"Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για επιστροφή"

Για τον φίλο του Λίνο, τον Πάμπλο Γκαρσία και την συμμετοχή του στην αποστολή της Εθνικής Πορτογαλίας για το Μουντιάλ μίλησε ο Αντρέ Βιεϊρίνια.

"Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για επιστροφή"

Ο Πορτογάλος άσος τόνισε ότι ακόμη δεν ήρθε η ώρα για την επιστροφή του στον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά όσα είπε στην εφημερίδα "Σπορ του Βορρά":

Για την κλήση του στην Εθνική Πορτογαλίας για το Μουντιάλ: "Τις τελευταίες μέρες είχε επικοινωνήσει μαζί μου ο κ. Μπέντο, ο ομοσπονδιακός τεχνικός και με ρωτούσε πως νιώθω, αν είμαι έτοιμος αγωνιστικά κτλ. Εκεί άρχισα να αισθάνομαι ότι πιθανότατα θα είμαι στην αποστολή της Εθνικής Πορτογαλίας για το Μουντιάλ και αυτό επιβεβαιώθηκε το βράδυ της Δευτέρας. Δεν ήταν έκπληξη τελικά για μένα, αλλά μία δικαίωση.

Το όνειρο κάθε παίκτη είναι να μπορέσει να βρεθεί με την Εθνική του στο μεγαλύτερο τουρνουά του κόσμου, το Μουντιάλ. Ηταν πολύ μεγάλη η χαρά να συμπεριληφθώ στην αποστολή, καθώς ήμουν και έξι μήνες τραυματίας. Αν μου το έλεγες πριν από έξι μήνες όταν έπαθα τη ρήξη χιαστών ότι θα ήμουν στην αποστολή της Εθνικής δε θα το πίστευα. Είναι ένα μεγάλο όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Το να παίζεις για την πατρίδα σου σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο είναι η μεγαλύτερη τιμή για κάθε παίκτη".

Για τον σοβαρό τραυματισμό του και την στήριξη που είχε από την οικογένειά του: "Καταρχάς και πάνω από όλους η οικογένειά μου. Χωρίς αυτήν δίπλα μου θα ήταν πιο δύσκολα τα πράγματα. Φυσικά με βοήθησαν πολύ και οι γιατροί της Βόλφσμπουργκ αλλά και συνολικά η ομάδα. Με άφησαν να κάνω τις θεραπείες που ήθελα και έτσι ήμουν τον περισσότερο καιρό στη Θεσσαλονίκη. Πολύ σημαντικό ρόλοι έπαιξαν οι γιατροί που μου έκαναν το χειρουργείο και όλα πήγαν καλά και οι φυσιοθεραπευτές που ανάλαβαν την αποκατάστασή μου τον πρώτο μήνα που ήμουν στην Πορτογαλία. Στη Θεσσαλονίκη με βοήθησε ιδιαίτερα ο κ. Κούτρας. Η ελευθερία που μου έδωσε η Βόλφσμπουργκ για να κάνω αυτό που ήθελα στην αποθεραπεία μου ήταν πολύ σημαντική. Είχαν καταλάβει ότι σε τέτοιες δύσκολες καταστάσεις όπως η ρήξη χιαστών που έπαθα εγώ, είναι καλύτερα να βρίσκεσαι εκεί που νιώθεις καλύτερα για να επανέλθεις πιο γρήγορα. Και εγώ βρισκόμενος κοντά στην οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη ξεπέρασα πιο γρήγορα το σοβαρό πρόβλημα που είχα. Επίσης με βοήθησαν πολύ και οι συμπαίκτες μου. Από την πρώτη στιγμή που τραυματίστηκα έκαναν πολλά πράγματα για να με στηρίξουν και να με ανεβάσουν ψυχολογικά. Σε όλους οφείλω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ".

Για την σχέση του με τον Λίνο: "Ο Λίνο είναι για μένα κάτι παραπάνω από ένας μεγάλος φίλος. Είναι σαν αδερφός. Ως παίκτης όλοι ξέρουν πόσο καλός είναι. Με αυτό που καταφέρνει ο Λίνο πρέπει όλοι να σκεφτούμε ότι η ηλικία δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο, όταν έχεις τόσο μεγάλη ποιότητα. Συνεχίζει να ξεχωρίζει παρά τα χρόνια του αφού είναι πολύ υψηλό το επίπεδό του. Είμαι χαρούμενος που συνεχίζει να προσφέρει τόσα, και χαίρομαι να βλέπω πόσο τον αγαπάει ο κόσμος. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να βοηθάει τόσο μέσα στον αγωνιστικό χώρο όσο και στα αποδυτήρια. Τέτοιοι παίκτες με τέτοια εμπειρία πρέπει να υπάρχουν σε κάθε μεγάλη ομάδα. Ο Λίνο πιστεύω ότι μπορεί να συνεχίσει να δίνει σημαντικές βοήθειες στον ΠΑΟΚ σε πολλά επίπεδα".

Για το αν τον προλάβει ξανά στον ΠΑΟΚ: "Μακάρι. Ποτέ δεν ξέρεις. Οπως πάει ναι, ίσως τον προλάβω ξανά συμπαίκτη".

Για την πιθανή επιστροφή του Γκαρσία στον ΠΑΟΚ ως βοηθός προπονητή: " Αυτό μου φαίνεται πιο παράξενο. Δεν μου έρχεται η εικόνα του Γκαρσία ως προπονητής. Μου φαίνεται περίεργο. Οσοι γνωρίσαμε τον Γκαρσία από κοντά και παίξαμε μαζί του, πιστεύω ότι θα μας φανεί περίεργο να γίνει προπονητής. Οχι ότι δε θα γίνει καλός προπονητής. Αντιθέτως. Ηταν ένας πολύ μεγάλος παίκτης, με τεράστια εμπειρία και τέτοιοι άνθρωποι χρειάζονται μέσα στις ομάδες. Μπορεί να μου φαίνεται περίεργο επειδή μέχρι πριν από 2,5 χρόνια παίζαμε μαζί, αλλά πιστεύω ότι μπορεί να βοηθήσει πάρα πολύ τον ΠΑΟΚ μπαίνοντας στο προπονητικό τιμ. Μπορεί να δώσει πολλά πράγματα στα νέα παιδιά της ομάδας".

Για την συνάντησή του με τον Ιβάν Σαββίδη: "Δεν χρειάζεται να με δελεάσει κάποιος για να επιστρέψω στον ΠΑΟΚ. Αυτό θα γίνει κάποια στιγμή ούτως ή άλλως. Με τον κ. Σαββίδη έχουμε συναντηθεί στην Τούμπα αρκετές φορές σε ματς του ΠΑΟΚ, αλλά δεν έχει φτάσει στο σημείο να μου κάνει κάποια πρόταση. Εχουμε μιλήσει γενικά για τον ΠΑΟΚ αλλά ποτέ δεν έχει γίνει κάποια επίσημη πρόταση. Αλλωστε αυτό θα πρέπει να γίνει πρώτα με την ομάδα μου. Εχουμε καλή επαφή πάντως".

Για τις συζητήσεις που γίνονται στην Θεσσαλονίκη περί επιστροφής στον ΠΑΟΚ: "Ξέρω καλά τι γίνεται σε κάθε μεταγραφική περίοδο. Εγώ είμαι χαρούμενος στη Βόλφσμπουργκ, αλλά από την πρώτη στιγμή που έφυγα από τον ΠΑΟΚ είχα πει ότι κάποτε θα επιστρέψω. Αυτό το λέω συνέχεια. Απλά δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να μιλήσουμε για επιστροφή μου στον ΠΑΟΚ. Ξέρω πόσο με θέλουν στον ΠΑΟΚ και κάθε φορά στις μεταγραφές βλέπω ότι το όνομά μου παίζει στα ελληνικά ΜΜΕ. Είμαι πολύ χαρούμενος που βλέπω πόσο με αγαπάει ακόμη ο κόσμος του ΠΑΟΚ και πρέπει να γνωρίζουν καλά όλοι ότι τους αγαπάω κι εγώ, όπως και την ομάδα. Ωστόσο δεν έχει έρθει ακόμη η ώρα για την επιστροφή μου".

Για το μέλλον του στην Βόλφσμπουργκ: "Ναι έχουμε μιλήσει με τη Βόλφσμπουργκ για νέο συμβόλαιο. Εχουμε κάνει τα πρώτα βήματα, αλλά συμφωνήσαμε να μην μιλήσουμε παραπάνω όσο ήμουν τραυματίας. Τώρα θα συγκεντρωθώ στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας και μετά θα καθίσουμε να μιλήσουμε πιο σοβαρά με τη Βόλφσμπουργκ για νέο συμβόλαιο. Ακόμη δεν έχουν δει τον πραγματικό Βιεϊρίνια. Είχα πολλά προβλήματα τα 2,5 χρόνια που είμαι εκεί. Και στον ΠΑΟΚ όταν είχα πρωτοέρθει είχα έναν σοβαρό τραυματισμό, τότε με τον Βιτόλο, και από τη 2η χρονιά άρχισα να δείχνω ποιος πραγματικά είμαι. Στη Γερμανία μου έχει πάρει λίγο παραπάνω χρόνο, αλλά στάθηκα και πιο άτυχος, καθώς, φέτος, ενώ ξεκίνησα καλά ήρθε τον Σεπτέμβριο η ρήξη χιαστών. Θέλω να δείξω και στην Μπουντεσλίγκα τον καλό Βιεϊρίνια που γνώρισε ο κόσμος στον ΠΑΟΚ.

Ολοι στον ΠΑΟΚ με βοήθησαν να φτάσω στο επίπεδο που είμαι σήμερα. Ολες οι ομάδες που έχω περάσει και όλοι οι προπονητές που έχω συνεργαστεί με έχουν βοηθήσει για να γίνω αυτό που είμαι σήμερα. Τα περισσότερα τα χρωστάω στον ΠΑΟΚ, στους προπονητές με τους οποίους συνεργάστηκα εκεί αλλά και τους συμπαίκτες που είχα και με βοήθησαν".

News 24/7

24MEDIA NETWORK