Copa Africa: Πέρασαν Μαρόκο, Νιγηρία

Copa Africa: Πέρασαν Μαρόκο, Νιγηρία
Οι δύο ομάδες οι οποίες πέρασαν στα προημιτελικά του Κόπα Αφρικα, είναι η Νιγηρία και το Μαρόκο. Οι "αετοί", επιβλήθηκαν με 2-1 του Μπενίν, την ίδια ώρα που το Μαρόκο έμενε στο 1-1 με αντίπαλο τη Νότιο Αφρική. Αναλυτικότερα:

Μαρόκο - Νότιος Αφρική 1-1
Έναν βαθμό χρειαζόταν το Μαρόκο για να πάρει την πρώτη θέση στον τέταρτο όμιλο, αυτό ακριβώς αποκόμισε από το τρίτο και τελευταίο ματς της φάσης των ομίλων. Το πρώτο ημίχρονο περιείχε όλες τις συγκινήσεις, αφού οι τύποις φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Πάτρικ Μάγιο στο 29ο λεπτό. Προηγουμένως, ο πορτιέρο του Μαρόκο, Καλίντ Φουχαμί, δεν είχε καταφέρει να μπλοκάρει μία εύκολη σέντρα.
Η απάντηση όμως ήρθε στο πρώτο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 38ο λεπτό, όταν ο Σάφρι ευστόχησε σε πέναλτι, το οποίο κερδίσει ο Ζαουάντ Ζαϊρι.

Οι συνθέσεις:
Μαρόκο: Φουχάμι, Ρεγκραγκί, Ουάντου, Ελ Καρκουρί, Ναϊμπέτ, Ζαϊρι, Κίζι, Κάρια, Σάφρι, Μοκτάρι, Χατζί.
Νότιος Αφρική: Αρέντσε, Λεκέτο, Ααρόν Μοκοένα, Μαμπιζέλα, Ζούμα, Τεμπόχο Μοκοένα, Νομβέτε, Μολέφε, Βινστάνλεϊ, Μπάκλεϊ, Μάγιο.

Μπενίν - Νιγηρία 1-2
Το φαβορί πριν την έναρξη του αγώνα ήταν δεδομένο και παρά το ότι η Νιγηρία δεν έπιασε σπουδαία στάνταρ απόδοσης, κατάφερε να πάρει τη νίκη. Στο 35ο λεπτό, ο Λαουάλ άνοιξε το σκορ, ενώ ο Τζον Ουτάκα της Λανς, στο 76', διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Πάντως, ο Λατουνζί, έδωσε ευχάριστο φινάλε στο συγκρότημα του Μπενίν, αφού κατάφερε στην εκπνοή να πετύχει το μοναδικό γκολ της ομάδας στην διοργάνωση.

Οι συνθέσεις:
Μπενίν: Λατουνζί, Εμάνουιλ, Κρίσοστομ, Οκετόλα, Τοκλομίτι, Τσομόγκο, Αντιαμόσι, Αγκουέ, Κονάμπε, Αουέια, Ολαντικπίπο.
Νιγηρία: Ενιγιάμα, Γιόζεφ, Κανού, Οκορόνκο, Ουτάκα, Οκότσα, Λαουάλ, Ολοφιντάνα, Αμπέι, Αγκαχόβα, Ουντέζε.

News 24/7

24MEDIA NETWORK