Coppa Africa: Στο τελικό η Τυνησία, Μαρόκο

Coppa Africa: Στο τελικό η Τυνησία, Μαρόκο
Την πρόκριση της στο τελικό του Κόπα Αφρικα πανηγυρίζει η Τυνησία. Η διοργανώτρια χώρα επικράτησε της Νιγηρίας στα πέναλτι με 5-3 και τώρα θα διεκδικήσει το τρόπαιο απέναντι στο Μαρόκο

Πάντως, για να πάρει η Τυνησία την πρόκριση χρειάστηκαν να σπάσουν καρδιές καθώς οι γηπεδούχοι βρέθηκαν στο 67' πίσω στο σκορ με πέναλτι του Τζέι Τζέι Οκότσα. Οι διοργανωτές δεν παρέδωσαν τα όπλα και αφού πίεσαν, κατάφεραν στο 82' με τον ίδιο τρόπο να στείλουν το ματς στην παράταση. Το γκολ πέτυχε ο Χαλέντ Μπαντρά.

Στην ημίωρη παράταση δεν βρέθηκε νικητής και έτσι το παιχνίδι κρίθηκε στην διαδικασία των πέναλτι. Εκεί οι Τυνήσιοι αποδείχτηκαν περισσότεροι ψύχραιμοι και πήραν τη νίκη με 5-3. Ο μοναδικός Νιγηριανός που αστόχησε ήταν ο Οντεμβίνγκιε.


Στον άλλο ημιτελικό, το Μαρόκο θριάμβευσε με 4-0 του Μάλι και πήρε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό.
Oι Μαροκινοί ήταν καλύτεροι σε όλη την διάρκεια του αγώνα και δεν δυσολεύτηκαν να φτάσουν στη σπουδαία νίκη. Το σκορ άνοιξε στο 15' ο Μοχταρί ενώ ο ίδιος παίκτης στο 58' διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Το παιχνίδι είχε ουσιαστικά κριθεί και απλά το Μαρόκο ...σκότωσε τον αντίπαλο. Στο 80' ο Χάτζι έκανε το 3-0 για να διαμορφώσει το τελικό 4-0 ο Μπάχα στο 90'.

News 24/7

24MEDIA NETWORK