Demis & Friends Inc.

Με ανακοίνωση στο επίσημο σάιτ του, ο Ντέμης Νικολαϊδης ενημερώνει πως επήλθε κατ' αρχήν συμφωνία μεταξύ της ENIC και του Πέτρου Στάθη αφενός και της ομάδας επενδυτών υπό τον επιθετικό της Ατλέτικο αφετέρου για την αγορά των μετοχών της ΠΑΕ. Η ...ενδεκάδα του Ντέμη και η αποκρυπτογράφηση της.

Demis & Friends Inc.

Η ΑΕΚ σε λίγους μήνες συμπληρώνει 80 χρόνια ιστορίας. Και λίγο πριν τα γενέθλιά της, στον βαρύ τόμο της ιστορίας της αναμένεται να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο. Το δεύτερο με πρωταγωνιστή τον Ντέμη Νικολαΐδη!

Ο διεθνής επιθετικός εκμεταλλεύτηκε άριστα τους νόμους της επικοινωνιολογίας. Με την μεσημεριανή του ανακοίνωση –ότι η οριστική ανακοίνωση για το ποια θα είναι η κατάληξη των διαπραγματεύσεων θα δοθεί στις 7 το απόγευμα της Πέμπτης- κατάφερε και άσκησε την κατάλληλη πίεση προς όλες τις «ενδιαφερόμενες» κατευθύνσεις και ταυτόχρονα έβαλε όλους τους φίλους της ΑΕΚ στην… πρίζα.

Επισημοποιήθηκε ο… αρραβώνας
Λίγα μόλις λεπτά αφότου το ρολόι είχε δείξει 7, στην επίσημη ιστοσελίδα του Ντέμη Νικολαΐδη, «ανέβηκε» μία ανακοίνωση που για την πλειοψηφία των φίλων της ΑΕΚ μοιάζει λυτρωτική. Η ENIC φεύγει η… DeNik, έρχεται!

«Επήλθε σήμερα κατ' αρχήν συμφωνία μεταξύ της ENIC και του Πέτρου Στάθη αφενός και της ομάδας επενδυτών υπό τον Ντέμη Νικολαΐδη αφετέρου για την αγορά των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ. Η συμφωνία προβλέπει την άμεση επένδυση 5 εκ. € στην ΑΕΚ από την ομάδα των επενδυτών και είναι υπό την αίρεση της διενέργειας νομικού και οικονομικού ελέγχου της ΠΑΕ, καθώς και της επίτευξης συμφωνίας σε μια σειρά θεμάτων με τον άλλο μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΑΕΚ, την εταιρεία NetMed. Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός τεσσάρων περίπου εβδομάδων με την υπογραφή των οριστικών συμβάσεων.

Στην ομάδα των επενδυτών μετέχουν οι:
Νικόλας Ζυγουρόπουλος, επιχειρηματίας
Νάσος Θανόπουλος, τραπεζικός
Τάκης Κανελλόπουλος, επιχειρηματίας
Γιώργος Κιντής, ιδιωτικός υπάλληλος
Ακης Κοσώνας, δημοσιογράφος
Νίκος Κούλης, σύμβουλος επιχειρήσεων
Γιώργος Κουμπάρος, επιχειρηματίας
Κώστας Λουτσίδης, γιατρός
Στέφανος Μαματζής, επιχειρηματίας
Ντέμης Νικολαΐδης, ποδοσφαιριστής
Λάκης Νικολάου, γιατρός
Λοΐζος Παπαδόπουλος, επιχειρηματίας













Πρέπει να σημειωθεί ότι κανείς από τους επενδυτές αυτούς δεν καταβάλλει πάνω από το 30% των συνολικών κεφαλαίων, ενώ υπάρχει δέσμευση όλων των συμμετεχόντων να δώσουν στο Ντέμη Νικολαΐδη το δικαίωμα διορισμού της πλειοψηφίας των μελών του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ επί μία πενταετία».


