Δεν πάει ο Μαρινάκης στη συνάντηση με Μελισσανίδη-Σαββίδη

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι λόγω προειδοποίησης του προϊσταμένου της Εισαγγελίας, Ισίδωρου Ντογιάκου, για νομικούς λόγους δεν καθίσταται δυνατή η παρουσία του μεγαλομετόχου του συλλόγου, Βαγγέλη Μαρινάκη, στη συνάντηση με τον Σταύρο Κοντονή.

Δεν πάει ο Μαρινάκης στη συνάντηση με Μελισσανίδη-Σαββίδη
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο αποτρέπει τον Βαγγέλη Μαρινάκη από το να παρευρεθεί στη συνάντηση που είχε συγκαλέσει ο υφυπουργός αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, με τον Δημήτρη Μελισσανίδη και τον Ιβάν Σαββίδη.

Η ατζέντα της συζήτησης, σε συνδυασμό με την παρουσία σε αυτήν του μεγαλομετόχου και προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, θα μπορούσε να σημαίνει την παραβίαση των περιοριστικών όρων που του επιβλήθηκαν μετά από την απολογία του στον ειδικό ανακριτή διαφθοράς, Γιώργο Ανδρέαδη, για την υπόθεση της φερόμενης ως εγκληματικής οργάνωσης που λυμαίνεται το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Οι "ερυθρόλευκοι" απευθύνθηκαν τόσο στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών, Ισίδωρο Ντογιάκο, όσο και στον αρμόδιο Εισαγγελέα Εφετών, Σταμάτιο Δασκαλόπουλο, για το εάν η παρουσία Μαρινάκη στη συνάντηση θα μπορούσε να εγείρει νομικά ζητήματα και η επιφύλαξη και των δύο, οδήγησε σε αυτήν την απόφαση.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, η συνάντηση βρίσκεται στον "αέρα" και είναι πιθανή η αναβολή της.

Η ανακοίνωση

"Ο Πρόεδρος και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, σεβόμενος το θεσμό της Δικαιοσύνης, είχε ενημερώσει μέσω των συνηγόρων του προ δεκαπενθημέρου και πλέον τον αρμόδιο Εισαγγελέα Εφετών κ. Σταμάτιο Δασκαλόπουλο για τη προσωπική πρόσκληση που είχε λάβει από τον Υπουργό Αθλητισμού κ. Σταύρο Κοντονή να συμμετάσχει ως ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός στη συνάντηση των ιδιοκτητών – επενδυτών των μεγάλων Π.Α.Ε.. Ο κ. Δασκαλόπουλος δεν εξέφρασε καμία επιφύλαξη σε σχέση με τη παρουσία του κ. Μαρινάκη εφόσον κύρια θέματα της συνάντησης ήταν η διασφάλιση της δημόσιας τάξης και η προστασία της περιουσίας των ΠΑΕ και των μετόχων τους.

Κατόπιν τούτου ο κ. Μαρινάκης απάντησε θετικά στη πρόσκληση του Υπουργού προκειμένου να συμμετάσχει στη συζήτηση για θέματα που αφορούν τη διασφάλιση της δημοσίας τάξης και τη διαμόρφωσης νέων δεδομένων στην επιχειρηματικότητα του αθλήματος.

Σήμερα το πρωί, λίγες ώρες πριν τη πραγματοποίηση της συνάντησης, η οποία ήταν γνωστή ότι θα πραγματοποιηθεί εδώ και δέκα τουλάχιστον ημέρες, ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αθηνών κ. Ισίδωρος Ντογιάκος κάλεσε τον συνήγορο του κ. Μαρινάκη και εξέφρασε την επιφύλαξη του σε σχέση με τη παρουσία του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός στη συγκεκριμένη συνάντηση ύστερα από «καταγγελίες και οχλήσεις δημοσιογράφων». Τη συγκεκριμένη θέση επανέλαβε στη συνέχεια και ο κ. Σταμάτιος Δασκαλόπουλος με το σκεπτικό ότι η ατζέντα της συνάντησης όπως διαμορφώνεται από την επίσημη ανακοίνωση του Υφυπουργείου Αθλητισμού, η οποία εκδόθηκε και ήταν γνωστή στους αρμοδίους εισαγγελείς από τη Τρίτη 22.03.2016, θέτει ζητήματα σε σχέση με τη παρουσία του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός και τη συμμόρφωση του με το περιοριστικό όρο της μη ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο.

Με βάση τα παραπάνω δεν καθίσταται δυνατή η παρουσία του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός και του μεγαλύτερου επενδυτή στο ελληνικό ποδόσφαιρο στη συνάντηση με τον Υπουργό Αθλητισμού και τους ιδιοκτήτες των λοιπών ΠΑΕ προκειμένου να ασκήσει τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα του της διασφάλισης της οικονομικής του ελευθερίας και της προστασίας της ιδιοκτησίας του".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Θέμης Καίσαρης: Διχασμός για Ιντέγε, "μαύρο" σε πέντε ξένους