Χωρίς Ριβάλντο και Γεωργάτο στο "Ζερλάν"

Χωρίς τον Ριβάλντο και τον Γεωργάτο θα παραταχθεί ο Ολυμπιακός στο "Ζερλάν", καθώς ο Τροντ Σόλιντ τους απέκλεισε από την αποστολή που θα πάρει μαζί του στη Γαλλία, για το παιχνίδι της τρίτης αγωνιστικής του Τσάμπιονς Λιγκ.

Χωρίς Ριβάλντο και Γεωργάτο στο "Ζερλάν"

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν χαρακτηρίσει τον αγώνα στο "Ζερλάν" με αντίπαλο τη Λιόν δυσκολότερο από εκείνον κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου". Η αποστολή του Ολυμπιακού αναχώρησε το πρωί της Τρίτης (18/10) για την Γαλλία, εκεί όπου την Τετάρτη θα αντιμετωπίσει τους πρωταθλητές της χώρας στο "άντρο" τους, στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο μόνος που έκανε δηλώσεις στους εκπροσώπους του Τύπου κατά την αναχώρηση ήταν ο Γιάγια Τουρέ ο οποίος αναγνωρίζει τις δυσκολίες που κρύβει το ματς αλλά έδωσε την υπόσχεση για ένα θετικό αποτέλεσμα: "Το παιχνίδι είναι πάρα πολύ δύσκολο. Εχουμε ήδη υποστεί δύο ήττες και βρισκόμαστε σε δυσμενή θέση. Η Λιόν από την πλευρά της είναι φορμαρισμένη και διαθέτει ένα πολύ δυνατό σύνολο. Θα προσπαθήσουμε για την ισοπαλία ή και για τη νίκη ώστε να έχουμε ελπίδες ενόψει της δύσκολης συνέχειας".

Οι "ερυθρόλευκοι" θα παραταχθούν στο "Ζερλάν" χωρίς τον Ριβάλντο, καθώς ο Τροντ Σόλιντ απέκλεισε τον Βραζιλιάνο μέσο από την αποστολή.

Ο33χρονος άσος αντιμετωπίζει πρόβλημα στους προσαγωγούς από το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, κάτι για το οποίο είχε ενημερώσει τον τεχνικό του Ολυμπιακού. Τη Δευτέρα ακολούθησε δίωρο ατομικό πρόγραμμα και θεραπεία με την ελπίδα να αποκατασταθεί η ζημιά, ωστόσο ο Σόλιντ έκρινε πως έπρεπε να μείνει εκτός αποστολής, λόγω και του άσχημουαγωνιστικού προσώπου που δείχνει στα τελευταία παιχνίδια ο Βραζιλιάνος.

Η αποστολή του Ολυμπιακού:

Ανατολάκης, Μπαμπαγκίντα, Μπουλούτ, Καστίγιο, Ντακόλ, Τζόρτζεβιτς, Ντάνι, Γιάννου, Καφές, Καψής, Κωνσταντίνου, Κωστούλας, Μάριτς, Μαυρογενίδης, Νικοπολίδης, Οκκάς, Πάντος, Στολτίδης, Τουρέ, Βάλλας

Μάλιστα, ο Ριβάλντο τόνιζε στο περιβάλλον του την επιθυμία του να αγωνιστεί σε αυτό το κρίσιμο παιχνίδι: "Ναι μεν πονάω, αλλά θα ήθελα να είμαι στην αποστολή και να δοκιμάσω μέχρι την τελευταία στιγμή εάν μπορώ να αγωνιστώ".

Επιπλέον, ούτε ο Γρηγόρης Γεωργάτος τα κατάφερε, αφού το διάστρεμμα στον αστράγαλο που τον ταλαιπωρεί, τον αφήνει εκτός μάχης για τη Γαλλίας. Ο αριστεροπόδαρος ποδοσφαιριστής αποκλείστηκε με τη σειρά του από την αποστολή, αφού δεν κατάφερε να προπονηθεί χωρίς ενοχλήσεις.

Στα θετικά νέα συγκαταλέγεται η περίπτωση του Μιχάλη Καψή, ο οποίος τραυματίστηκε στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, ωστόσο η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία και θα ταξιδέψει στη Γαλλία. Τέλος, Βενετίδης και Πατσατζόγλου συνεχίζουν το πρόγραμμα αποθεραπείας.

Σόλιντ: "Χάσαμε μόνοι μας"

Κατά τηνπροπόνηση-χαλάρωμα που διήρκησε μία ώρα (11:00-12:00) ο Σόλιντ μίλησε στους παίκτες του για την ήττα από τον ΠΑΟΚ. Ο Νορβηγός τόνισε χαρακτηριστικά: "Ο ΠΑΟΚ ήταν χειρότερος από ό,τιτον περίμενα. Τον είχα δει σε βίντεο και ήταν πολύ καλός. Μόνοι μας χάσαμε αυτό το παιχνίδι. Πρέπει να τον ξεχάσουμε και να κοιτάξουμε το επόμενο ματς".

Ο Σόλιντ προχώρησε σε προσωπικές παρατηρήσεις σε παίκτες που αγωνίστηκαν για τα λάθη τους, ενώ υπήρξε και προβολή του αγώνα σε βίντεο. Εν τούτοις, δεν μίλησε στον Γιάγια Τουρέ που και στα δύο γκολ, ενώ προήλθαν από τον τομέα ευθύνης του, αυτός βρισκόταν μακριά από τη φάση και πίσω από τη σέντρα.

*** Μετά την προπόνηση, προπονητής και παίκτες γευμάτισαν μαζί σε εστιατόριο.

*** Η UEFA ενημέρωσε τον Ολυμπιακό για τους διαιτητές του αγώνα της Τετάρτης με τη Λιόν. Συγκεκριμένα διαιτητής θα είναι ο Αγγλος Γκράχαμ Πολ, με βοηθούς τους συμπατριώτες του Μάικλ Τίνγκεϊ και Φίλιπ Σαρπ, ενώ τέταρτος διαιτητής θα είναι ο επίσης Αγγλος Μαρκ Κλάτενμπεργκ.


Στα της εγχώριας επικαιρότητας, ο γενικός αρχηγός των "ερυθρολεύκων", Σάββας Θεοδωρίδης, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό "Sportime Radio", μετά την εντός έδρας ήττα από τον ΠΑΟΚ. για την επόμενη μέρα της ομάδας.

"Δεν πρέπει να δημιουργείται κανένα θέμα στον Ολυμπιακό, έχω βαρεθεί την παραφιλολογία, ψάχνουν να βρουν το θέμα. Δεν υπάρχει τίποτα. Χαρίσαμε το παιχνίδι, είμαστε αυτόχειρες. Μπορούσαμε να το κερδίσουμε. Δεν ήμασταν βέβαια καλοί. Δεν παίξαμε καλό ποδόσφαιρο αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Είμαστε μεγάλη ομάδα. Κρατάμε το κεφάλι ψηλά, είμαστε τέσσερις βαθμούς μπροστά και οι άλλοι διεκδικητές του τίτλου, έχουν ντέρμπι μεταξύ τους κι εμείς θα περάσουμε εκείνες τις αγωνιστικές. Δεν έχει σημασία ότι χάσαμε ένα παιχνίδι εμένα μ΄ ενδιαφέρει το τέλος του… πολέμου".

"Στον Ολυμπιακό υπάρχει απόλυτη ηρεμία. Σκεφτείτε τι πρέπει να κάνουν οι άλλες ομάδες. Βγήκα να μιλήσω για να μην δημιουργούνται αυταπάτες. Το φοβόμουνα αυτό το παιχνίδι. Έλεγα ότι τρέμω το ματς με τον ΠΑΟΚ γιατί είναι κεκλεισμένων των θυρών και γατί στις δεκαπέντε ημέρες διακοπής λόγω της Εθνικής που μεσολάβησε, είχαμε τεράστια προβλήματα".

"Αποπροσανατολίζονται οι παίκτες, επιστρέφουν ‘πτώματα’ από τις εθνικές ομάδες τους, όπως ο Τζόρτζεβιτς. Επίσης δεν ξέρετε τι θα πει να παίζει ένας ποδοσφαιριστής μπροστά σε άδειες κερκίδες. Είναι σαν ηθοποιός που παίζει σε άδειο θέατρο. Αυτό φοβόμασταν, μήπως αποκοιμηθεί η ομάδα. Κι αυτό είναι μήνυμα, για το πόσο κακό κάνουμε στην ομάδα μας αν δεν είμαστε κόσμιοι. Μόνο την ιαχή 'Ολυμπιακός' έχει ανάγκη η ομάδα. Όλοι έχουμε ευθύνη για την ήττα και πρώτος εγώ".

"Αλλά πρέπει να προσέχουμε να είμαστε κόσμιοι και να παίζει η ομάδα σ΄ αυτό το ‘παλάτι’ με τον κόσμο της. Θεωρώ ότι αυτή η ήττα θα λειτουργήσει ευεργετικά για τη συνέχεια, ήρθε στην κατάλληλη στιγμή και δεν στοιχίζει στην ομάδα".

News 24/7

24MEDIA NETWORK