Χτύπησε σε… τσιμέντο, αλλά την έβγαλε καθαρή ο Ντα Κόστα!

Ο Λέσκοτ τραυματίστηκε στο ποδήλατο (!) και ο Μανουέλ Ντα Κόστα λίγο έλειψε να αφήσει το… πόδι του στη Γκαμπόν! Τι συνέβη στο σαββατιάτικο 0-0 του Μαρόκο, με το στόπερ του Ολυμπιακού να γλιτώνει από… σπόντα έναν σοβαρό τραυματισμό στον αστράγαλο.

Χτύπησε σε… τσιμέντο, αλλά την έβγαλε καθαρή ο Ντα Κόστα!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Άδικο έχουν οι προπονητές των συλλόγων που τρέμει το φυλλοκάρδι τους όποτε βλέπουν τους ποδοσφαιριστές τους να φεύγουν για τις Εθνικές τους ομάδες; Στον Ολυμπιακό έχουν κακό παρελθόν, καθώς δεν είναι και λίγα τα παραδείγματα «ερυθρολεύκων» που επέστρεψαν τραυματίες στο Ρέντη.

Πρώτο και καλύτερο του Αβραάμ, ο οποίος στα τελικά του Euro 2012 έπαθε τη ζημιά στο γόνατο και από τότε δεν έφτασε στα επίπεδα που τον είχαμε συνηθίσει. Και να ήταν μόνο ο Παπαδόπουλος; Τ οροσίδης, Φετφατζίδης, Μήτρογλου, Σιόβας, Πάντελιτς, Μιραλάς, Μέλμπεργκ και ένα σωρό ακόμα ποδοσφαιριστές είχαν γυρίσει με σοβαρά προβλήματα τραυματισμών από υποχρεώσεις των αντιπροσωπευτικών τους συγκροτημάτων. Μέχρι και ο Κάρολ είχε γυρίσει με πρόβλημα στη μέση από αγώνα της Β. Ιρλανδίας!

Ευτυχώς το Σάββατο στον Ολυμπιακό είχαν αγωνία μόνο για τον… Φορτούνη! Και λέμε ευτυχώς, γιατί ο αποκλεισμός του από τον αγώνα στην Εσθονία φαίνεται πώς ήταν περισσότερο για προληπτικούς λόγους και όχι επειδή αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού (σ.σ. έχει ένα μικρό πρήξιμο σε παλιό του τραύμα).

Βέβαια, οι γιατροί της ομάδας θα τον εξετάσουν για να διαπιστωθεί αν χρειάζεται να προφυλαχθεί από τον αγώνα του προσεχούς Σαββάτου με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Μην ξεχνάμε ότι μπροστά του ο Ολυμπιακός έχει ένα πρόγραμμα – βουνό. Μετά τον Πανιώνιο φιλοξενεί τους Αστάνα και ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη.

Ευτυχώς λοιπόν που δεν ήρθαν άσχημα μαντάτα από την… Γκαμπόν. Δεν ήθελε και πολύ να πάθει χοντρή ζημιά ο Μανουέλ Ντα Κόστα που κάθε λίγο και λιγάκι τρέχει σε διάφορες χώρες της Αφρικής με τη φανέλα του Μαρόκο.

Ο 30χρονος στόπερ, που παρεμπιπτόντως είναι και αρχηγός της Εθνικής του, αγωνίστηκε στο εκτός έδρας 0-0 με την Γκαμπόν για τα προκριματικά του Μουντιάλ. Και αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο.

Λίγο έλειψε όμως να ψάχνουν νοσοκομεία στην Γκαμπόν οι άνθρωποι της μαροκινής αποστολής! Το γήπεδο που διεξήχθη το παιχνίδι ήταν «καρμανιόλα». Πολλές λακκούβες, πολλά βουναλάκια και πολλά σημεία που έμοιαζαν λες και οι παίκτες πατούσαν σε… τσιμέντο και όχι σε χορτάρι. Σε ένα τέτοιο σημείο λοιπόν λίγο έλειψε να την πατήσει ο αμυντικός των Πειραιωτών.

ΤΟ ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΜΟΙΡΑΙΟ ΤΑΚΛΙΝ

Στο 85ο λεπτό σε ένα τάκλιν πάνω στην προσπάθειά του να διώξει σε κόρνερ, πήγε να αφήσει το… πόδι του στην Γκαμπόν. Βρήκε σε «τσιμέντο» και αν έβαζε λίγο πιο δυνατά το πόδι του, ήταν πολύ κοντά στο να πάθαινε χοντρή ζημιά στον αστράγαλό του! Αυτό μάλιστα τόνιζαν και οι άνθρωποι της ομοσπονδίας του Μαρόκο που ακολούθησαν την αποστολή στην Γκαμπόν.

Χτύπησε σε… τσιμέντο λοιπόν ο Ντα Κόστα και ευτυχώς την έβγαλε καθαρή. Η αλήθεια είναι ότι ανησύχησε προς στιγμήν το τεχνικό επιτελείο του Μαρόκο. Όμως, πάλι καλά που δεν πήγε με πολλή δύναμη στα πόδια του αντιπάλου του. Αν πήγαινε, τότε το πιθανότερο ήταν ότι θα έφευγε άρον-άρον για… ακτινογραφίες!

Αυτά όμως είναι συχνά φαινόμενα σε διάφορα μέρη της Αφρικής. Κι αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι είναι παρατημένα τα περισσότερα γήπεδα. Όχι τίποτε άλλο, αλλά υποτίθεται ότι η Γκαμπόν θα φιλοξενήσει και την τελική φάση του Κόπα Άφρικα τον προσεχή Ιανουάριο. Εκεί όπου θα δώσουν το «παρών» το Μαρόκο του Ντα Κόστα και το Τόγκο του Αλεξίς Ρομαό!

Σε μία χώρα δηλαδή που σε τρεις μήνες θα φιλοξενήσει την κορυφαία διοργάνωση της «Μαύρης Ηπείρου», ένας ποδοσφαιριστής πήγε να αφήσει το… πόδι του σε ένα από τα γήπεδα της διοργάνωσης.

News 24/7

24MEDIA NETWORK