ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

“Δεν είμαστε τρομοκράτες”

Με βασικό άξονα την περιπέτεια που πέρασε ο Βασίλε Μαφτέι στον αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» κινήθηκαν τα λεγόμενα του προπονητή της Ραπίντ Βουκουρεστίου, Ράζβαν Λουτσέσκου. Ο τελευταίος είχε παράπονα από τις ελληνικές Αρχές, για τον τρόπο που συμπεριφέρθηκαν στον αρχηγό της ομάδας του, ενώ στο αγωνιστικό κομμάτι ξεκαθάρισε πως η Ραπίντ ήρθε στην Αθήνα για τη νίκη.

default image
Με βασικό άξονα την περιπέτεια που πέρασε ο Βασίλε Μαφτέι στον αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» κινήθηκαν τα λεγόμενα του προπονητή της Ραπίντ Βουκουρεστίου, Ράζβαν Λουτσέσκου. Ο τελευταίος είχε
παράπονα από τις ελληνικές Αρχές, για τον τρόπο που συμπεριφέρθηκαν στον αρχηγό της ομάδας του, ενώ στο αγωνιστικό κομμάτι ξεκαθάρισε πως η Ραπίντ ήρθε στην Αθήνα για τη νίκη.

Ξεκινώντας τα λεγόμενα του αναφέρθηκε στο πρωϊνό συμβάν με τη σύλληψη του Μαφτέι: «Δεν έπρεπε να γίνει κάτι τέτοιο στην Ελλάδα. Λυπάμαι για ότι έγινε γιατί πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είμαστε μία ομάδα τρομοκρατών ή μαφίας. Αν ήταν μόνο ένα λάθος τότε οι Αρχές θα έπρεπε να δείξουν κατανόηση. Εμείς στη Ρουμανία θα είχαμε δείξει πολύ περισσότερο σεβασμό, για να τελειώσουμε με το θέμα και να περάσουμε στα αγωνιστικά».

Εν συνεχεία ο τεχνικός της Ραπίντ έπλεξε το εγκώμιο των «πρασίνων»: «Αντιμετωπίζουμε μία πολύ δυνατή ομάδα με θετικά αποτελέσματα, από τότε που ανέλαβε ο κύριος Μουνιόθ. Είναι εξαιρετικά οργανωμένη και ίσως είναι θετικό για εμάς το γεγονός ότι δεν έχει μεγάλη επιθυμία να κερδίσει, αφού έχει ήδη 6 βαθμούς».

Αναφερόμενος στη δική του ομάδα τόνισε: «Και εμείς όμως είμαστε μία καλή ομάδα και διανύουμε καλή περίοδο με θετικά αποτελέσματα. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να νικήσουμε και να προκριθούμε. Το καλό για εμάς είναι ότι έκλεισε θετικά το θέμα με τον Μπέτε και έτσι θα έχουμε δύο τερματοφύλακες στη διάθεση μας».

Eν τούτοις το θέμα με τον Μαφτέι δεν είχε λήξει και σε ερώτηση αν οι ελληνικές Αρχές ήθελαν να τον στείλουν στη Ρουμανία είπε: « Ο Μαφτέι δεν είναι απλά ένα μέλος μας, είναι ο αρχηγός μας και οι ελληνικές αρχές δεν έπρεπε να τον υποβάλλουν σε αυτή την ταλαιπωρία. Θα έπρεπε να έχουν μιλήσει με τον γενικό διευθυντή της Ραπίντ για να λυθεί το θέμα».

Kατά τη διάρκεια της αναφοράς του Βίκτορ Μουνιόθ ο Ισπανός ανέφερε τη Ραπίντ Βουκουρεστίου ως Ραπίντ Βιέννης και όπως…μετέφρασε ένα Ρουμάνος αυτό ήταν ασέβεια προς το ρουμάνικο σύλλογο: «Αυτά συμβαίνουν. Μπορεί ο κ. Μουνιόθ να είχε άλλα πράγματα στο μυαλό του. Από την άλλη εμάς μας ενδιαφέρει μόνο το παιχνίδι».

Όσον αφορά τις πιθανότητες πρόκρισης της ομάδας του ο Λουτσέσκου είπε: «Αυτά δεν μπορούμε να το συζητήσουμε τώρα, αλλά μετά το παιχνίδι».

Η Ραπίντ δεν είχε καλά αποτελέσματα μέχρι πριν από λίγο καιρό και σε ερώτηση Ρουμάνου δημοσιογράφου ο Λουτσέσκου είπε: «Δεν πειράζει αφού τώρα είμαστε καλά και παίρνουμε αποτελέσματα. Στόχος μας είναι να ξεπεράσουμε τα προβλήματα και να πάρουμε την πρόκριση».

Οι Ρουμάνοι θεώρησαν πως η παρουσία του Σανμαρτεάν στον Παναθηναϊκό ίσως να ήταν χρήσιμη για την Ραπίντ: « Η παρουσία του Σανμαρτεάν στον Παναθηναϊκό δεν είχε καμία σχέση μ’ εμάς. Ο Σανμαρτεάν είναι επαγγελματίας, αφού έπαιξε στον Παναθηναϊκό. Θα παίξουμε κόντρα σε μία καλή ομάδα, η οποία βελτιώνεται συνεχώς και σε καμία περίπτωση δεν μιλάμε για εύκολο παιχνίδι».

Για τα δυνατά όπλα του «τριφυλλιού» και αν αυτά είναι μόνο οι Παπαδόπουλος, Σαλπιγγίδης, ο Λουτσέσκου τόνισε: «Πρόκειται για δύο καλούς παίκτες που κάνουν τα πάντα, αλλά δεν είναι μόνο αυτοί. Έχουν και καλό κέντρο άμυνας με Γκούμα-Μόρις και δυνατά άκρα με Βύντρα-Σέριτς. Ο Παναθηναϊκός δεν στηρίζεται μόνο σε δύο παίκτες».

Ολοκληρώνοντας τα λεγόμενα του ο Λουτσέσκου τοποθετήθηκε σε ερώτηση αν ο πατέρας του αποτελεί τον ποδοσφαιρικό του μέντορα και τότε είπε ότι δουλεύουν σε δύο διαφορετικές χώρες και γι’ αυτό είναι δύσκολο να συμβεί αυτό. Εν τούτοις, όποτε έχουν την ευκαιρία, ασχολούνται με το αγαπημένο τους άθλημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK