CRASH TEST – ANALΥSΙS: Μάνταλος VS Φορτούνης

Σε λιγότερο από δύο εικοσιτετράωρα θα διεξαχθεί το πρώτο ντέρμπι της σεζόν μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ. Ο Αντώνης Τσακαλέας βάζει στο... κάδρο του "Crash Test - Analysis" τους αρχηγούς των δύο ομάδων. Διαβάστε μία ζουμερή σύγκριση με πρωταγωνιστές τους Μάνταλο και Φορτούνη.

CRASH TEST – ANALΥSΙS: Μάνταλος VS Φορτούνης

Πέτρος Μάνταλος και Κώστας Φορτούνης είναι οι αρχηγοί των δυο μεγάλων αντιπάλων της 5ης αγωνιστικής και θα ηγηθούν της προσπάθειας των ομάδων τους για τη νίκη στην αναμέτρηση που θα γίνει στο ΟΑΚΑ (ο Φορτούνης είναι βέβαια αμφίβολος λόγω τραυματισμού). Αμφότεροι μπήκα στο μικροσκόπιο του Wyscout, μέσω του οποίου καταγράφεται κάθε αγωνιστική λεπτομέρεια που αφορά την συμμετοχής τους σε αυτό.

ΤΟ WHO IS WHO

CRASH TEST – ANALΥSΙS: Μάνταλος VS Φορτούνης

Στη συνολική καρτέλα κατανομής των ενεργειών τους, το ποσοστό που αμέσως ξεχωρίζει έχει να κάνει με τις ασίστ του καθένα. Το ποσοστό των ασίστ σε σχέση με τις συνολικές ενέργειες του Πέτρου Μάνταλου είναι στο 23% ενώ του Κώστα Φορτούνη στο 41%. Αντίστοιχα, ο μέσος της ΑΕΚ έχει μεγαλύτερο ποσοστό σε σχέση με τον μέσου του Ολυμπιακού σε επίπεδο τελειωμάτων (21% έναντι 16%) και ατομικών ενεργειών (21% έναντι 18%).

ΣΥΝΟΛΟ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ

CRASH TEST – ANALΥSΙS: Μάνταλος VS Φορτούνης

Πέτρος Μάνταλος και Κώστας Φορτούνης έχουν πάνω από 90 ενέργειες ανά 90 αγωνιστικά λεπτά, με τα συνολικά ποσοστά επιτυχίας τους να διαφέρουν κατά μια ποσοστιαία μονάδα, διαφορά αμελητέα, με τον Μάνταλο να είναι στο 62% και τον Φορτούνη στο 61%. Οσον αφορά τους θερμικούς χάρτες των δυο παικτών, η διαφορά τους έχει να κάνει με την παρουσία του Μάνταλου κυρίως στην αριστερή πλευρά του γηπέδου, την ώρα που στον χάρτη του Φορτούνη υπάρχει περισσότερη θερμότητα στη δεξιά πλευρά, πάνω από τη μεσαία γραμμή.

ΣΥΝΟΛΟ ΑΣΙΣΤ

CRASH TEST – ANALΥSΙS: Μάνταλος VS Φορτούνης

Στον Πέτρο Μάνταλο έχουν πιστωθεί 14 ασίστ και τον Κώστα Φορτούνη δέκα, με τον θερμικό χάρτη στον οποίο καταγράφεται ο χώρος από τον οποίο βγήκε η ασίστ, να επιβεβαιώνει τον συνολικό θερμικό χάρτη, με τον μέσο της ΑΕΚ να έχει σχεδόν όλες τις ασίστ από την αριστερή πλευρά του γηπέδου, και τον Φορτούνη να έχει δράση τόσο στην αριστερή όσο και στη δεξιά πλευρά του γηπέδου.

ΣΥΝΟΛΟ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ

CRASH TEST – ANALΥSΙS: Μάνταλος VS Φορτούνης

Στην μεταξύ τους μονομαχία καταγράφεται ένα “σκορ” στο 78-62 υπέρ του Μάνταλου όσον αφορά τον αριθμό των ευκαιριών, με την διαφορά να μην είναι τόσο μεγάλη αν την “διαβάσει” κανείς με βάση των μέσο όρο ανά 90 αγωνιστικά λεπτά, καθώς ο Μάνταλος έχει 1,6 ανά 90λεπτο και ο Φορτούνης να είναι στις 1,4.

ΣΥΝΟΛΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑΤΩΝ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

CRASH TEST – ANALΥSΙS: Μάνταλος VS Φορτούνης

Οι φορές που κάποιος από τους δυο βρίσκεται στη μεγάλη περιοχή και τελειώνει φάση με το κεφάλι είναι λίγες, κάτι που φαίνεται από το μέσο όρο που συμβαίνει αυτό ανά 90 αγωνιστικά λεπτά (0,2). Μπορεί όμως να είναι λίγες, αλλά το ποσοστό των τελειωμάτων αυτών που καταλήγουν εντός εστίας είναι υψηλό, με τον Μάνταλο να έχει 45% και τον Φορτούνη 56%.

ΣΥΝΟΛΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΩΝ ΜΟΝΟΜΑΧΙΩΝ

CRASH TEST – ANALΥSΙS: Μάνταλος VS Φορτούνης

Ο Κώστας Φορτούνης έχει καταγράψει δυο επιθετικές μονομαχίες περισσότερες από τον Πέτρο Μάνταλο ανά 90 αγωνιστικά λεπτά, το τελευταίο χρόνο, με τον μέσο της ΑΕΚ να έχει καλύτερο ποσοστό επιτυχίας. Συνολικά, ο Μάνταλος έγραψε 281 προσπάθειες (5,6 ανά 90λεπτο) με ποσοστό επιτυχίας στο 74% και ο Κώστας Φορτούνης έγραψε 330 επιθετικές μονομαχίες (7,6 ανά 90λεπτο) με ποσοστό επιτυχίας στο 71%.

ΣΥΝΟΛΟ ΜΟΝΟΜΑΧΙΩΝ “1VS1”

CRASH TEST – ANALΥSΙS: Μάνταλος VS Φορτούνης

Πέτρος Μάνταλος και Κώστας Φορτούνης έχουν 5 και 5,4 ντρίπλες σε αντίπαλο ανά 90λεπτο, με τον πρώτο να υπερτερεί κατά μια ποσοστιαία μονάδα σε επίπεδο επιτυχίας της προσπάθειας. Συγκεκριμένα, ο Μάνταλος έχει 254 ντρίπλες με ποσοστό επιτυχίας στο 78% και ο Φορτούνης είχε 235 ντρίπλες με ποσοστό επιτυχίας στο 77%.

ΠΑΣΕΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΤΕΛΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

CRASH TEST – ANALΥSΙS: Μάνταλος VS Φορτούνης

Σε αυτό το τομέα, ο Κώστας Φορτούνης υπερτερεί του Πέτρου Μάνταλου, και αυτό έχει να κάνει και με το τρόπο παιχνιδιού του Ολυμπιακού. Ο Μάνταλος είχε 24 πάσες που οδήγησαν σε τελική προσπάθεια, και ο Φορτούνης είχε 60 τέτοιες πάσες. Αν ανατρέξει κανείς στην διαφορά που είχαν Μάνταλος και Φορτούνης στις τελικές προσπάθειες θα αντιληφθεί πως ο Μάνταλος πολλές φορές είναι εκείνος που τελειώνει την επίθεση της ΑΕΚ, ενώ ο Φορτούνης είναι εκείνος που είναι υπεύθυνος για την δημιουργία αυτής.

ΠΑΣΕΣ ΣΤΟΝ ΠΑΙΚΤΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΔΙΔΥΜΟ

CRASH TEST – ANALΥSΙS: Μάνταλος VS Φορτούνης

Ο Κώστας Φορτούνης έχει καταγράψει σχεδόν διπλάσιες πάσες στον συμπαίκτη του που κινείται ανάμεσα στο αμυντικό δίδυμο (79, 1,9 ανά 90λεπτο) από τον Πέτρο Μάνταλο (41, 0,8 ανά 90λεπτο), με τον παίκτη του Ολυμπιακού να έχει και καλύτερο ποσοστό επιτυχίας στις πάσες αυτές, με 25% έναντι 20% του μέσου της ΑΕΚ.

ΣΥΝΟΛΟ ΓΕΜΙΣΜΑΤΩΝ

CRASH TEST – ANALΥSΙS: Μάνταλος VS Φορτούνης

Σε αυτό το τομέα, ο Κώστας Φορτούνης υπερισχύει όχι μόνο ποσοτικά αλλά και ποιοτικά. Ο μέσος του Ολυμπιακού έχει γράψει 154 γεμίσματα (3,6 ανά 90λεπτο) με ποσοστό επιτυχίας στο 29% και ο Πέτρος Μάνταλος έχει 117 γεμίσματα (2,3 ανά 90λεπτο) με ποσοστό επιτυχίας στο 18%.

ΣΥΝΟΛΟ ΓΕΜΙΣΜΑΤΩΝ ΜΕ ΣΤΗΜΕΝΗ ΜΠΑΛΑ

CRASH TEST – ANALΥSΙS: Μάνταλος VS Φορτούνης

Μάνταλος και Φορτούνης εκτελούν συχνά τις στημένες φάσεις από μέση απόσταση, με τον καθένα να έχει σχεδόν από δυο εκτελέσεις (πάνω – κάτω) ανά 90 αγωνιστικά λεπτά. Τα ποσοστά ευστοχίας τους (όπου ευστοχία, η φορά που η εκτέλεση φάουλ καταλήγει σε συμπαίκτη τους) είναι παρόμοια, με τον Πέτρο Μάνταλο να έχει 41% και τον Κώστα Φορτούνη να έχει 44%.

Συμπερασματικά, οι αριθμοί δείχνουν πως από τη μια πλευρά ο Πέτρος Μάνταλος είναι ένα μέσος που έχει “επωμιστεί” και το τελείωμα των φάσεων, ενώ ο Κώστας Φορτούνης ρίχνει το βάρος στην δημιουργία αυτών και την αναζήτηση της τελικής πάσας. Οι επιδόσεις τους, σε ποσοστά επιτυχίας είναι υψηλές και παρόμοιες στις περισσότερες κατηγορίες.

BONUS: Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ* ΣΤΟ FOOTBALL MANAGER 2017

CRASH TEST – ANALΥSΙS: Μάνταλος VS Φορτούνης

*Πρώτα αναφέρονται τα attributes του Πέτρου Μάνταλου και ακολουθούν αυτά του Κώστα Φορτούνη.

News 24/7

24MEDIA NETWORK