Χίτσφελντ: "Δεν μπορούν οι ευρωπαϊκές ομάδες στη Νότιο Αμερική"

Ο προπονητής της εθνικής Ελβετίας, Ότμαρ Χίτσφελντ, προβλέπει δύσκολη την περίπτωση να κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας ευρωπαϊκή ομάδα.

Χίτσφελντ: "Δεν μπορούν οι ευρωπαϊκές ομάδες στη Νότιο Αμερική"

Λατινοαμερικάνικη ομάδα θα είναι αυτή που θα κατακτήσει το Μουντιάλ της Βραζιλίας, τόνισε σε δηλώσεις του ο προπονητής της εθνικής Ελβετίας, Ότμαρ Χίτσφελντ. Όπως είπε, είναι δύσκολο για μια ευρωπαϊκή ομάδα να κατακτήσει το τρόπαιο όταν διεξάγεται σε εδάφη της Λατινικής Αμερικής, πόσο μάλλον στη Βραζιλία.

Χαρακτήρισε, τέλος, φαβορί τη Βραζιλία, λόγω και της έδρας, φέρνοντας ως παράδειγμα και το περσινό Confederations Cup, το οποίο εύκολα κατέκτησαν οι γηπεδούχοι. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

"Είναι πολύ πολύ δύσκολο για να κερδίσει μια ευρωπαϊκή ομάδα. Δεν μπορεί να είναι σύμπτωση πως οι ευρωπαϊκές ομάδες δεν μπορούν να κατακτήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο όταν γίνεται στην Νότιο Αμερική. Ούτε στην Ουρουγουάη, ούτε στο Μεξικό, ούτε στην Αργεντινή και σίγουρα ούτε στην Βραζιλία.

Οι προσδοκίες μπορεί να είναι λίγο παραπάνω από φανερές σε ένα εντός έδρας Παγκόσμιο Κύπελλο. Πριν ένα χρόνο όμως, η Βραζιλία έδειξε στο Confederations Cup πως μπορείς να χειριστείς αυτές τις ιδιαίτερες καταστάσεις."

News 24/7

24MEDIA NETWORK