Χρήστος Τασουλής: Ο άνθρωπος από το ΠΟΥΘΕΝΑ

Ο Χρήστος Τασουλής είναι το πρόσωπο των τελευταίων ημερών, μετά την κλήση του στην Εθνική Ελλάδος για τους αγώνες με τα Νησιά Φερόε (14/11) και τη Σερβία (18/11). Ο 23χρονος αριστερός μπακ του Πανιωνίου στην πρώτη του συνέντευξη μετά την κλήση στην Εθνική μιλάει στο Contra.gr για τα συναισθήματά του, αλλά και την πορεία του με τους "κυανέρυθρους".

Χρήστος Τασουλής: Ο άνθρωπος από το ΠΟΥΘΕΝΑ
INTIME

Toν γνωρίσαμε την περσινή χρονιά, όταν με δικό του γκολ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων η ομάδα του Φωστήρα μπήκε στα Play Off της Football League, επικρατώντας 1-0 του Ηρακλή Ψαχνών.

Ο άσος του Πανιωνίου ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες του Αστέρα Τρίπολης, όμως στα 18 του βρέθηκε στην Αθήνα, καθώς πέρασε στο ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παράλληλα όμως θέλησε να συνεχίσει και το ποδόσφαιρο, αναζητώντας μία ομάδα στην Αθήνα. Την αγωνιστική περίοδο 2010-11 θα παίξει στον Αθηναϊκό όμως αμέσως θα ενδιαφερθεί ο Φωστήρας, ο οποίος αγωνιζόταν στη Δ' Εθνική. Με την ομάδα του Ταύρου θα ανέβει μέχρι τη Football League.

Μετά την περσινή εξαιρετική χρονιά με 35 συμμετοχές και 3 γκολ, θα κινήσει το ενδιαφέρον των ανθρώπων του Πανιωνίου, με τον κ. Τερεζόπουλο να εισηγείται την απόκτησή του.

Έχοντας παίξει μόλις 8 παιχνίδια στην Superleague θα έρθει η κλήση στην Εθνική, "εξαργυρώνοντας" τις καλές εμφανίσεις που πραγματοποιεί και τη φετινή χρονιά.

Ο Χρήστος Τασουλής μίλησε για τις εντυπώσεις του από τη νέα του ομάδα, τον συμπαίκτη του Αριέλ Ιμπαγάσα, καθώς και τα όνειρα που κάνει για το μέλλον.

Ο 23χρονος μπακ δεν θα μπορούσε παρά να είναι πανευτυχής για τη μεγάλη ευκαιρία που του δίνεται να αποτελέσει μέλος του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα μας είπε:

Αρχικά, πες μας πως αισθάνεσαι μετά την κλήση σου στην Εθνική.

Είμαι πολύ περήφανος για την κλήση μου στην εθνική Ελλάδος. Θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ τον κ. Ρανιέρι και τον κ. Καραγκούνη που μου έδωσαν την ευκαιρία να βρεθώ στην αποστολή για αυτά τα δύο παιχνίδια. Παράλληλα όμως θέλω να ευχαριστήσω και τον κ. Τερεζόπουλο καθώς έπαιξε σημαντικό ρόλο στην μεταγραφή μου στον Πανιώνιο, κι αν δεν ήταν αυτός δεν θα είχε έρθει τόσο γρήγορα αυτή η κλήση.

Περίμενες να κληθείς τόσο νωρίς;

Προφανώς και δεν περίμενα να έρθει η κλήση στην Εθνική τόσο νωρίς. Όταν το έμαθα ήμουν σοκαρισμένος, γιατί δύσκολα ένας προπονητής καλεί στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έναν ποδοσφαιριστή με τόσα λίγα παιχνίδια στην πρώτη κατηγορία. Γι' αυτό το λόγο τον ευχαριστώ πάρα πολύ για την ευκαιρία που μου έδωσε.

