Τσέλσι-ΠΑΟΚ: Χαμένος από την αρχή, μικρή η ζημιά

Μέσα σε λίγους μήνες ο ΠΑΟΚ δέχεται ξανά 4 γκολ σε ευρωπαϊκό παιχνίδι, αλλά αυτή τη φορά το 4-0 από την Τσέλσι στο Λονδίνο 'πόνεσε' λιγότερο. Περισσότερο 'πόνεσε' το (ακόμη ένα) λάθος του Χατσερίντι.

EUROPA LEAGUE / ΤΣΕΛΣΙ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE / ΤΣΕΛΣΙ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η προηγούμενη φορά που ο ΠΑΟΚ δέχθηκε 4 γκολ σε ευρωπαϊκό παιχνίδι ήταν τον Αύγουστο της τρέχουσας σεζόν, όταν ηττήθηκε 1-4 από την Μπενφίκα στην Τούμπα. Εκείνη η ήττα πόνεσε περισσότερο, όχι γιατί ήταν εντός έδρας, αλλά γιατί στερούσε από τον Δικέφαλο τη δυνατότητα να παίξει για πρώτη φορά στους ομίλους του Champions League. Και πόνεσε περισσότερο γιατί ακολούθησε του 1-1 στην Πορτογαλία που έδινε ένα μικρό (και θεωρητικό) προβάδισμα στην ελληνική ομάδα.

Τεσσάρα από τεσσάρα έχει διαφορά. Το 4-0 στο Λονδίνο το βράδυ της Πέμπτης απέναντι στην Τσέλσι ήρθε μάλλον φυσιολογικά, αλλά (μάλλον) άδικα, αφού η αποβολή του Εβγέν Χατσερίντι στα πρώτα λεπτά δεν έδωσε το δικαίωμα στον Δικέφαλο να διεκδικήσει κάτι καλύτερο σε συνθήκη 11 εναντίον 11. Σε σχέση πάντως με το 1-4 από την Μπενφίκα υπάρχει ομοιότητα ως προς τα... λάθη. Τότε ήταν ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω στο ματς της Τούμπας κόντρα στην Τσέλσι ήταν αυτός που κράτησε το σκορ στο 0-1. Στο Λονδίνο ήταν ο Χατσερίντι. Δεύτερο μεγάλο λάθος για φέτος μετά από αυτό στο ντέρμπι με τον Άρη για το κύπελλο (1-1). Ευτυχώς για τον ΠΑΟΚ, κανένα από τα δύο δεν κόστισε, τουλάχιστον προς το παρόν σε ό,τι έχει να κάνει με το Europa League.

Το καλό για τον κυπελλούχο είναι ότι η ΜΠΑΤΕ νίκησε 2-0 την Βίντι και πλέον χρειάζεται νίκη επί της ΜΠΑΤΕ στην Τούμπα και ταυτόχρονα νίκη της Τσέλσι στην Ουγγαρία επί της Βίντι στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων. Με αυτό το συνδυασμό παίρνει -μαζί με τους Λονδρέζους- την πρόκριση στους 32 του Europa League, παρά το γεγονός ότι πήγε καταδικασμένος να αγωνιστεί στο 'Στάμφορντ Μπριτζ'.

Καταδικασμένος, βέβαια, ήταν σχεδόν από την αρχή του αγώνα όταν στο 7' ο Χατσερίντι πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια. Μία κακή πάσα του Μάτος και μία δική του λάθος εκτίμηση (στη ζυγαριά το λάθος του Μάτος είναι πιο 'βαρύ'), έφερε τον Ολιβιέ Ζιρού λίγα μέτρα από τον Πασχαλάκη. Ο Χατσερίντι δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς από το να προβεί σε τάκλιν και να ρισκάρει την αποβολή, κάτι που έγινε.

Αυτομάτως μεγάλωσε ο δείκτης δυσκολίας της αναμέτρησης και ο ΠΑΟΚ έπρεπε να βρει τρόπο να καλύψει το αριθμητικό μειονέκτημα. Η Τσέλσι δεν είναι ομάδα που συγχωρεί και στο 27' βρήκε το γκολ από τον Ζιρού, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Πασχαλάκης είδε την μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι στο σουτ του Κάλουμ Χάντσον Οντόι.

Δέκα λεπτά μετά από το 1-0 ήρθε η καταδικαστική βολή, πάλι από τον Ζιρού, στην εκπληκτική μπαλιά του Πέδρο. Ο Γάλλος επιθετικός καλυπτόταν από τον Μάτος και με σουτ στην κίνηση έκανε το 2-0.

Στο δεύτερο μέρος, η Τσέλσι έπαιξε τόσο όσο για να φτάσει στο άνετο 4-0. Στο 60' ο Χάντσον Οντόι και στο 78' ο Άλβαρο Μοράτα ανάγκασαν τον Πασχαλάκη να μαζέψει ακόμη δύο φορές την μπάλα από τα δίχτυα του, ενώ ο Ραζβάν Λουτσέσκου το μόνο που έκανε για να διαφοροποιήσει κάπως την εικόνα ήταν να ρίξει στο ματς τον Αμρ Ουάρντα, αλλά ο Αιγύπτιος τις περισσότερες φορές κρατούσε παραπάνω από το επιτρεπόμενο την μπάλα, δίνοντας επιθέσεις στους γηπεδούχους.

Ο ΠΑΟΚ δεν χρειάζεται να κριθεί από αυτό το ματς γιατί δεν... χρειάστηκε να αγωνιστεί. Από το ξεκίνημα είχε παθητικό ρόλο, όχι μόνο γιατί τον ανάγκασε η δυναμικότητα της Τσέλσι, αλλά γιατί έμεινε με 10 παίκτες για 83 λεπτά. Στη ροή του ματς ήρθε το 2-0 της ΜΠΑΤΕ και ουσιαστικά μετέτρεψε την αναμέτρηση στο Λονδίνο ένα δυνατό τεστ αντοχών ενόψει της συνέχειας.

Αυτή τη φορά, σε σχέση με τα 4 γκολ του Αυγούστου, η ζημιά είναι μικρότερη. Αλλά ο προβληματισμός για τη γενικότερη εικόνα του Χατσερίντι την τρέχουσα σεζόν παραμένει. Τα ποσοστά λαθών του παραμένουν υψηλά σε σχέση με τα λεπτά συμμετοχής του με την φανέλα του ΠΑΟΚ.

Photo credits: Eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK