Χωρίς αύξηση ο Ντε Μπρόινε, δεν έγινε ο πιο ακριβοπληρωμένος στην Premier

Η σειρά στη λίστα με τους καλύτερα αμειβόμενους ποδοσφαιριστές της Premier League πρόκειται ν' αλλάξει στο φινάλε της σεζόν, αλλά ο Κέβιν Ντε Μπρόινε δεν θ' ανέλθει στην κορυφή.

Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε ανανέωσε πρόωρα το συμβόλαιό του με τη Μάντσεστερ Σίτι, αλλά όχι με τα χρήματα που παίρνουν άλλοι
Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε ανανέωσε πρόωρα το συμβόλαιό του με τη Μάντσεστερ Σίτι, αλλά όχι με τα χρήματα που παίρνουν άλλοι AP PHOTO/RUI VIEIRA

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Κέβιν Ντε Μπρόινε η προ ημερών επέκταση του συμβόλαιό του με τη Μάντσεστερ Σίτι μέχρι το καλοκαίρι του 2025 ήταν "μια απλή απόφαση". Πριν από τη χρήση των τριών αυτών λέξεων ο Βέλγος κουμανταδόρος είχε ισχυριστεί ότι το αγγλικό κλαμπ "μου προσφέρει όλα όσα χρειάζομαι για να μεγιστοποιήσω την απόδοσή μου". Συνοδεύτηκε, φυσικά, με την κατάλληλη ανάρτηση.

Βέβαια, το 'όλα όσα' απέχει ως ένα βαθμό από την πραγματικότητα. Ειδάλλως ο -οδεύοντας στα 30 του- διεθνής ποδοσφαιριστής θα είχε βάλει την υπογραφή του με την έλευση του νέου έτους. Τότε που οι 'πολίτες' κατέθεσαν την πρώτη επίσημη προσφορά τους, ύστερα από κουβέντα πολλών μηνών, αλλά ο Ντε Μπρόινε την απέρριψε ασυζητητί, κρίνοντας ότι δεν αντανακλά σε καμία περίπτωση την αφοσίωσή του στο αγγλικό κλαμπ. Επρόκειτο για πρόταση με 'ψαλίδισμα' των ετήσιων απολαβών του προκειμένου να εξοικονομηθούν πόροι για άλλες κινήσεις. Όπως φερ' ειπείν την απόκτηση του Λιονέλ Μέσι (ως ελεύθερου) ή του Έρλινγκ Χάαλαντ (από την Ντόρτμουντ).

Μάλιστα ο Σαμ Λι, μέσα από το Athletic, είχε αποκαλύψει τη δυσαρέσκεια του Βέλγου αρτίστα για όσα είχε ακούσει εκείνη την εποχή από τον Τσίκι Μπεγκιριστάιν. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα εξέφραζε δημοσίως τις απόψεις του, αλλά στη διαπραγμάτευση δεν ήθελε να παρέμβει με κανέναν τρόπο. Ούτε να πιέσει καταστάσεις υπέρ της μίας ή της άλλης πλευράς. Το δίχως άλλο η αντιστροφή των δεδομένων, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, τον χαροποίησε. Διότι τον παίκτη του δεν θα τον απασχολεί πλέον κάτι άλλο πέραν της διασφάλισης ότι "θα έχουμε ένα επιτυχημένο φινάλε στην τρέχουσα σεζόν. Τ' αποτελέσματα και οι εμφανίσεις μας είναι σε εξαιρετικό επίπεδο ως εδώ, αλλά πρέπει να σιγουρέψουμε ότι στο τέλος θα κερδίσουμε τα τρόπαια που αξίζουμε".

Η υποτυπώσης αύξηση κρύφτηκε με τα μπόνους

Προκειμένου να συγκλίνουν οι γραμμές και στο τέλος να ταυτιστούν διοίκηση - Ντε Μπρόινε απαιτήθηκαν αμοιβαίες υποχωρήσεις. Οι άνθρωποι της Σίτι αντιλήφθηκαν πως με κάποιον τρόπο θα έπρεπε να διορθώσουν την οικονομική πρότασή τους, ξεχνώντας τη μείωση. Ούτως ή άλλως δεν έχουν εγγυήσεις ότι του χρόνου ο Μέσι θα φορά τα γαλάζια για να ρισκάρουν οτιδήποτε με τον νυν ηγέτη τους. Αλλά και ο βιρτουόζος μεσοεπιθετικός χρειάστηκε να ρίξει αρκετό νερό στο κρασί του. 'Συναντήθηκαν' λίγο πάνω από τις 320.000 λίρες εβδομαδιαίως, με την υποτυπώδη αύξηση να κυμαίνεται στις 10.000.

Είναι επί της ουσίας μια διατήρηση της αμοιβής του 29χρονου άσου στα πρότερα επίπεδα, ενισχυμένης μόνο με κάποια πλουσιοπάροχα μπόνους επίτευξης στόχων. Αυτή ακριβώς η παράμετρος ήταν που έπεισε τον Ντε Μπρόινε να δεσμευτεί για άλλα 4 χρόνια. Διότι αντιλήφθηκε, μέσα από την έκθεση της ομάδας των analytics, την επιθυμία των διοικούντων να μην διακόψουν, ούτε καν να παγώσουν, την επένδυσή τους, κρατώντας ψηλά τον πήχη των προσδοκιών παρά τη ζημιά των 146 εκατ. ευρώ που εμφάνισαν στα βιβλία εσόδων-εξόδων για τους προηγούμενους 12 μήνες.

Οι πιο ακριβοπληρωμένοι

Από τη στιγμή που χρήματα που ο Ντε Μπρόινε θα κερδίσει από τη νέα σύμβαση δεν άλλαξαν το οικονομικό status του, είναι αναπόφευκτο να στερείται τον τίτλο του καλύτερου αμειβόμενου ποδοσφαιριστή της Premier League. Της Σίτι ήταν ήδη, μια και οι συνολικές απολαβές του Ραχίμ Στέρλινγκ υπολείπονταν περί το 1 εκατομμύριο στο σύνολό τους.

Θεωρητικά αυτός που να λαμβάνει το καλύτερο μεροκάματο για το 2020-21 είναι ο Γκάρεθ Μπέιλ, του οποίου η σύμβαση με τη Ρεάλ Μαδρίτης προβλέπει 36 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Βέβαια ο Ουαλός αστέρας δεν πληρώνεται εξ ολοκλήρου από την Τότεναμ, στην οποία αγωνίζεται ως δανεικός από τους 'μερένγκες' και του καλύπτει τα 3/5 του μισθού, με αποτέλεσμα χάνει στην τελική σύγκριση. Αφήστε που το καλοκαίρι εκτιμάται ότι θα επιστρέψει στην Ισπανία, διότι δεν είναι ο παίκτης που έφυγε από το Λονδίνο.

Ανάλογα θολό είναι το μέλλον του Νταβίντ ντε Χέα στην Αγγλία. Ο Ισπανός γκολκίπερ ανήκει μεν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που σπαταλά για χάρη του 375.000 λίρες εβδομαδιαίως, ό,τι ανώτερο για παίκτη στη θέση του παγκοσμίως, αλλά ταυτόχρονα τον έχει τοποθετήσει στην transfer list του καλοκαιριού, καρτερώντας προτάσεις για την, όπως-όπως, παραχώρησή του.

Γι' αυτό και από το καλοκαίρι, σε περίπτωση που δεν έρθει ο Μέσι στο Νησί, την κορυφή θ' απολαμβάνει ο Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ. Ο αρχηγός της Άρσεναλ είχε απαιτήσει και πήρε εν τέλει ένα συμβόλαιο της τάξεως 375.000 λιρών για κάθε νέα εβδομάδα του έτους, το οποίο τον 'εκτόξευσε' μεμιάς στα υψηλά πατώματα του οικήματος. Για να προσπεράσει τον επιθετικό από την Γκαμπόν, σε αθροιστικές και μόνο αλλά όχι πάγιες απολαβές, ο Ντε Μπρόινε θα πρέπει να κερδίσει όλα τα μπόνους που προβλέπονται από τη νέα συμφωνία. Που εκτός από προσωπικά επιτεύγμα, προβλέπουν κατάκτηση εγχώριων και διεθνών τροπαίων. Ίσως την επόμενη φορά!

Αποφεύγοντας τουλάχιστον τη μείωση που του είχε προταθεί στην εκκίνηση της κουβέντας, κρατήθηκε μπροστά, εκτός του Στέρλινγκ, από τους Πογκμπά, Παρτέι, Μαρσιάλ, Αγουέρο και Καβάνι που συμπληρώνουν την πρώτη 10άδα. Οι δύο τελευταίοι πρόκειται να παραχωρήσουν τις θέσεις τους στο φινάλε της περιόδου.


News 24/7

24MEDIA NETWORK