Βοηθάει τους νέους ποδοσφαιριστές να γνωρίζουν πως ανεξάρτητα από την ομάδα που αγωνίζονται έχουν την δυνατότητα να κληθούν στην Εθνική;

Εννοείται πως βοηθάει τους νέους ποδοσφαιριστές να γνωρίζουν πως υπάρχει πιθανότητα να κληθούν στην Εθνική ακόμα κι αν δεν αγωνίζονται σε κάποια από τις "παραδοσιακά" μεγάλες ομάδες της Ελλάδας. Είναι σημαντικό αυτό, γιατί όπως είναι λογικό δεν γίνεται όλοι οι καλοί ποδοσφαιριστές να αγωνίζονται σε 3-4 ομάδες μόνο. Έχουμε όλοι την δυνατότητα να κληθούμε -αν αποδείξουμε πως αξίζουμε- ανεξάρτητα από την ομάδα στην οποία αγωνιζόμαστε.

Από τον Φωστήρα στον Πανιώνιο. Ποιες είναι οι εντυπώσεις από τη νέα σου ομάδα;

Είναι ένα μεγάλο βήμα. Όταν αγωνίζεσαι για πρώτη φορά στην Superleague αντιμετωπίζεις νέες καταστάσεις και νέες εμπειρίες. Είναι διαφορετικό το επίπεδο, είναι διαφορές οι προσδοκίες από την ομάδα. Γενικά ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα, μετά από αρκετά χρόνια.

Χρήστος Τασουλής: Ο άνθρωπος από το ΠΟΥΘΕΝΑ

Βλέπουμε πως ο προπονητής σου σε εμπιστεύεται απόλυτα, καθώς έχει ξεκινήσει βασικός και στις 9 αγωνιστικές. Σε γεμίζει αυτοπεποίθηση αυτό το γεγονός αλλά παράλληλα και υποχρέωση να αποδείξεις πως πραγματικά αξίζεις τη φανέλα του βασικού;

Κάθε παίκτης όταν έχει την εμπιστοσύνη του προπονητή ή ακόμα κι όταν δεν την έχει, προσπαθεί να αποδείξει πως αξίζει και πως είναι ο καλύτερος. Να αποδείξει πως πρέπει να αγωνίζεται. Ο κύριος Τερεζόπουλος μου έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστώ στον Πανιώνιο. Με πήρε από τον Φωστήρα, καθώς ήμουν επιλογή του, δίνοντας και χρήματα στην πρώην ομάδα μου για να με αποκτήσει. Αυτός είναι ακόμα ένας λόγος που θέλω να τον ανταμείψω για την εμπιστοσύνη του.

Αγωνίζεσαι στη θέση του αριστερού μπακ. Έχεις ή είχες κάποιον ποδοσφαιριστή ως πρότυπο;

Η αλήθεια είναι πως δεν έχω κάποιο ποδοσφαιριστή πρότυπο στη θέση που αγωνίζομαι. Γενικά όμως, σε διεθνή επίπεδο έχω ως πρότυπο τον Ρονάλντο, το "Φαινόμενο".

Έχουμε δει στο παρελθόν πολλούς παίκτες του Πανιώνιου να πραγματοποιούν σπουδαία καριέρα. Θεωρείς κι εσύ από την πλευρά σου πως ο Πανιώνιος μπορεί να αποτελέσει το "σκαλοπάτι" για να μεταγραφείς σε μία μεγαλύτερη ομάδα;

Προφανώς κι ο Πανιώνιος μπορεί να με βοηθήσει να μεταγραφώ σε μία μεγαλύτερη ομάδα. Όμως προς το παρόν θέλω να κάνω ότι καλύτερο μπορώ για τον Πανιώνιο, ώστε να έχει μία καλή πορεία και στο μέλλον αν υπάρξει κάποια πρόταση τον πρώτο λόγο έχει ο Πανιώνιος και βλέπουμε.

Χρήστος Τασουλής: Ο άνθρωπος από το ΠΟΥΘΕΝΑ
INTIME

Πόσο βοηθάει την ομάδα μία προσωπικότητα όπως ο Αριέλ Ιμπαγάσα, από τη στιγμή μάλιστα που ο σύλλογος στηρίζεται σε νέους 'Ελληνες ποδοσφαιριστές;

Ο Ιμπαγάσα είναι "δάσκαλος". Είναι 110% επαγγελματίας. Καταλαβαίνεις πόσο ταπεινός είναι όταν σου ζητάει "συγγνώμη" για μία λάθος πάσα που κάνει. Είναι εξαιρετικός χαρακτήρας. Παρά το γεγονός πως έχει τεράστια εμπειρία σε αντιμετωπίζει με τον ίδιο σεβασμό, είτε έχεις 1 συμμετοχή είτε 101 συμμετοχές.

Τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που ταλανίζουν το σύλλογο έχουν αρνητικό αντίκτυπο στο ποδοσφαιρικό τμήμα ή σας "δένουν" περισσότερο;

Φέτος τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά σε σχέση με προηγούμενες χρονιές. Η διοίκηση είναι δίπλα στους παίκτες. Είναι τυπική στην καταβολή των μισθών και δεν αφήνει ούτε τους παίκτες ούτε τον προπονητή στον… αέρα. Όλα δουλεύουν ρολόι. Δεν υπάρχει επομένως κάποιο αρνητικό αντίκτυπο στο ποδοσφαιρικό τμήμα, καθώς όλα λειτουργούν άψογα.

Η κρίση στην Ελλάδα και κατ' επέκταση στο ποδόσφαιρο βοήθησε τον Έλληνα ποδοσφαιριστή να αποδείξει πως αξίζει μεγαλύτερης προσοχής;

Σίγουρα δίνονται περισσότερες ευκαιρίες σε Έλληνες ποδοσφαιριστές, εν αντιθέσει με το παρελθόν που υπήρχε μεγάλη προσέλευση ξένων παικτών, οι οποίοι αμείβονταν με «παχυλά» συμβόλαια. Πλέον "ανοίγουν" περισσότερες πόρτες σε νέους Έλληνες ποδοσφαιριστές και είναι ευκαιρία για όλους μας να αποδείξουμε πως αξίζουμε κάτι παραπάνω και να πάρουμε τις ευκαιρίες που μας αναλογούν.

Χρήστος Τασουλής: Ο άνθρωπος από το ΠΟΥΘΕΝΑ
INTIME

Βλέπουμε πως οι φίλαθλοι στην Ελλάδα έχουν απομακρυνθεί από τα γήπεδα. Ποιοι πιστεύεις πως είναι οι σημαντικότεροι παράγοντες αυτού του φαινομένου και πως μπορούν οι ομάδες να πείσουν τον κόσμο να επιστρέψει;

Η αλήθεια είναι πως ο κόσμος δεν πηγαίνει πλέον στο γήπεδο. Σίγουρα έχει παίξει σημαντικό ρόλο η οικονομική κρίση, καθώς πλέον οι φίλαθλοι δεν έχουν την "πολυτέλεια" να σπαταλούν χρήματα. Επιπλέον υπάρχει κι ο φόβος των επεισοδίων. Όταν πηγαίνει μία οικογένεια στο γήπεδο είναι λογικό οι γονείς να φοβούνται για την ακεραιότητα των παιδιών τους. Δεν είναι όλοι νέοι, έτσι ώστε να έχουν την όρεξη να πάνε στο γήπεδο για να φωνάξουν.

Έχει να κάνει και με το θέαμα που παρουσιάζουν οι ομάδες;

Δε νομίζω πως στο παρελθόν υπήρχε περισσότερο θέαμα στα ελληνικά γήπεδα. Έχει αλλάξει πάρα πολύ το ποδόσφαιρο και αλλάζουν και οι απαιτήσεις, τόσο από τους φιλάθλους όσο και από τις διοικήσεις. Όταν πριν από 10 χρόνια έπαιζες σε γήπεδα που "έσκαγε" η μπάλα κάτω και σηκωνόταν πάνω από το κεφάλι σου δεν μπορείς να λες πως φταίει το θέαμα.

Ε ίδαμε στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό να δέχεστε την ανατροπή σε διάστημα 4 λεπτών στις καθυστερήσεις. Είναι θέμα έλλειψης εμπειρίας στην διαχείριση τέτοιων καταστάσεων, λόγω και του νεαρού της ηλικίας σας; Κι αν ήταν ένα μάθημα.

Το πάθημα πρέπει να γίνεται μάθημα. Αναγκαστικά πρέπει να μας γίνει μάθημα. Χάσαμε έναν αγώνα μέσα σε 4 λεπτά. Σίγουρα παίζει σημαντικό ρόλο η απειρία των ποδοσφαιριστών, όμως κάναμε πολλά λάθη τα οποία ήταν και θέμα συγκέντρωσης.

Χρήστος Τασουλής: Ο άνθρωπος από το ΠΟΥΘΕΝΑ
INTIME

Η ισοπαλία στη Βέροια ήταν το πρώτο φετινό θετικό αποτέλεσμα εκτός έδρας. Μέχρι στιγμής η Νέα Σμύρνη σας έχει δώσει 7 υπερπολύτιμους βαθμούς. Θα είναι και τη φετινή χρονιά το "όπλο" σας;

Η έδρα πάντα είναι το "όπλο". Όταν παίζεις στο γήπεδό σου κυνηγάς πιο πολύ το αποτέλεσμα. Αγωνίζεσαι πιο επιθετικά. Ρισκάρεις περισσότερο. Ο κόσμος σου δίνει ώθηση. Ενώ στα εκτός έδρας παιχνίδια πας πιο αμυντικά, ο αντίπαλος γνωρίζει καλύτερα το γήπεδό. Πιστεύω όμως πως αδικούμαστε από την βαθμολογική συγκομιδή στους εκτός έδρας αγώνες, γιατί πολλές φορές χάσαμε τα ματς με δικιά μας υπαιτιότητα, ειδικά στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης.

Ήσασταν η πρώτη ομάδα που κατάφερε τη φετινή χρονιά να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από την έδρα του Ολυμπιακού σε όλες τις διοργανώσεις. Πόσο δύσκολο είναι αυτό το επίτευγμα;

Σίγουρα είναι δύσκολο να πάρεις αποτέλεσμα σε μία τόσο δυνατή έδρα. Μπορώ να πω πως σταθήκαμε πολύ καλά στο γήπεδο. Είχαμε σωστή αμυντική λειτουργία και βγαίναμε μπροστά με αντεπιθέσεις. Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος, έχασε κάποιες σημαντικές ευκαιρίες, όμως στο τέλος μπορούσαμε να φύγουμε και με το διπλό καθώς είχαμε ευκαιρίες για να πετύχουμε το δεύτερο γκολ. Είμαστε όμως πολύ ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα. Έδωσε μεγάλη ψυχολογική τόνωση στην ομάδα για τη συνέχεια.

Χρήστος Τασουλής: Ο άνθρωπος από το ΠΟΥΘΕΝΑ
INTIME

Ποιος είναι ο στόχος της σεζόν, με βάση τη μέχρι στιγμής πορεία της ομάδας;

Εξ αρχής ο στόχος ήταν η ομάδα να σωθεί εύκολα. Πιστεύω πως θα μπορούσαμε να είχαμε καλύτερα αποτέλεσμα από αυτά που έχουμε μέχρι στιγμής και να διεκδικήσουμε κάτι περισσότερο στο πρωτάθλημα. Ο στόχος όμως παραμένει να έρθει γρήγορα η παραμονή.

