Ο Ολυμπιακός "σπατάλησε" τις ευκαιρίες και η Ξάνθη τον τιμώρησε!

Ξεκίνησε ιδανικά, προηγήθηκε νωρίς, έχασε τα άχαστα και στο τέλος πλήρωσε τον άγραφο νόμο του ποδοσφαίρου ο Ολυμπιακός, απέναντι σε μια Ξάνθη που με νύχια και με δόντια άρπαξε το βαθμό (1-1). Φωνάζουν για πέναλτι σε χέρι του Λισγάρα οι φιλοξενούμενοι.

Ο Ολυμπιακός "σπατάλησε" τις ευκαιρίες και η Ξάνθη τον τιμώρησε!

Η πρώτη απώλεια βαθμών στη φετινή Super League Σουρωτή ήρθε νωρίς για τον Ολυμπιακό, την 3η αγωνιστική, τρεις ημέρες πριν την πρεμιέρα του στους ομίλους του Champions League. Οι Πειραιώτες την... πάτησαν στην Ξάνθη, όχι επειδή δεν ήταν συγκεντρωμένοι και είχαν το μυαλό τους στην Σπόρτινγκ Λισσαβώνας αλλά επειδή απλούστατα δεν κατάφεραν στο δικό τους εντυπωσιακό διάστημα να πάρουν το προβάδισμα ασφαλείας που θα μπορούσαν και -αναπόφευκτα- τιμωρήθηκαν.

Αυτό ήταν στο πρώτο ημίωρο, με τον Μπέσνικ Χάσι να βλέπει την ομάδα του να λειτουργεί σαν καλοκουρδισμένη μηχανή και τους παίκτες του όχι μόνο να έχουν εξαιρετικές συνεργασίες, να δίνουν με τη μία τη μπάλα και να βγάζουν ωραίους αυτοματισμούς αλλά και να δημιουργούν "πανικό" στην αντίπαλη άμυνα. Και μόνο τις φάσεις να "βάλει κάτω" κανείς θα καταλάβει.

SUPERLEAGUE / ÎÁÍÈÇ - ÏÓÖÐ / (Á) (Ä) / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÎÁÍÈÇ - ÏÓÖÐ / (Á) (Ä) / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Στο 10' ο Λισγάρας απέκρουσε, πιθανότατα με το χέρι, το σουτ του Φορτούνη μέσα από την περιοχή, στο 12' ο Ένγκελς (στο ντεμπούτο του) άνοιξε το σκορ με αυτοκρατορική κεφαλιά σε κόρνερ του Σεμπά, στο 16' ο Ζίβκοβιτς είπε "όχι" σε τετ α τετ με τον Τζούρτζεβιτς, ενώ στο 23' και στο 28' Τζούρτζεβις και Φορτούνης δεν είχαν σωστές αποφάσεις μέσα στη μεγάλη περιοχή της Ξάνθης.

Στο 39' ο Σεμπά είχε και αυτός την ευκαιρία να "κλειδώσει" το ματς με πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής όμως αστόχησε και λίγο αργότερα η ομάδα του Ράσταβατς, που μετά το 30' είχε αρχίσει να κερδίζει μέτρα και να "πατάει" στην περιοχή του Καπίνο, "απάντησε": πρώτα ο Ντε Λούκας έριξε προειδοποιητική βολή με τον Καπίνο να αποκρούει σε κόρνερ στο 42', για να έρθει το 1-1 στο 43' με την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Λισγάρα που βρήκε τον Καπίνο εκτός θέσης...

SUPERLEAGUE / ÎÁÍÈÇ - ÏÓÖÐ / (Á) (Ä) / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÎÁÍÈÇ - ÏÓÖÐ / (Á) (Ä) / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα άλλαξε, η Ξάνθη (έχοντας και το 1-1 υπέρ της) γύρισε αρκετά μέτρα πίσω και έκλεισε τους χώρους, ανάγκασε τους Πειραιώτες να παίξουν από τα άκρα και δικαιώθηκε, αφού το ματς ήταν απόλυτα ισορροπημένο και οι ευκαιρίες για το 2-1 χάθηκαν και από τις δύο πλευρές.

Οι Λουσέρο (52') και Γέντρισεκ (62') είχαν τις δύο μεγάλες φάσεις για τους Ακρίτες ενώ από την πλευρά του ο Ολυμπιακός είχε τον Σεμπά μέσα στις περισσότερες καλές στιγμές του αλλά ο Χάσι είδε τους Εμενίκε και Καρσελά να μην τον βοηθούν όταν μπήκαν αλλαγή. Ειδικά η είσοδος του Εμενίκε στο 60' αντί του Τζούρτζεβιτς αντί να φέρει επιθετική πνοή είχε αντίθετα αποτελέσματα, με τον Νιγηριανό να "χάνεται" στην καρδιά της άμυνας της Ξάνθης και να δείχνει εμφανώς ανέτοιμος μετά από καιρό αποχής λόγω τραυματισμού.

SUPERLEAGUE / ÎÁÍÈÇ - ÏÓÖÐ / (Á) (Ä) / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÎÁÍÈÇ - ÏÓÖÐ / (Á) (Ä) / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Κάπως έτσι το 1-1 έμεινε δίκαια μέχρι το φινάλε (10-11 οι τελικές και 6-5 εντός εστίας), αποτέλεσμα που βρήκε τους γηπεδούχους χαρούμενος που πήραν βαθμό κόντρα στον πρωταθλητή ("γενναίους" χαρακτήρισε τους παίκτες του ο Ράσταβατς) και τους φιλοξενούμενους να κερδίζουν το χειροκρότημα των φίλων τους για την πολύ καλή εικόνα του πρώτου μέρους αλλα και ενόψει της πρώτης ευρω-μάχης με την Σπόρτινγκ...

Photo credits: Eurokinissi

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ:

ΞΑΝΘΗ: Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Φλίσκας, Κασάδο, Καμαρά, Ντε Λούκας (72' Μεχία), Λουσέρο, Κίκε (59' Ρότσε), Μπρίτο, Γέντρισεκ (81' Τριάδης)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Καπίνο, Φιγκέιρας, Ρομαό, Ένχελς, Κούτρης, Ζιλέ, Οτζίτζα Οφόε, Φορτούνης (76' Ανδρούτσος), Σεμπά, Μάριν (65' Καρσελά), Τζούρτζεβιτς (60' Εμενίκε)

ΤΟ LIVE

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK