Χιλή - Αυστραλία 3-1

Η Χιλή σκόραρε στην αρχή και στο τέλος της αναμέτρησης για να νικήσει 3-1 την Αυστραλία στην "Αρένα Παντανάλ" και να πιάσει την Ολλανδία στην κορυφή του 2ου ομίλου. Ο Κέιχιλ είχε μειώσει για τα "καγκουρό".

Χιλή - Αυστραλία 3-1

Το live του αγώνα

Οι αρχικές 11άδες των δύο ομάδων

Χιλή - Αυστραλία 3-1

Η εικόνα του αγώνα

Η Χιλή είχε το ρόλο του φαβορί και η Αυστραλία του αουτσάιντερ. Κάθε άλλο παρά επηρεάστηκαν πάντως οι ποδοσφαιριστές του Σαμπάολι από το γεγονός ότι έπρεπε να έχουν την μπάλα στα πόδια και να επιτεθούν. Με τους πλάγιους μπακ ν' ανεβαίνουν συχνά και τον Αλέξις Σάντσες παντού και πάντα πίεσαν από νωρίς την άμυνα των Αυστραλών.

Άπειροι και επιρρεπείς στο λάθος οι μπακ του Ποστέκογλου δεινοπάθησαν στο ένας μ' έναν και προτού βρουν τρόπο για να φρενάρουν την ορμή των Χιλιανών πήγαν δύο φορές στη σέντρα. Ο Σάντσες είχε σκοράρει στο 12' και είχε φτιάξει το άψογα εκτελεσμένο γκολ του Βαλδίβια στο 14'.

Αντί όμως να χτίσουν πάνω στο γρήγορο 2-0 οι Νοτιοαμερικανοί κάθισαν πάνω σε αυτό, επαναπαύτηκαν. Τα "όλε" από την κερκίδα συνδυάστηκαν με... τακουνάκια στο χορτάρι και η Αυστραλία αναθάρρησε. Όαρ και Λέκι απειλούσαν από μακριά, ο Κέιχιλ έπαιρνε θέσεις στην περιοχή, περιμένοντας μπαλιές. Σε μία εξ αυτών στο 35' πήρε τη μάχη στον αέρα από τον... κοντό Μεδέλ και μείωσε για τα "καγκουρό".

Από τη στιγμή που η Χιλή απέτυχε να εκμεταλλευτεί τη συντριπτική κατοχή της μπάλας, οι ισορροπίες στο γήπεδο ήταν λεπτές. Ιδίως αφότου στο 61' ο Γουίλκινσον έδιωξε πάνω στη γραμμή το πλασέ του Βάργκας, οι Αυστραλοί κέρδισαν σε ψυχολογία και μέτρα στο γήπεδο. Ο Βιδάλ και Βαλδιβιά έφυγαν νωρίς από το παιχνίδι μην μπορώντας να βοηθήσουν περισσότερο, χωρίς οι Γκουτιέρες και Μποσεζούρ ν' αλλάξουν τη μορφή ενός αγώνα που το συγκρότημα του Ποστέκογλου προσπαθούσε να "κλέψει" είτε με τις προσπάθειες του Μπρεσιάνο είτε με τις κεφαλιές του Κέιχιλ. Όπως η απειλητική στο 70'.

Φρόντισαν πάντως οι παίκτες του Σαμπάολι να μην κινδυνεύσουν περαιτέρω και ελέγχοντας την κατάσταση αφενός να προστατεύσουν το πολύτιμο 2-1 αφετέρου να πετύχουν τρίτο γκολ με το σουτ του Μποσεζούρ στις καθυστερήσεις. Ένα αποτέλεσμα που τους έφερε μαζί με την Ολλανδία στην κορυφή του ομίλου πριν από το καθοριστικό, όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, παιχνίδι με τους παγκόσμιος πρωταθλητές Ισπανούς.

MVP

Ο Αλέξις Σάντσες πέτυχε το πρώτο γκολ και έφτιαξε το δεύτερο. Αρκούσαν τούτα για να καθορίσει την ιστορία του αγώνα και να οδηγήσει τη Χιλή στη νίκη επί της Αυστραλίας.

Αδύναμος κρίκος

Ο Εδουάρδο Βάργκας απογοήτευσε με την παρουσία του. Έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης της Χιλής, αλλά μολονότι είχε παίκτες να του φτιάχνουν φάσεις, αυτός ήταν απών. Στη μοναδική στιγμή που βρέθηκε σε θέση βολής, έκανε αδύναμο πλασέ και ο Γουίλκινσον πρόλαβε να διώξει.

Σχόλιο

Η Χιλή έβαλε στα δίχτυα την Αυστραλία και με δύο γκολ από το πρώτο τέταρτο έφτασε στην επιτυχία. Δεν έλαμψε όπως περίμεναν πολύ, αγχώθηκε μετά το 2-1 και δεν είχε ουσία στο παιχνίδι της. Παρατηρήθηκε πρόβλημα στο κέντρο άμυνας και ίσως είναι ένα στοιχείο που της κοστίσει στη συνέχεια της διοργάνωσης. Μαχητικοί οι Αυστραλοί, θα σταθούν αξιοπρεπώς στη συνέχεια, αλλά δύσκολα θ' αντέξουν απέναντι σε Ισπανία και Ολλανδία.

Οι συνθέσεις

Χιλή: Μπράβο, Ίσλα, Μεδέλ, Χάρα, Μένα, Ντίας, Βιδάλ (60' Γκουτιέρες), Αράνγκις, Βαλδίβια (68' Μποσεζούρ), Σάντσες, Βάργκας (88' Πινίγια)

Αυστραλία: Ράιαν, Φράνιτς (49' ΜακΓκάουαν), Γουίλκινσον, Σπιράνοβιτς, Ντέιβιντσον, Τζέντινακ, Μίλιγκαν, Όαρ (68' Άλοραν), Μπρεσιάνο (78' Τροΐζι), Λέκι, Κέιχιλ

Το Vine του αγώνα

Ο Σάντσες κόβει και ο Βαλδίβια ράβει...

Το γράφημα του αγώνα

Από πού άρχισε και πού τελείωσε το πρώτο γκολ της Χιλής

Χιλή - Αυστραλία 3-1

ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

News 24/7

24MEDIA NETWORK