περάσεις τους ομίλους όλα τα γήπεδα είναι κορυφαία εκεί και δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο ως απωθημένο να παίξω".

Για το τι άλλαξε ο Ίβιτς στα περσινά πλέι οφ και στη φετινή προετοιμασία: "Άλλη φιλοσοφία έχει ο κάθε προπονητής. Ο κ. Ίβιτς είναι πολύ σοβαρός. Έχει μετρημένα λόγια και προσπαθεί να κάνει δουλειά στο γήπεδο".

Δείτε το VIDEO:

News 24/7

24MEDIA NETWORK