Η Ρεάλ ισοπέδωσε την Γιουβέντους και πάει ημιτελικά μαζί με Μπάγερν

Με... one man show από τον Κριστιάνο Ρονάλντο που είχε δύο γκολ (το ένα υποψήφιο για κορυφαίο της χρονιάς) και μία ασίστ, η Ρεάλ Μαδρίτης διέλυσε με 3-0 την Γιουβέντους στο Τορίνο και έκλεισε θέση για τα ημιτελικά του Champions League από το πρώτο ματς. Ανατροπή... πρόκρισης για την Μπάγερν, 2-1 την Σεβίλλη στην Ανδαλοσία.

Real Madrid's Cristiano Ronaldo, left, celebrates after scoring the second goal of his team during the Champions League, round of 8, first-leg soccer match between Juventus and Real Madrid at the Allianz stadium in Turin, Italy, Tuesday, April 3, 2018. (AP Photo/Luca Bruno)
Real Madrid's Cristiano Ronaldo, left, celebrates after scoring the second goal of his team during the Champions League, round of 8, first-leg soccer match between Juventus and Real Madrid at the Allianz stadium in Turin, Italy, Tuesday, April 3, 2018. (AP Photo/Luca Bruno) AP

Όταν στη φάση των "16" του Champions League έχεις αποκλείσει την Παρί Σεν Ζερμέν του Νεϊμάρ, του Καβάνι και του Εμπαπέ με εμφατικό τρόπο και είσαι η πρωταθλήτρια Ευρώπης των δύο προηγουμένων ετών, τι μπορεί να σε σταματήσει; Πάντως όχι η Γιουβέντους που είδαμε το βράδυ της Τρίτης, με την ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν να κάνει μια... χαψιά αυτήν του Αλέγκρι και μετά το 4-1 στον περυσινό τελικό της διοργάνωσης να την φιλοδωρεί με τρία γκολ στο Τορίνο και να τσεκάρει την πρόκριση στα ημιτελικά από το πρώτο κιόλας ματς.

Ο άνθρωπος που απλοποίησε την υπόθεση πρόκριση για τους Μαδριλένους ήταν φυσικά ο Κριστιάνο Ρονάλντο: μόλις στο 3ο λεπτό πέτυχε το γρηγορότερο τέρμα του στο Champions League και έγινε ο πρώτος στην ιστορία που σκοράρει σε 10 συνεχόμενα ματς στο θεσμό ενώ στο 64' νίκησε τον Μπουφόν με ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ανάποδο ψαλίδι, με το 119ο τέρμα του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση να είναι ίσως και το ομορφότερο που έχει χαρίσει στο ποδοσφαιρικό κοινό ο Πορτογάλος σούπερ σταρ (χειροκροτήθηκε και από φίλους της ιταλικής ομάδας).

Στο 66' ο Ντιμπάλα άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες παίρνοντας δεύτερη κίτρινη κάρτα και στο 72' η Ρεάλ μετέτρεψε τη βραδιά της από ιδανική σε μεγαλειώδη, με τον Ρονάλντο να βγάζει ασίστ και τον Μαρσέλο να γράφει το τελικό 3-0 περνώντας και τον Μπουφόν και σκοράροντας σε κενή εστία!

Γιουβέντους: Μπουφόν, Ντε Σίλιο, Μπατσάλι, Κιελίνι, Ασαμόα (69' Μάντζουκιτς), Κεντίρα (75' Κουαδράδο), Μπεντανκούρ, Ντόουγκλας Κόστα (69' Ματουιντί), Σάντρο, Ντιμπάλα, Ιγκουαΐν

Ρεάλ Μαδρίτης: Νάβας, Καρβαχάλ, Ράμος, Βαράν, Μαρσέλο, Κρόος, Καζεμίρο, Μόντριτς (82' Κόβατσιτς), Ίσκο (75' Ασένσιο), Ρονάλντο, Μπενζεμά (59' Λούκας Βάθκεθ)

Σεβίλλη - Μπάγερν Μονάχου 1-2 (31' Σαράμπια / 37' (αυτ.) Χεσούς Νάβας, 68' Τιάγκο Αλκάνταρα)

Η Μπάγερν Μονάχου κουβαλούσε τον τίτλο του φαβορί πηγαίνοντας στην Ανδαλουσία για το πρώτο ματς με την Σεβίλλη και έδειξε στην πράξη πως δεν θέλει να την... πατήσει όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που έπεσε "θύμα" των Ισπανών στην προηγούμενη φάση.

Ναι μεν η ομάδα του Βιτσέντσο Μοντέλα (μόλις δεύτερη παρουσία στην ιστορία της στα προημιτελικά του θεσμού) κατάφερε να βρει πρώτη το γκολ με ωραίο πλασέ του Σαράμπια στο 31' όμως η μπαρουτοκαπνισμένη από δύσκολες καταστάσεις, και μάλιστα στο υψηλότερο επίπεδο, Μπάγερν, βρήκε τον τρόπο όχι μόνο να αποδράσει από το "Σάντσεθ Πιχθουάν" χωρίς να... βραχεί αλλά με ένα τεράστιο χαμόγελο.

Έξι λεπτά αφότου δέχτηκε το γκολ ισοφάρισε με αυτογκόλ του Χεσούς Νάβας ενώ στο δεύτερο μέρος ήρθε και η ανατροπή με ένα ακόμα γκολ που είχε μπόλικη δόση τύχης. Από την κεφαλιά του Τιάγκο Αλκάνταρα η μπάλα βρήκε στον Εσκουδέρο και ξεγέλασε τον Σορία, με το 2-1 να το κρατούν οι Βαυαροί μέχρι το φινάλε και να αγκαλιάζουν ουσιαστικά την πρόκριση για τους "4".

Σεβίλλη: Σόρια, Νάβας, Κιάερ, Λενγκλέ, Εσκουδέρο, Ενζονζί, Πισάρο, Σαράμπια, Βάσκες, Κορέα (78' Σάντρο), Μπεν Γεντέρ (80' Μουριέλ)

Μπάγερν: Ούρλιχ, Κίμιχ, Μπόατενγκ, Χούμελς, Μπερνάτ (46' Ραφίνια), Χάβι Μαρτίνεθ, Βιδάλ (36' Χάμες Ροντρίγκες), Αλκάνταρα, Μίλερ, Ριμπερί, Λεβαντόβσκι

ΤΟ LIVE

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK