Δανία-Πορτογαλία 2-3

Η Πορτογαλία έφτασε κοντά στην... αυτοκτονία κόντρα στην αξιόμαχη Δανία, αλλά λυτρώθηκε στο 87ο λεπτό με το γκολ του Βαρέλα (3-2). Το πρώτο τρίποντο των Πορτογάλων που παρέμειναν ζωντανοί στο κυνήγι της πρόκρισης.

Δανία-Πορτογαλία 2-3

Εικόνα αγώνα:

Στα πρώτα 20 λεπτά το ματς δεν είχε πολλά να μας δείξει. Η Πορτογαλία είχε την κατοχή της μπάλας με κάποια άστοχα σουτ του ακίνδυνου Κριστιάνο Ρονάλντο, ενώ οι Δανοί έψαχναν την πρώτη τελική τους.

Το γκολ του Πέπε, όμως, στο 24ο λεπτό άνοιξε το ματς. Η Πορτογαλία πήρε τα πάνω της με το 1-0 και έβγαλε μια άνεση στο παιχνίδι της, ενώ και η Δανία αναγκάστηκε να παίξει πιο μπροστά και να προσπαθήσει για κάτι καλύτερο από ό,τι μας είχε δείξει μέχρι στιγμής. Τα πράγματα -φαινομενικά- έγιναν πιο εύκολα για τους Πορτογάλους μετά το εύστοχο πλασέ σε πρώτο χρόνο του Πόστιγκα.

Με το 0-2 στην πλάτη, η ομάδα του Ολσεν πάτησε περισσότερο περιοχή, έψαξε το γκολ και τελικά το βρήκε στο 41ο λεπτό με τον Μπέντνερ να μειώνει 2-1.

Στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι παρέμεινε ανοιχτό - και σε κάθε πρόβλεψη. Η Πορτογαλία είχε μια μεγάλη φάση στην αρχή με τον Ρονάλντο, ο οποίος βγήκε απέναντι από τον Άντερσεν, αλλά απώλεσε την ευκαιρία να κάνει το 3-1 και να δώσει ουσιαστικά το τρίποντο στην ομάδα του.

Και δεν ήταν μόνο αυτή. Ηταν κι άλλη χαμένη ευκαιρία του άσου της Ρεάλ, με τους Δανούς να... τον τιμωρούν, ισοφαρίζοντας στο 80' πάλι με τον Μπέντνερ.

Το ματς έγινε ροντέο στα τελευταία λεπτά. Οι Πορτογάλοι είδαν να χάνεται η νίκη μέσα από τα χέρια τους και πίεσαν μήπως και σώσουν την παρτίδα. Και τα κατάφεραν. Στο 87ο λεπτό με ωραίο πλασέ ο Βαρέλα πέτυχε το τρίτο γκολ που αποδείχθηκε και "χρυσό", αφού -έστω με χιτσκοκικό τρόπο- έδωσε το τρίποντο στην ομάδα του Μπέντο.

Κλειδί αγώνα:

Αξιόμαχη ομάδα η Δανία. Ακόμα και με το 0-2 στην πλάτη πάλεψε. Τη βοήθησε το γκολ του Μπέντνερ πριν τη λήξη του ημιχρόνου, αλλά το άξιζε. Στο τέλος δεν κράτησαν μπάλα, έβαλαν την Πορτογαλία στην περιοχή τους και έχασαν.

Ο αδύναμος κρίκος:

Οσο εύκολα τα βάζει στη Ρεάλ, τόσο εύκολα τα χάνει με την Πορτογαλία. Ο λόγος, φυσικά, για τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος άκουσε από τους Δανούς φιλάθλους να φωνάζουν "Μέσι-Μέσι" για να τον πικάρουν.

MVP:

Ο Βαρέλα λύτρωσε τους Πορτογάλους από την απώλεια δύο βαθμών, η οποία θα σήμαινε και αποκλεισμό.

Δανία-Πορτογαλία 2-3

News 24/7

24MEDIA NETWORK