H Ξάνθη των 9 παικτών έκανε ζημιά στην ΑΕΚ!

Δύο πολύ σημαντικούς βαθμούς στα Πηγάδια άφησε η ΑΕΚ κόντρα στη γενναία Ξάνθη (1-1). Οι ακρίτες προηγήθηκαν, στη συνέχεια έμειναν με 9 παίκτες και λύγισαν στο 88' όταν ισοφάρισε ο Βράνιες! Επεσε στην 2η θέση η Ενωση, παρά τη μεγάλη προσπάθειά της σ' όλο το 90λεπτο!

SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η ελληνική επαρχία εξακολουθεί να πληγώνει την ΑΕΚ στη φετινή Super League Σουρωτή. Με νωπές τις δάφνες από τον ιστορικό θρίαμβο επί του Ολυμπιακού (3-2 με ανατροπή στο φινάλε) η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ στραπατσαρίστηκε στην Τρίπολη χάνοντας 2-0 από τον Αστέρα ενώ ούτε μετά τη διακοπή μπόρεσε να επιστρέψει στις επιτυχίες μένοντας στο 1-1 με την Ξάνθη στα "Πηγάδια".

Το αποτέλεσμα μάλιστα αυτό είναι ακόμα πιο οδυνηρό για τους "κιτρινόμαυρους" αφού αφενός δεν μπόρεσαν να υποτάξουν τους Ακρίτες παρότι έπαιζαν με παίκτη παραπάνω από το 55' και με δύο ποδοσφαιριστές περισσότερους από το 72' (δίκαιες 100% οι αποβολές των Φλίσκα και Σβάρνα) και αφετέρου έπεσαν από την κορυφή όπου εκεί βρίσκεται μόνος ο ΠΑΟΚ!

SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το ότι η ΑΕΚ θα είχε δύσκολη αποστολή στα Πηγάδια και θα... έφτυνε αίμα για να φύγει με βαθμό ή βαθμούς έγινε αντιληπτό από πολύ νωρίς, με τους φιλοξενούμενους να αδυνατούν να βγάλουν συνεργασίες και αυτοματισμούς και να φτιάξουν φάσεις (παρά την σούπερ επιθετική τετράδα με Μάνταλο, Χριστοδουλόπουλο, Αραούχο και Λιβάγια) και τους γηπεδούχους να "δαγκώνουν", κλείνοντας άριστα τους χώρους και παίζοντας άκρως δυναμικά.

Κάποια μάλιστα μαρκαρίσματα πάνω στον Μάνταλο προκάλεσαν εκνευρισμό σε όλη την ΑΕΚ και μόλις στο 34' δημιούργησε την πρώτη κλασική της φάση, όπου εκεί όμως ο Ζίβκοβιτς έδειξε τη μεγάλη του κλάση αποκρούοντας στην κοντινή κεφαλιά του Χριστοδουλόπουλου. Έξι λεπτά αργότερα έλαβε χώρα η δεύτερη μεγάλη στιγμή στο πρώτο 45λεπτο, με τον Μπρίτο να εκτελεί αριστουργηματικά φάουλ και τον Ανέστη να μένει άγαλμα για να γίνει το 1-0 και να "βάλει φωτιά" στο δεύτερο μέρος...

SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Αυτό βρήκε τον Ζίβκοβιτς στο 47' να λέει πάλι "όχι" με σούπερ εκτίναξη σε κεφαλιά του Χριστοδουλόπουλου ενώ μετά το αρχικό πεντάλεπτο του... τρόμου για την άμυνα της Ξάνθης, η συνέχεια βρήκε τους Ακρίτες να αντέχουν παρά τις δυσκολίες.

Όπου... δυσκολίες βάλτε στο μυαλό σας την αποβολή του Φλίσκα με δεύτερη κίτρινη στο 55' και εκείνη του Σβάρνα (ο αντικαταστάτης του!) στο 72' με απευθείας κόκκινη (σταμάτησε αντικανονικά τον Λιβάγια οριακά πριν μπει στην περιοχή ο Κροάτης), με την ΑΕΚ να έχει μεν ξεκάθαρο αριθμητικό πλεονέκτημα αλλά να αδυνατεί να το εκμεταλλευτεί απόλυτα.

SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ομάδα του Ράσταβατς μπόρεσε ακόμα και με 9 παίκτες να θωρακίσει με αξιοπρέπεια την εστία του Ζίβκοβιτς, με την ΑΕΚ να δυσκολεύεται (εκτός αγώνα ο Αραούχο, ο Χριστοδουλόπουλος ήταν ο πρώτος που έγινε αλλαγή, μόνο ο Μάνταλος και ο Λιβάγια ήταν επικίνδυνοι) και μόνο στο τελευταίο 10λεπτο να εντείνει τις προσπάθειες για την ανατροπή.

Στο 88' ήρθε τελικά η ισοφάριση διά ποδός Βράνιες (σε μία εξαιρετικά οριακή περίπτωση οφσάιντ) αλλά με την υπογραφή Μάνταλου (φοβερή ατομική ενέργεια και ασίστ), με το φινάλε να βρίσκει μεν την ΑΕΚ να υπερέχει σε όλα τα στατιστικά (18-4 οι τελικές, 65% κατοχή μπάλας) όμως την Ξάνθη να αντέχει, να παίρνει παλικαρίσια έναν βαθμό και να ρίχνει τους "κιτρινόμαυρους" από την κορυφή.

H Ξάνθη των 9 παικτών έκανε ζημιά στην ΑΕΚ!

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ:

ΞΑΝΘΗ: Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Φλίσκας, Κασάδο, Μεχία, Ντε Λούκας, Λουσέρο, Κίκε (64' Γέντρισεκ), Μπρίτο (75' Σιλά), Ρότσε (59' Σβάρνας)

ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο (65' Λόπες), Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης, Σιμόες, Γαλανόπουλος (76' Μπακασέτας), Χριστοδουλόπουλος (69' Κλωναρίδης), Λιβάγια, Μάνταλος, Αραούχο

ΤΟ LIVE

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK