Χωρίς ζόρια ο Ολυμπιακός

Χωρίς ζόρια ο Ολυμπιακός

Δεν είχε δύσκολο έργο ο Ολυμπιακός το Σάββατο το απόγευμα στο κεκλεισμένων των θυρών Καραϊσκάκη τέσσερις ημέρες πριν το ματς με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Σόλιντ ξεκούρασε κάποιους βασικούς παίκτες του και είδε τους υπόλοιπους να επικρατούν 2-0 της "λεγεώνας των ξένων" του Ακράτητου. Πρώτο γκολ του Κωνσταντίνου με την κόκκινη φανέλα. Μοιραίος παίκτης για τους φιλοξενούμενους ο Ντε Φραντσέσκο που έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 0-0. "Από μηχανής θεός" ο Κωστούλας. Τέσσερα στα τέσσερα και 12-0 τέρματα οι "ερυθρόλευκοι" στο πρωτάθλημα.
Τα σχέδια του Σόλιντ ήταν γνωστά πριν από τον αγώνα. Ο Καφές ξεκίνησε στην εντεκάδα στη θέση του Στολτίδη ενώ ο Νορβηγός θέλησε να τσεκάρει και την αγωνιστική ετοιμότητα του Μιχάλη Καψή.

Με αυτό το σχήμα και τον Ριβάλντο σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τους δύο επιθετικούς, οι "ερυθρόλευκοι" αδυνατούσαν να βρουν ρυθμό. Επεφταν συνεχώς στις παγίδες των αντιπάλων και δεν έβρισκαν κενούς χώρους στην άμυνα του Ακράτητου. Παρ' όλα αυτά θα μπορούσαν να προηγηθούν αν ο Μαζαράκος έδινε πέναλτι στην ανατροπή του Μαυρογενίδη από το Βανόλι στο 13΄.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Ολυμπιακός είδε το "Χάρο" με τα μάτια του. Ο Καψής έκανε λάθος και πάσαρε στο Ντε Φραντσέσκο, οΑργεντίνος πέραρε και τον Νικοπολίδη αλλά το πλασέ που επιχείρησε αποκρούστηκε πάνω στη γραμμή από τον Κωστούλα.

Tελικώς, ένα τρίλεπτο σχετικά καλής απόδοσης στάθηκε αρκετό για την ομάδα του Σόλιντ για να γίνει το απόλυτο αφεντικό του ματς. Το 1-0 από τον Τζόρτζεβιτς στο 23’ (μετά από ωραία πάσα του Ριβάλντο) και το 2-0 από τον Κωνσταντίνου (κεφαλιά, μετά από φάουλ του "Τζόλε") απλοποίησαν σε μεγάλο βαθμό των έργο των κόκκινων. Για τον Κύπριο άσο, αυτό ήταν το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα του Ολυμπιακού σε επίσημο ματς.

To υπόλοιπο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου κύλησε με τους γηπεδούχους να ελέγχουν και τους φιλοξενούμενους να περιμένουν αδικαιολόγητα τους αντιπάλους τους κάτω από τη σέντρα ενώ ήταν πίσω στο σκορ με 2-0.

To δεύτερο ημίχρονο θα ξεχνιόταν πολύ εύκολα αν έλειπαν δύο φάσεις. Η πρώτη ανήκει στον Ολυμπιακό και στον Μπαμπανγκίντα. Στο 78’, ο βραχύσωμος Αφρικανός βρέθηκε... φάτσα με τον Στελέα, αλλά ο Ρουμάνος γκολκίπερ αναδείχθηκε νικητής. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ντε Φραντσέσκο αναρωτιόταν πώς και πάλι ο Κωστούλας του έκλεψε την μπουκιά από το στόμα όταν απέκρουσε ξανά την μπάλα πάνω στη γραμμή.

Τα υπόλοιπα γρήγορα θα αποτελέσουν μακρινή ανάμνηση. Ο Ντάνι δεν κατάφερε να μπει στο πνεύμα του αγώνα ενώ ο Ακράτητος, παρά τις αλλαγές του Ντουμιτρέσκου, κινήθηκε σε ρηχά νερά. Και κάτι τελευταίο: Ο Ρουμάνος προπονητής χρησιμοποίησε 13 ξένους παίκτες και 1 Ελληνα. Θα ξανασυμβεί βέβαια αλλά όπως και να το δεις, το γεγονός ξενίζει.


Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Μαυρογενίδης, Γεωργάτος, Τουρέ, Κωστούλας, Καψής, Καφές, Τζόρτζεβιτς (84' Καστίγιο), Ριβάλντο, Κωνσταντίνου (54' Ντάνι), Οκκάς (54' Μπαμπανγκίντα)

Ακράτητος: Στελέα, Ομπράντοβιτς, Ζουέλα, Παγκανίν (46' Μερίνο), Μακέ, Γκουστάβο, Βούγιοβιτς (46' Σάλες, 69' Μουσούμπου), Μπαντάς, Ντε Φραντσέσκο, Βανόλι, Μαρινέσκου

Κίτρινες: Κωνσταντίνου, Κωστούλας, Καψής - Μακέ, Ζουέλα

Τέρματα: 23' Τζόρτζεβιτς, 27' Κωνσταντίνου

Εισιτήρια: Κεκλεισμένων των θυρών
Εισπράξεις: -


News 24/7

24MEDIA NETWORK