Coppa Italia: Γιούβε- Λάτσιο στον τελικό μετά από θρίλερ

Coppa Italia: Γιούβε- Λάτσιο στον τελικό μετά από θρίλερ
Στα πέναλτι κρίθηκε η πρόκριση στο τελικό του Coppa Italia ανάμεσα στην Ιντερ και την Γιούβε μετά από ένα ημιτελικό θρίλερ. Ενα γκολ του Αντάνι στο 95' έστειλε το ματς στην παράταση όπου καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να σκοράρει. Στην ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι η Γιουβέντους αποδείχθηκε πιο τυχερή και πήρε την πρόκριση για το τελικό όπου θα αντιμετωπίσει την Λάτσιο.

Mε τραυματισμούς και αναγκαστικές αλλαγές άρχισε το ματς για την Ιντερ. Μόλις στο 1ο λεπτό ο Κίλι άφησετην θέση του στον Πασκουάλε. Στο 7’ ο Αντριάνο (δήμιος της Γιουβέντους και στο πρώτο ματς) εκμεταλλεύτηκε λάθος του Λεγκροτάλιε και έγραψε το 1-0 ενώ στο 9’ ο Φαν Ντερ Μέιντε αντικατάστησε τον Καναβάρο. Η Γιουβέντους που έπαιζε στο πρώτο μέρος χωρίς τους Νεντβεντ, Ντελ Πιέρο, Τρεζεγκέ, Μπουφόν και Τιράμ προσπάθησε να αντιδράσει και κατάφερε να ισοφαρίσει στο 41’ με τον Τούντορ. Ο σκόρερ μάλιστα τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε από τον Τρεζεγκέ. Αναγκαστική αλλαγή είχε κάνει και η Ιντερ από το 9’ καθώς ο Καναβάρο άφησε την θέση του στο Φαν Ντερ Μέιντε.

Το δεύτερο μέρος ήταν μία μικρή καταστροφή για τνην Ιντερ. Αρχικά οι νερατζούρι έμεινα με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Κόρντομπα στο 67’ ενώ στο 78’ ο Ντελ Πιέρο που μπήκε στην θέση του Ντι Βάιο έδωσε το προβάδισμα στην Μεγάλη Κυρία.

Kαι ενώ όλοι πίστεψαν ότι η Γιουβέντους θα έπαιρνε την νίκη-πρόκριση ήρθε ο Αντάνι να βάλει φωτιά στο ματς με το τέρμα που πέτυχε στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων. Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση χωρίς όμως να καταφέρει κάποιος από τους δύο να σκοράρει.

Στα πέναλτι η Γιουβέντους ευστόχησε σε όλα τα χτυπήματα σε αντίθεση με την Ιντερ που είχε ένα λιγότερο εύστοχο. Μοιραίος παίκτης για τους νερατζούρι ήταν ο Χέλβεγκ του οποίου το πέναλτι απέκρουσε ο Κιμέντι.


Ιντερ: Φοντάνα, Κόρντομπα, Αντάνι, Καναβάρο (9’ Φαν Ντερ Μέιντε, 61’Eμρέ) , Χέλβεγκ, Φαρινός, Στάνκοβιτς, Ζανέτι, Κίλι Γκονζάλες (46’ Πασκουάλε), Βιέρι, Αντριάνο

Γιουβέντους: Κιμέντι, Φεράρα, Λεγκροτάλιε, Μοντέρο, Πεσότο (64’ Νεντβεντ), Απια, Τούντορ (43’ Τρεζεγκέ), Μαρέσκα, Ζαμπρότα, Μίκολι, Ντι Βάιο (66’Ντελ Πιέρο)


Tην Τετάρτη μόνο η Λάτσιο υπήρχε στο τερέν του Ολίμπικο στο δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου Ιταλίας με την Μίλαν. Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι συνέτριψε 4-0 τους πρωταθλητές Ευρώπης στην Ρώμη και πήρε με τον πιο πειστικό τρόπο το εισιτήριο για το τελικό του θεσμού. Στο πρώτο ματς οι Λατσιάλι είχαν επικρατήσει ξανά με 2-1.

Τα πάντα κρίθηκαν στο πρώτο μέρος. Μόλις στο 12’ μετά από πολύ ωραία μπαλιά του Λιβεράνι ο Σέζαρ έγραψε το 1-0. Τρία λεπτά αργότερα ο Λιβεράνι άφησε το ρόλο του δημιουργού και ανέλαβε αυτόν του εκτελεστή γράφοντας το 2-0. Στην συνέχεια ανέλαβε δράση ο Στέφανο Φιόρε. Ο Ιταλός μέσος σκόραρε δύο φορές μέσα σε έξι λεπτά (36’ και 42’) δίνοντας διάσταση θριάμβου στην νίκη της ομάδας του και διασυρμού στην ήττα της Μίλαν.

Η υπόθεση πρόκριση είχε ήδη κριθεί. Ο Αντσελότι προσπάθησε να σώσει τα προσχήματα με τις προσθήκες των Ζέεντορφ και Ινζάγκι στο 46’ αλλά η αποβολή του Μπρόκι στο 58’ διέλυσε τις όποιες ψυεδαισθήσεις του Ιταλού τεχνικού. Το σκορ μέχρι το τέλος δεν άλλαξε και η Λάτσιο πανηγύρισε μια μεγάλη πρόκριση με το επιβλητικό 4-0.


Λάτσιο: Σερένι, Οντο, Σταμ, Μιχάηλοβιτς (73' Mούτσι), Φαβάλι, Φιόρε, Αλμπερτίνι (62’ Ζάουρι) , Λιβεράνι, Σέζαρ, Λόπεζ, Κοράντι (69’ Σιμόνε Ινζάγκι)

Mίλαν: Αμπιάτι, Σίμιτς, Λάουρσεν, Κοστακούρτα, Καλάντζε, Ρούι Κόστα (46’ Ζέεντορφ) , Μπρόκι, Ρεδόνδο, Σεφτσένκο (46’ Ινζάγκι), Μποριέλο (69’ Γκατούζο)


News 24/7

24MEDIA NETWORK