Coupe De La Ligue: Ναντ - Σοσό στον τελικό

Coupe De La Ligue: Ναντ - Σοσό στον τελικό
Το περσινό κατόρθωμα επανέλαβε η Σοσό του Γκι Λακόμπ. Η ομάδα - μοντέλο, τηρουμένων των αναλογιών, της Γαλλίας, κατάφερε να περάσει από το "φλογισμένο" "Ζεφρουά Γκισάρ" με 3-2 στην παράταση και αφού στο πρώτο εικοσάλεπτο βρέθηκε να χάνει με 2-0.

Οι γηπεδούχοι του Φρεντερίκ Αντονετί, κατάφεραν να αιφνιδιάσουν τον αντίπαλό τους και προηγήθηκαν χάρη στα τέρματα των Καρτερόν (18') και Κομπάν (21').

Η συνέχεια όμως άνηκε στους φιλοξενούμενους οι οποίοι μείωσαν τέσσερα λεπτά πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου χάρη στο τέρμα του Ματί, για να πετύχουν το 2-2 με την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα με τον Γουίλσον Ορούμα. Ο ίδιος παίκτης λύτρωσε τους συμπαίκτες του στο 103ο λεπτό, κάνοντας το 3-2 το οποίο έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

Βέβαια, στο στρατόπεδο των "κιτρίνων", άπαντες εύχονται ο τελικός απέναντι στη Ναντ να μην έχει την ίδια κατάληξη με αυτόν πριν από έναν χρόνο απέναντι στη Μονακό, όταν και οι παίκτες του Ντιντιέ Ντεσάμπ είχαν επικρατήσει με 4-1, χωρίς να αφήσουν περιθώρια για αμφισβήτηση.


Την Τρίτη, η Ναντ εξασφάλισε το πρώτο εισιτήριο του τελικού Τα "καναρίνια" μετά από 120 λεπτά χωρίς σκορ, επικράτησαν της Οσέρ με 5-4 στην διαδικασία των πέναλτι και πάνε στο "Στάντ Ντε Φρανς" για να διεκδικήσουν το τρόπαιο αλλά και μία θέση στο επόμενο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Στο πρώτο μέρος μετά από ένα δεκάλεπτο αναγνωριστικού παιχνιδιού οι δύο ομάδες αποφάσισαν να βγουν με πιο μεγάλο ρίσκο στην επίθεση. Μόλις στο 11’ ο Ντζιμπρίλ Σισέ σούταρε αλλά ο Λαντρό σε ετοιμότητα απέκρουσε. Η Ναντ απάντησε στις χαμένες ευκαιρίες στο 31’ όταν ο Ζιλέ μετά από κόρνερ του Ζιανί απέτυχε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της Οσέρ.

Κατά την διάρκεια του δεύτερου μέρους η Οσέρ πίεσε αρκετά την Ναντ και κυνήγησε το γκολ που θα της έδινε την πρόκριση στον τελικό. Η ομάδα του Γκι Ρου αν και αγωνιζόταν με αρκετούς αναπληρωματικούς έχασε πολλές ευκαιρίες χωρίς όμως να καταφέρει να παραβιάσει την εστία του Λαντρό. Ακόμα και στις καθυστερήσεις η Οσέρ έκανε ευκαιρία αλλά το πλασέ του Λασέ δεν βρήκε στόχο.

To παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση αλλά ούτε εκεί υπήρξε σκορ. Έτσι οι δύο ομάδες έλυσαν τις διαφορές τους στην διαδικασία των πέναλτι με την Ναντ να αποδεικνύεται πιο ψύχραιμη και να παίρνει την πρόκριση στο τελικό του θεσμού, που θα διεξαχθεί στο "Σταντ Ντε Φρανς".
Τώρα τα "καναρίνια" θα περιμένουν τον αντίπαλο τους που θα βγει την Τετάρτη από το ζευγάρι ανάμεσα στην Σεντ Ετιέν και την Σοσό.

Η σύνθεση της Οσέρ: Κουλ, Ραντέτ, Μουμσόν, Μεξές, Γκρισίν, Λασέ, Ταϊνιο, Βαϊολέ, Καλού (77’ Aκαλέ), Καπό, Σισέ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK