Χάσι: "Επίθεση με μικρότερο ρίσκο"

Ο Μπέσνικ Χάσι εξήγησε γιατί επιμένει στη φιλοσοφία του, με σκοπό να βρεθεί η ισορροπία σε άμυνα και επίθεση, ενώ τόνισε πως θα είναι άλλος ο Ολυμπιακός με την επιστροφή των Βούκοβιτς, Ταχτσίδη και Μποτία.

ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÏÓÖÐ - ÑÉÅÊÁ / CHAMPIONS LEAGUE / OLYMPIAKOS - RIJEKA (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÏÓÖÐ - ÑÉÅÊÁ / CHAMPIONS LEAGUE / OLYMPIAKOS - RIJEKA (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Κοσοβάρος τεχνικός μίλησε στην NOVA πριν την Σαββατιάτικη αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης στο... τιμωρημένο "Καραϊσκάκης", απαντώντας για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα παιχνίδια μέχρι στιγμής σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Αναλυτικά τα όσα απάντησε:

"Σαν προπονητής, είμαι προπονητής επιθετικού ποδοσφαίρου. Ως άνθρωπος έχω πολλές εμπειρίες από ευρωπαϊκά παιχνίδια. Και σαν παίκτης ακόμα περισσότερες εμπειρίες από ευρωπαϊκά παιχνίδια. Καταλαβαίνουμε πως υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στα παιχνίδια του πρωταθλήματος και τα ευρωπαϊκά. Μπορούμε να παίζουμε επιθετικά. Όμως, αυτό έχει το ρίσκο και τον κίνδυνο να αφήνουμε ανοικτούς χώρους για τον αντίπαλο για να δημιουργήσει αντεπιθέσεις. Όπως είπατε και εσείς, είναι πολύ σημαντικό να βρεθεί μία ισορροπία ανάμεσα στη σωστή άμυνα και το επιθετικό ποδόσφαιρο.

Θέλουμε να συνεχίσουμε να παίζουμε επιθετικά, χωρίς όμως να αφήνουμε την άμυνά μας ανοικτή όπως κάνουμε στο πρωτάθλημα, Πρέπει να είμαστε πιο οργανωμένοι και καλύτεροι στο αμυντικό κομμάτι. Η αλήθεια είναι πως έχουμε κάποια προβλήματα απουσιών ορισμένων αμυντικών μας. Εδώ και πολύ καιρό παίζουμε χωρίς τον Μποτία, τον Ταχτσίδη και τον Βούκοβιτς, παίκτες οι οποίοι είναι πολύ σημαντικοί για εμάς.

Για τον Βούκοβιτς είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι έχει χάσει πάρα πολύ χρόνο με την ομάδα, γιατί είναι και καινούργιος παίκτης και δεν έχει βρει τους αυτοματισμούς με τους συμπαίκτες του. Επίσης λείπει πολύ καιρό ο Ταχτσίδης που λόγω της εμπειρίας του είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης. Είναι σημαντικός και λόγω του αγωνιστικού πνεύματος, αλλά και επειδή είναι πολύ καλός στις μονομαχίες. Πιστεύω πως όταν όλοι αυτοί οι παίκτες γυρίσουν, τα πράγματα θα είναι αρκετά καλύτερα. Θα πρέπει η ομάδα να βρει σωστή ισορροπία.

Στο πως θα πρέπει να συμπεριφέρεται αμυντικά στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, σε συνδυασμό με το ποδόσφαιρο που παίζουμε. Και με πολύ δουλειά θα πρέπει να προσπαθήσουμε να βρούμε αυτή τη λύση".

24MEDIA NETWORK