"Χώρισαν" Παναθηναϊκός - Μπασινάς

"Χώρισαν" Παναθηναϊκός - Μπασινάς

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κριτής
Παναθηναϊκός και Άγγελος Μπασινάς έγραψαν το μεσημέρι τον επίλογο της επαγγελματικής σχέσης τους, προχωρώντας στη λύση του μεταξύ τους συμβολαίου. Ο διεθνής αμυντικός μέσος είναι πλέον ελεύθερος να επιλέξει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του αλλά και να ενταχθεί άμεσα στις προπονήσεις.

Μετά από συζητήσεις που διήρκεσαν τουλάχιστον μία εβδομάδα, Παναθηναϊκός και Μπασινάς συμφώνησαν στην πρόωρη λύση του συμβολαίου, άνευ όρων και περαιτέρω απαιτήσεων και το μεσημέρι υπέγραψαν την παραπάνω συμφωνία, αφού προηγουμένως κατατέθηκαν στον τραπεζικό λογαριασμό του ποδοσφαιριστή τα χρήματα που είχε λαμβάνειν έως τον Δεκέμβρη (περίπου 200.000 ευρώ).

Η περίπτωση να συνεχίσει ο διεθνής αμυντικός μέσος την καριέρα του εντός συνόρων δεν συγκεντρώνει σοβαρές πιθανότητες, αντίθετα το ενδεχόμενο να μετακομίσει σύντομα σε ομάδα του εξωτερικού και να ενταχθεί άμεσα στο προπονητικό πρόγραμμα είναι εξαιρετικά πιθανό.

Παρά τις δημοσιογραφικές ενοχλήσεις για μία δήλωση σχετική με το πρόωρο διαζύγιο, ο Άγγελος Μπασινάς δεν φαίνεται διατεθειμένος να τοποθετηθεί δημόσια την συγκεκριμένη περίοδο, σεβόμενος -αν μη τι άλλο- τη δυσάρεστη θέση που βρίσκονται στην παρούσα φάση οι πρώην -πλέον- συμπαίκτες του, μετά το ανεπιτυχές ξεκίνημα.

Η καριέρα του Άγγελου Μπασινά

(03/01/1976)

1995-96: 1-0
1996-97: 1-0
1997-98: 26-1
1998-99: 21-0
1999-00: 29-4
2000-01: 25-3
2001-02: 22-4
2002-03: 24-5
2003-04: 26-7
2004-05: 24-3








Με δήλωση η οποία κοινοποιήθηκε στην προσωπική ιστοσελίδα του (www.aggelosbasinas.gr), ξεκαθαρίζει: " Στον κατάλληλο χρόνο θα συζητήσουμε για όσα προηγήθηκαν γιατί αρκετά από αυτά που λέγονται διαστρεβλώνουν την αλήθεια, θίγουν και αδικούν και εμένα και τον Παναθηναϊκό ".

Σχετική ανακοίνωση κοινοποίησε και η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της... " Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας της με τον Άγγελο Μπασινά. Ο Παναθηναϊκός ευχαριστεί τον Άγγελο Μπασινά για την πολυετή προσφορά του στο σύλλογο ".

Πλέον, από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός δεν είναι σε θέση να αξιώσει αντίτιμο, ο Μπασινάς έχει τη δυνατότητα να διαπραγματευτεί με σαφώς πιο ευνοϊκούς όρους την ένταξή του σε κάποια ομάδα, αν και βέβαια δεν θα είναι σε θέση να αγωνιστεί σε επίσημα παιχνίδια πριν τον Γενάρη. Θα μπορεί όμως να ενσωματωθεί στις προπονήσεις.

Τα επί χάρτου, επί χόρτου

Μέχρι χθες οι αλλαγές ήταν επί χάρτου. Είχαμε επισημάνει την πρόθεση του Αλμπέρτο Μαλεζάνι να αφήσει εκτός τον Ιγκόρ Μπίσκαν και πιθανότατα τον Εμάνουελ Ολισαντέμπε, προκειμένου να βοηθήσει αμφότερους να επιστρέψουν στην επιθυμητή κατάσταση, αλλά και την ομάδα να αποκτήσει φρεσκάδα.

