Χόρεψε τον "γηραιό" πυρρίχιο

Χόρεψε τον "γηραιό" πυρρίχιο

Με προσήλωση στην άμυνα του και ταχύτατες αντεπιθέσεις ο Απόλλων Καλαμαριάς πήρε μια σπουδαία νίκη μέσα στο Καυταντζόγλειο εναντίον του Ηρακλή με 1-0. "Χρυσός" σκόρερ ο Χάρης Παππάς, απο τους κορυφαίους της αναμέτρησης ο πορτιέρο των « Ποντίων», Κόβατς.


Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι δυο ομάδες μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση, με διάθεση να αποδώσουν καλό ποδόσφαιρο. Η πρώτη φάση δημιουργήθηκε στο 2’, όταν ο Κλέιτον με ωραία μπαλιά βρήκε τον Παππά αφύλακτο στην πλάτη της άμυνας του Ηρακλή, ωστόσο, εκείνος δεν μπόρεσε να πλασάρει τον εξερχόμενο Διλμπέρη.

Δυο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά των γηπεδούχων να απειλήσουν, όταν ο Επαλέ από δεξιά έκανε μια πολύ όμορφη ντρίμπλα στον Σνάουτσερ, πραγματοποίησε την σέντρα, όμως, ο Ερέρα στο πρώτο δοκάρι δεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά. Στο 10ο λεπτό ο Λαβάλ εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ, 15 μετρά έξω από την περιοχή του Απόλλωνα Καλαμαριάς και ο Κόβατς με εκπληκτική απόκρουση διατήρησε το 0-0.

Στο 24’ ο Κόβατς έδιωξε άσχημα την μπάλα από την περιοχή του, ο Αμπονσά δεν μπόρεσε να κοντρολάρει καλά την μπάλα, η ο οποία κατέληξε στον αφύλακτο Λαγό, όμως, ο μέσος του Ηρακλή δεν μπόρεσε να κερδίσει τον πορτιέρο των Ποντίων, καθώς το σουτ του αποκρούστηκε εντυπωσιακά από τον Σλοβάκο τερματοφύλακα. Η απάντηση των φιλοξενούμενων ήρθε στο 29’, όταν ο Ουέλινγκτον εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μουράφσκι έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και ο Διλμπέρης με εντυπωσιακό τρόπο έδιωξε την μπάλα σε πλάγιο.

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Κλέιτον βρήκε με μια πανέμορφη πάσα τον Πετκάκη αφύλακτο μέσα στην περιοχή του Ηρακλή, εκείνος έκανε το πλασέ, όμως, ο Διλμπέρης και πάλι απέκρουσε εντυπωσιακά, διατηρώντας το 0-0. Στο 36’ ο Μουράτι με ωραίο τρόπο απελευθερώθηκε από το μαρκάρισμα του Καραμανλή, ωστόσο, το σουτ του κατέληξε με ευκολία στην αγκαλιά του Κόβατς.

Στο 41’ ο Κλέιτον εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ μακριά από την περιοχή του Ηρακλή, όμως, ο Διλμπέρης με άνεση μάζεψε την μπάλα στην αγκαλιά του. Στο 43’ ο Παππάς πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή του «γηραιού», με μια ωραία προσποίηση απελευθερώθηκε από το μαρκάρισμα του Σεγκιρί, το σουτ που δοκίμασε ωστόσο κατέληξε μακριά από την εστία του Διλμπέρη.

* Από τα δημοσιογραφικά θεωρεία παρακολούθησε την αναμέτρηση ο πρόεδρος του Απόλλωνα Καλαμαριάς, Ηλίας Δαμήλος.
* Τη δική τους απάντηση στη φημολογούμενη επιστροφή του Γιώργου Σπανουδάκη στα διοικητικά του Ηρακλή, έδωσαν οι φίλαθλοι του «γηραιού». Με πανό που είχαν αναρτήσει ανέφεραν: «εδώ ο παπάς, εκεί ο παπάς, που είναι οι μετοχές;»
* Μετά το τέλος της αναμέτρησης μερίδα οπαδών του Ηρακλή πραγματοποίησε έφοδο στα αποδυτήρια του γηπέδου, αποδοκιμάζοντας έντονα τους ποδοσφαιριστές του «γηραιού».
* Χωρίς ποδοσφαιριστή του Ηρακλή πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου, καθώς λόγω της έντασης που είχε δημιουργηθεί προτιμήθηκε να μην δώσει το παρόν κάποιος παίκτης του «γηραιού».


Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Ηρακλή να δείχνει διάθεση να πιέσει και να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα και τον Απόλλωνα Καλαμαριάς να προσέχει ιδιαίτερα την αμυντική του γραμμή και να αναζητεί την καλή αντεπίθεση. Στο 51’ ο Λαβάλ βρήκε ωραία τον Λαγό, εκείνος μπήκε στην περιοχή, έκανε το πλασέ, όμως, ο Πετκάκης τον κόντραρε εγκαίρως και έδιωξε την μπάλα σε πλάγιο.

Στο 54’ ο Λαγός με πείσμα έκλεψε την μπάλα από τον Αμπονσά, μπήκε στην περιοχή, έστρωσε στον Επαλέ, το σουτ του οποίου κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Κόβατς. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μουράτι εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ στα όρια της περιοχής του Απόλλωνα, όμως, η μπάλα κατέληξε ψηλά άουτ.

Στο 65’ ο Επαλέ άλλαξε ωραία την μπάλα με τον Ερέρα, ο Καμερουνέζος βρήκε τον Λαγό μόνο στην περιοχή, εκείνος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως, το γκολ του ακυρώθηκε καθώς βρισκόταν σε θέση οφσάιντ ενώ και ο Καραλιόπουλος βρισκόταν στην γραμμή του τέρματος τραυματισμένος, με τους γηπεδούχους να μην τηρούν το «fair play».

Στο 74’ ο Παππάς ήταν ο παίκτης που «ξεκλείδωσε» την άμυνα του Ηρακλή. Ο Επαλέ στο χώρο του κέντρου δεν μπόρεσε να περάσει ανάμεσα από τρεις παίκτες, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στον επιθετικό του Απόλλωνα, ο οποίος μπήκε μόνος του στην περιοχή και με ωραίο πλασέ νίκησε τον Διλμπέρη, γράφοντας έτσι το 1-0.

Στο 80’ ο Λαγός έβγαλε την σέντρα από αριστερά, η αμυντική γραμμή των φιλοξενούμενων δεν μπόρεσε να αποκρούσει, όμως, η κεφαλιά του Πρίττα διώχθηκε επάνω στην γραμμή από τον Φυτανίδη. Στο 83’ ο Κλέιτον εκτέλεσε ένα κόρνερ από αριστερά, ο Ιωάννου αφύλακτος έπιασε την κεφαλιά, η οποία πέρασε δίπλα από το δοκάρι του εμβρόντητου Διλμπέρη.

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα ο Ηρακλής πίεσε τον Απόλλωνα, όμως, ο τρόπος που το πραγματοποίησε μόνο ανορθόδοξος μπορεί να χαρακτηριστεί. Στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Επαλέ από δεξιά έκανε τη σέντρα, στο ύψος του πέναλτι ο Παντελής Καπετάνος ήταν αφύλακτος, το βολ πλανέ που πραγματοποίησε, ωστόσο, κατέληξε ψηλά άουτ, σπαταλώντας έτσι την τελευταία ευκαιρία της ομάδας του να ισοφαρίσει το παιχνίδι.

Ο Απόλλων Καλαμαριάς πέτυχε με αυτό τον τρόπο την δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα ενώ συνέχισε την καλή παράδοση που έχει στο «Καυταντζόγλειο», καθώς και πέρσι είχε περάσει αλώβητος με σκορ 3-2.


Οι συνθέσεις: .

Ηρακλής: Διλμπέρης, Σνάουτσερ, Δρούγας (59' Γεωργιάδης), Σεγκιρί, Παπαζαχαρίας (59' Κατσιαμπής), Πρίττας, Μουράτι, Λαβάλ (74' Π.Καπετάνος), Ερέρα, Επαλέ, Λαγός
Καλαμαριά: Κόβατς, Ν.Χ Παπαδόπουλος, Αμπονσά, Πετκάκης (55' Καραλιόπουλος), Φυτανίδης, Μουράφσκι, Καραμανλής, Ιωάννου, Κλέιτον, Ουέλινγκτον (79' Ματιάσεβιτς), Παππάς


Διαιτητής: Κασναφέρης (Αθηνών)
Κίτρινες: Μουράτι, Παπαζαχαρίας-Καραμανλής, Μουράφσκι, Κλέιτον, Παπαδόπουλος, Κόβατς
Κόκκινες: -
Σκόρερ: 70' Παππάς
Εισιτήρια:
2.651
Εισπράξεις:
25.583



News 24/7

24MEDIA NETWORK