To who is who της 11άδας του Ντέμη

Αν ρίξουμε μία πιο προσεκτική ματιά στους επενδυτές θα διαπιστώσουμε ότι λείπει το μεγάλο επενδυτικό όνομα. Στην υπάρχον επενδυτική ενδεκάδα του Νικολαΐδη, το μεγαλύτερο όνομα είναι αυτό του Τάκη Κανελλόπουλου, ο οποίος είναι υιός του Ανδρέα Λ. Κανελλόπουλου ιδιοκτήτη και προέδρου της τσιμεντοβιομηχανίας ΤΙΤΑΝ.

Από εκεί και πέρα ο Λάκης Νικολάου και ο Στέφανος Μαματζής έχουν χαράξει τη δική τους πορεία στα διοικητικά δρώμενα της «Ένωσης» και είναι πρόσωπα γνωστά και κοινά αποδεκτά.

Οι –οικονομολόγοι- Γιώργος Κιντής και Νίκος Κούλης είναι στενοί φίλοι του Ντέμη, μέλη της «Ένωσης 1924» και οι άνθρωποι που διαπραγματεύτηκαν με την αγγλική εταιρεία. Στενός φίλος του… προέδρου Νικολαΐδη είναι και ο ιατρός Κώστας Λουτσίδης.

Ο Aκης Κοσώνας είναι ο βετεράνος δημοσιογράφος του Βήματος και της Καθημερινής και σύζυγος της παρουσιάστριας της Eurovision Δάφνης Μπόκοτα.

Ο Λοΐζος Παπαδόπουλος είναι ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας γυμναστηρίων «Hercules», ενώ ο Νάσος Θανόπουλος είναι μέλος μεγάλο χρηματοοικονομικού οίκου (σύμφωνα με πληροφορίες της Morgan Stanley). Για τους Νίκο Ζυγουρόπουλο και Γιώργο Κουμπάρο δεν έχουμε πολλές πληροφορίες. Ο πρώτος φέρεται να κινείται στο χώρο της κατασκευής και εμπορίας επίπλων και ο δεύτερος να ασχολείται με ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

Eρχονται και άλλοι (...;)
Αυτό πάντως που πρέπει να τονίσουμε είναι ότι σύμφωνα με πληροφορίες εκτός της 11άδας που γνωστοποιήθηκε υπάρχουν και άλλοι επενδυτές που για λόγους «ασφαλείας» μένουν πίσω από το παραβάν. Οι Δημήτρης Αγγελόπουλος, Γρηγόρη Σαράντη και ο πρόεδρος της Metron Analysis Στράτος Φαναράς φέρεται να είναι έτοιμη να προσφέρουν τον οβολό τους αλλά μόνο στην περίπτωση που η κατάσταση ξεκαθαρίσει οριστικά.

* Ραντεβού με τον Α’ αντιπρόεδρο της ΠΑΕ, Παναγιώτη Βαλασόπουλο έχει το μεσημέρι της Παρασκευής ο Μίλεν Πετκόφ. Θέμα συζήτησης τι άλλο; Τα χρέη της ΠΑΕ προς τον ποδοσφαιριστή.

* Με ιδιαίτερη επιφύλαξη υποδέχθηκαν και στην Κάντζα τη χθεσινή ανακοίνωση του Ντέμη Νικολαΐδη. Και αυτό γιατί είναι γνωστή η πρόθεση του διεθνή επιθετικού να επαναδιαπραγματευτεί το τηλεοπτικό συμβόλαιο της ΑΕΚ με τη NetMed.

* Ο Βασίλης Μπορμπόκης τέθηκε οριστικά νοκ άουτ από την κυριακάτικη αναμέτρηση με τη Χαλκηδόνα, ενώ η συμμετοχή του Βαγγέλη Μόρα θα κριθεί στην προπόνηση της Παρασκευής.


News 24/7

24MEDIA NETWORK