Χαριστέας: "Μπορούμε να προκριθούμε"

Χαριστέας: "Μπορούμε να προκριθούμε"

Το 2004 σημαδεύτηκε από την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος από την Ελλάδα. Το αουτσάιντερ της διοργάνωσης ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης. Φέτος τα πράγματα δεν πηγαίνουν και τόσο καλά. Είμαστε σε έναν όμιλο που δεν περιλαμβάνει μεγαθήρια του ποδοσφαίρου και χάσαμε βαθμούς που δεν χρειαζόταν να είμαστε οι πρωταθλητές για να τoυς κερδίσουμε.

Στο περιοδικό Βήμα Μαγκαζίνο του Κυριακάτικου «Βήματος», ο Άγγελος Χαριστέας μιλά για την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού και για τις πιθανότητες της Ελλάδας για πρόκριση στο Μουντιάλ της Γερμανίας

Αναλυτικά



Είχαμε πολλά ατυχή αποτελέσματα, όπως η εκτός έδρα ήττα από την Αλβανία και η εντός από την Ουκρανία. Πιστεύεται ότι έγιναν λάθη;

«Το τελικό αποτέλεσμα θα φέρει και την κριτική. Αν δεν περάσουμε στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, πράγμα που όλοι απεύχονται, τότε θα μπορούμε να πούμε ότι έγιναν λάθη από τους ποδοσφαιριστές και τον προπονητή, αλλά ως τότε να περιμένουμε και να αφήσουμε την ομάδα. Εμείς ξέρουμε τις δυνατότητες μας και πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε».

Πιστεύεται ότι ήταν φυσιολογική η «κοιλιά» που κάνουμε;

"Όταν φτάνεις στην κορυφή και μένεις εκεί, υπάρχουν δυο περιπτώσεις. Ή να κατεβαίνεις αργά προς τα κάτω περιμένοντας την ευκαιρία να ξανασηκωθείς ή να αρχίζεις να κατρακυλάς χωρίς επιστροφή. Κάναμε κάποια βήματα προς τα πίσω, αλλά το θεωρώ πολύ λογικό. Εμείς καταφέραμε να εκπληρώσουμε το κρυφό και μεγάλο όνειρο κάθε Έλληνα. Χωρίς να ψάχνω δικαιολογίες, θα πω ότι όλες οι ομάδες έχουν μια περίοδο αγωνιστικής αστάθειας. Έστω και στο τέλος με το Μεξικό δείξαμε τα χαρακτηριστικά της ομάδας που δεν είναι άλλα από την αγωνιστικότητα και το πάθος για την νίκη. Τα στοιχεία δηλαδή που μας έκαναν πρωταθλητές Ευρώπης."

Έχει περάσει ένας χρόνος από τον θρίαμβο της Πορτογαλίας και την ώρα που ο Θοδωρής Ζαγοράκης σήκωνε τα όνειρα μας στον ουρανό της Λισαβόνας.

«Αυτή η στιγμή δεν θα ξεχαστεί ποτέ από κανέναν Έλληνα. Η στιγμή που ο Θοδωρής σήκωνε το κύπελλο στον ουρανό του σταδίου ήταν η στιγμή που ο κάθε Έλληνας ψήλωνε κατά δυο μέτρα. Από εκείνη στην στιγμή και μετά, οι άνθρωποι των Ολυμπιακών Αγώνων ψήλωσαν κατά δυο μέτρα, οι Έλληνες γέμισαν τα στάδια, η διοργάνωση ήταν άπαιχτη σε όλους τους τομείς, έλληνες τραγουδιστές είχαν επιτυχία σε όλη την Ευρώπη».

Καταλαβαίνω ότι σας λείπει η Ελλάδα. Σκέφτεστε να γυρίσετε;
«Πάνω που σκέφτομαι το ενδεχόμενο να επιστρέψω στην Ελλάδα έπειτα από μερικά χρόνια, κάτι γίνεται και λέω στον εαυτό μου ότι δεν πρόκειται να ξαναγυρίσω. Η οργάνωση του Ελληνικού Πρωταθλήματος σε πάει κάποιες φορές μπροστά, αλλά τις πιο πολλές φορές σε πάει πίσω».

News 24/7

24MEDIA NETWORK