Οριστικά νοκ άουτ "Παπ" και Αντριτς

Με ατομικό πρόγραμμα συνέχισαν και χθες οι Δημήτρης Παπαδόπουλος και Σρνταν Αντριτς. Ο Κροάτης μέσος δεν προλαβαίνει ούτε το παιχνίδι της δεύτερης αγωνιστικής του Τσάμπιονς Λιγκ, κόντρα στην Βέρντερ Βρέμης, ο Παπαδόπουλος θα δώσει μάχη με τον χρόνο, αλλά με άνισους όρους…

Επίσης είχαμε υπογραμμίσει ότι η ικανοποίησή του από την παρθενική εμφάνιση του Φίλιππου Δάρλα στο βασικό σήμα, δίνει στο νεαρό διεθνή με την εθνική ομάδα των Ελπίδων εισιτήριο παραμονής με τον Αντονι Σέριτς που επανέρχεται, να παίρνει θέση μπροστά του στην αριστερή πτέρυγα των «πρασίνων».

Τα παραπάνω έγιναν πράξη και επί χόρτου, στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Παιανίας, με μία διαφορά: ο Ιγκόρ Μπίσκαν έλειψε από τη μεσαία γραμμή σε όλα τα πιθανά σχήματα που δοκιμάστηκαν στην διάρκεια του εκπαιδευτικού διπλού για τη μεσαία γραμμή, ήταν όμως παρών ως κεντρικός αμυντικός.

Παραταύτα η πιθανότητα να είναι στο βασικό σχήμα παραμένει μικρή. Αν όμως ευοδωθεί, τότε κινδυνεύει ο Μίκαελ Νίλσον να μείνει εκτός ενδεκάδας, αφού ο Κροάτης θα πάρει τη θέση του Λουκά Βύντρα στο κεντρικό δίδυμο και ο τελευταίος θα μετατεθεί στο δεξί άκρο, όπως έγινε και στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τον Λεβαδειακό.

Φαβορί για τη θέση του Ολισαντέμπε είναι ο Φάνης Γκέκας, ιδιαίτερα μετά τις νέες ενοχλήσεις που αισθάνθηκε χθες ο Βαγγέλης Μάντζιος, στο ίδιο σημείο που αντιμετώπισε πρόβλημα και κατά την παραμονή της εθνικής ομάδας των Ελπίδων στο Καζακστάν. Ο νεαρός διεθνής επιθετικός έκανε ένεση, ίσως το επαναλάβει και αύριο (Πέμπτη), αλλά όλα δείχνουν ότι δεν θα είναι παρών στην αποστολή του σαββατιάτικου αγώνα με τον Πανιώνιο.

Κουβέντα με αρχηγούς

Με την επίσκεψη των αρχηγών στο γραφείο του, ξεκίνησαν οι συζητήσεις του Αλμπέρτο Μαλεζάνι με τους ποδοσφαιριστές του για την άρση του αδιεξόδου. Πολλές λεπτομέρειες δεν έγιναν γνωστές, πλην του ότι ζήτησε την γνώμη τους για την κακή αγωνιστική εικόνα (και όχι το πώς θα βελτιωθεί) και ακολούθησε σύντομη κουβέντα επ’ αυτού.

Όταν πάντως οι αρχηγοί τον ρώτησαν εάν επιθυμεί να μεταφερθεί η συγκεκριμένη κουβέντα στους συμπαίκτες τους, απάντησε πως δεν υπάρχει κανένας λόγος, αφού σκοπεύει μέσα στα αμέσως επόμενα εικοσιτετράωρα να συνεχίσει τις επαφές με ομάδες ποδοσφαιριστών.

Η συγκεκριμένη συνάντηση δεν ήταν και η μοναδική για τον Ιταλό τεχνικό, αφού νωρίς το μεσημέρι μετέβη και στα γραφεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στο Μαρούσι, όπου συναντήθηκε με τον μεγαλομέτοχο του συλλόγου, Γιάννη Βαρδινογιάννη.

News 24/7

24MEDIA NETWORK