Ποια ομάδα σου έχει κάνει θετική εντύπωση τη φετινή χρονιά;

Η Βέροια μου έχει κάνει την καλύτερη εντύπωση, παίζει καλό ποδόσφαιρο και φαίνεται άλλωστε από την βαθμολογική συγκομιδή που έχει ως τώρα. Μεγάλο "όπλο" είναι η έδρα της, καθώς μέχρι την ισοπαλία απέναντι σε εμάς είχε μόνο νίκες.

Χρήστος Τασουλής: Ο άνθρωπος από το ΠΟΥΘΕΝΑ
INTIME

Αρκετοί από τους συμπαίκτες σου την περσινή χρονιά κατάφεραν όπως κι εσύ να πάρουν μεταγραφή στην Superleague (π.χ Μοσχονάς, Γαρουφαλιάς). Θεωρείς πως υπάρχουν αξιόλογοι ποδοσφαιριστές και σε χαμηλότερες κατηγορίες που αξίζουν προσοχής;

Προφανώς και υπάρχουν αξιόλογοι παίκτες και πολλές φορές πολύ ποιοτικότεροι από αυτούς που αγωνίζονται στην πρώτη κατηγορία. Απλά δεν είναι εύκολο για έναν ποδοσφαιριστή να κάνει το "άλμα" από τη Β’ ή τη Γ’ Εθνκή στην Superleague. O λόγος είναι πως οι προπονητές ή οι διοικήσεις δεν "ρισκάρουν" να αποκτήσουν έναν παίκτη από μικρότερες κατηγορίες, όμως σίγουρα υπάρχει πολύ ταλέντο.

Το καλοκαίρι "γράφτηκε" πως ενδιαφέρθηκε για την απόκτησή σου η ΑΕΚ. Υπήρξε κάποια επαφή; Πέρα από τον Πανιώνιο είχε άλλες συζητήσεις;

Η αλήθεια είναι πως κι εγώ το ενδιαφέρον της ΑΕΚ το διάβασα μόνο στα ΜΜΕ. Εγώ προσωπικά δεν είχα επαφή με κάποιον άνθρωπο της ΑΕΚ. Η μοναδική ομάδα που έδειξε πραγματικό ενδιαφέρον για την απόκτησή μου ήταν ο Πανιώνιος. Οι άνθρωποι της ομάδας με προσέγγισαν, μου εξήγησαν τους στόχους της φετινής χρονιάς και μου έδειξαν πραγματικά πόσο πολύ με θέλουν και έτσι υπήρξε συμφωνία.

Είναι στόχος σου η μεταγραφή σε ομάδα του εξωτερικού;

Το εξωτερικό θεωρώ πως για όλους τους ποδοσφαιριστές είναι μία πρόκληση. Εγώ δεν θα μπορούσα να είμαι η εξαίρεση. Θα ήθελα να αγωνιστώ στο εξωτερικό, να δω τι διαφορετικό προσφέρει στους ποδοσφαιριστές. Να δω πως λειτουργούν τα πράγματα σε επίπεδο οργάνωσης, σε επίπεδο αγωνιστικό αλλά και εγκαταστάσεων. Όλοι όσοι έχουν ζήσει την εμπειρία λένε πως οι συνθήκες δεν έχουν καμία σχέση με τα ελληνικά δεδομένα. Παράλληλα έχεις καλύτερες οικονομικές απολαβές αλλά εξελίσσεσαι κι ως ποδοσφαιριστής. Μπορεί με αυτό τον τρόπο να φτάσεις στο τοπ επίπεδο των δυνατοτήτων σου.

Διαβάστε ακόμα:

Εκτός Χολέμπας-Φορτούνης, μέσα Ντίνας και Τασουλής

Τασουλής: Aπό τον Φωστήρα στην Εθνική!

News 24/7

24MEDIA NETWORK