CR7 και DB23: Τα 5 πιο ακριβά trademarks του ποδοσφαίρου

Κριστιάνο Ρόνάλντο, Λιονέλ Μέσι, Ντέιβιντ Μπέκαμ και...όχι μόνο. Αυτοί οι σταρ του ποδοσφαίρου κατοχύρωσαν (σχεδόν) τα πάντα γύρω από τα ονόματα τους. Πρόσεχε πώς θα τους αποκαλέσεις.

CR7 και DB23: Τα 5 πιο ακριβά trademarks του ποδοσφαίρου
AP PHOTO/LUCA BRUNO

Αν υποθέσουμε ότι θέλεις να δημιουργήσεις ένα underground club που θα παίζει βερολινέζικη τέκνο και φολκ μέταλ (ενδιαφέρον ακούγεται) και θέλεις να το βαφτίσεις 'DB07' γιατί έτσι, γιατί λέγεσαι DIMITRIS και το αγαπημένο σου νούμερο είναι το 7. Λυπούμαστε, δεν μπορείς να προχωρήσεις αυτό το εγχείρημα. Tο 'DBO7' αποτελεί ένα από τα (πολλά) καταχωρημένα εμπορικά σήματα που ανήκουν στον Ντέιβιντ Μπέκαμ. Όμως ο ιδιοκτήτης της Ίντερ Μαϊάμι και διαχρονικός ινφλουένσερ του ποδοσφαίρου - και όχι μόνο- δεν είναι ο μοναδικός που έχει κατοχωρήσει εμπορικά το όνομα του και ότι συνδέεται με αυτό.

Τα 76 ονόματα του Λιονέλ Μέσι

O Λιονέλ Μέσι πανηγυρίζει την επίτευξη γκολ μπροστά από τον Μαρκ Μπάρτρα της Μπετίς.
O Λιονέλ Μέσι πανηγυρίζει την επίτευξη γκολ μπροστά από τον Μαρκ Μπάρτρα της Μπετίς. AP PHOTO/MIGUEL MORENATTI

Το ισπανικό brand ποδηλασίας 'Massi' βρισκόταν επί επτά χρόνια στα δικαστήρια με τον Αργεντίνο σταρ, όταν τελικά έγινε σαφές ότι μπορεί να κατοχηρώσει το όνομα του και σύμφωνα με το Εμπορικό Δίκαιο δεν γίνεται να υπάρξει καμία σύγχυση ανάμεσα στον 'MESSI' και στο 'MASSI'. Το γεγονός ότι ο Λιονέλ Μέσι πήγε στα δικαστήρια ένα ποδηλατάδικο πάντως, μας δίνει μια όχι και τόσο κολακευτική εικόνα για τον φραγκοφονιά που κρύβει μέσα του.

Ο λιτός και περιεκτικός Κριστιάνο

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει μόλις σκοράρει με πέναλτι κόντρα στην Μίλαν, στο ματς Κυπέλλου της Πέμπτης 13 Φεβρουαρίου 2020.
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει μόλις σκοράρει με πέναλτι κόντρα στην Μίλαν, στο ματς Κυπέλλου της Πέμπτης 13 Φεβρουαρίου 2020. AP PHOTO/ANTONIO CALANNI

Μόλις τα CR7, CR9 και CRISTIANO RONALDO έχει καταχωρήσει ως εμπορικά σήματα ο Κριστιάνο Ρονάλντο, με το πρώτο εξ' αυτών να έχει εξελιχθεί και σε όνομα ξενοδοχείου, το 'Pestana CR7', αποτέλεσμα της συνεργασίας του με το ξενοδοχειακό όμιλο Pestana.

Ο HK που εμπιστευόμαστε

Ο Χάρι Κέιν πανηγυρίζει κατά τη διάρκεια του αγώνα μεταξύ Γούλβς και Τότεναμ.
Ο Χάρι Κέιν πανηγυρίζει κατά τη διάρκεια του αγώνα μεταξύ Γούλβς και Τότεναμ. AP PHOTO/RUI VIEIRA

Έχουμε αναφερθεί στο παρελθόν στην ασκητική δίαιτα του Χάρι Κέιν, του frontman της Τότεναμ που εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις του σε Premier League και Champions League. Ο Κέιν έχει 'κλειδώσει' το σήμα 'HK' με το όνομα του ολογράφως με μικρά γράμματα, ίσως ως ονομασία για ένα μελλοντικό brand ρυζιού.

Ο παίκτης που έκανε εμπορικό σήμα τον πανηγυρισμό του

O Γκάρεθ Μπέιλ έχει μόλις σωριαστεί στο γήπεδο ύστερα από ένα ολέθριο τάκλιν κατά τη διάρκεια του αγώνα Χετάφε-Ρεάλ Μαδρίτης.
O Γκάρεθ Μπέιλ έχει μόλις σωριαστεί στο γήπεδο ύστερα από ένα ολέθριο τάκλιν κατά τη διάρκεια του αγώνα Χετάφε-Ρεάλ Μαδρίτης. AP PHOTO/PAUL WHITE

Γκάρεθ Μπέιλ: o ποδοσφαιριστής που προτιμά να παίζει γκολφ, αντί να ξεδιπλώνει το μεγαλειώδες ταλέντο του στο γήπεδο. Γκάρεθ Μπέιλ: o άνθρωπος που έκανε εμπορικό σήμα την κίνηση 'καρδούλα με τα δάκτυλα, με το '11' να ξεπροβάλλει από τη μέση'. Φαιδρή τουλάχιστον, ήταν εκείνη η ιδέα του Μπέιλ από το 2013, γι`αυτό και ένα χρόνο αργότερα απέσυρε το εν λόγω εμπορικό σήμα.

Ο 'Smokey Beckham', ο εξάσφαιρος

O Ντέβιντ Μπέκαμ ποζάρουν σε αίθουσα της UEFA πριν από την κλήρωση των ομίλων του Champions League.
O Ντέβιντ Μπέκαμ ποζάρουν σε αίθουσα της UEFA πριν από την κλήρωση των ομίλων του Champions League. AP PHOTO/CLAUDE PARIS

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ έχει έρθει σε διένεξη με βρετανικό brand που λανσάρει πατατάκια, γιατί ήθελε να κάνει χρήση του 'Smokey' (κοινώς, το brand ήρθε σε αντιπαράθεση με έναν θεσμό της αγγλικής ζωής), έχει κατοχυρώσει ένα σωρό ονόματα και άλλες έννοιες που συμπληρώνουν το μύθο του και γίνονται ο 'καρπός' των επιχειρήσεων που του αποφέρουν εκατοντάδες εκατομμύρια ετησιών. Μερικά από τα ονόματα-trademarks, έιναι τα εξής: BECKHAM, DAVID BECKHAM RESPECT, Beckham Free kick, DB07, DB23, SMOKEY BECKHAM.

Ποια ομάδα θα κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:


News 24/7

24MEDIA NETWORK