Δεν έπιασε στην Μπάρτσα, η Ρεάλ τον ξεπούλησε κι έρχεται η Άρσεναλ με 60 εκατ. ευρώ για χάρη του

Ο Ιανουάριος αναμένεται να είναι "καυτός" για την Άρσεναλ καθώς ο Αρτέτα φέρεται να έχει κλειδώσει ήδη τον πρώτο του στόχο.

Arsenal's manager Mikel Arteta gestures to players during the English Premier League soccer match between Arsenal and Manchester United at Emirates stadium in London, Sunday, Sept. 3, 2023. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)
Ο προπονητής της Άρσεναλ, Μικέλ Αρτέτα AP PHOTO/KIRSTY WIGGLESWORTH

Καλοκαίρι 2022 και η Ρεάλ Σοσιεδάδ δίνει τα χέρια με την Ρεάλ Μαδρίτης για το 100% των δικαιωμάτων του Ιάπωνα winger, Τακεφούσα Κούμπο. Ο 21χρονος φεύγοντας από την Τόκιο συμφώνησε με τους Μαδριλένους (Αύγουστο του 2019) αλλά δεν μπόρεσε να γίνει κομμάτι της ομάδας γεγονός που έφερε τους δανεισμούς σε Μαγιόρκα, Βιγιαρεάλ και Χετάφε.

Το 2011, πάντως, ο Κούμπο είχε ξαναφύγει από την πατρίδα του. Εκείνη τη φορά το είχε κάνει για τη μισητή αντίπαλο της Ρεάλ, Μπαρτσελόνα. Στους Καταλανούς ο Ιάπωνες έμεινε μέχρι το 2015 κι έπειτα επέστρεψε στην πατρίδα του. Σε κάθε περίπτωση πολλοί έσπευσαν να πουν πως ο Κούμπο δεν θα καταφέρει να διακριθεί στο υψηλότερο επίπεδο.

Germany's Thomas Mueller, left, fights for the ball with Japan's Takefusa Kubo during the World Cup group E soccer match between Germany and Japan, at the Khalifa International Stadium in Doha, Qatar, Wednesday, Nov. 23, 2022. (AP Photo/Luca Bruno)
Μίλερ vs. Κούμπο στο Μουντιάλ 2022 AP PHOTO/LUCA BRUNO

Ωστόσο, ο 21χρονος ποδοσφαιριστής έχει φέρει τούμπα τις προβλέψεις. Πέρυσι σε 44 ματς σκόραρε 9 φορές και μοίρασε 9 ασίστ. Φέτος, με την Σοσιεδάδ πραγματοποιεί εξαιρετικό ξεκίνημα στη σεζόν αφού σε 4 παιχνίδια έχει ήδη 3 γκολ και 1 ασίστ. Όλα τα παραπάνω, λοιπόν, φαίνεται πως έχουν πείσει τον Μικέλ Αρτέτα να επενδύσει τον Ιανουάριο στον Ιάπωνα.

Δημοσιεύματα θέλουν τον προπονητή των Κανονιέρηδων έτοιμο να πληρώσει τα 60.000.000 ευρώ της ρήτρας στο συμβόλαιο του Κούμπο με την Σοσιεδάδ. Εφόσον επιβεβαιωθεί το ρεπορτάζ και οι Λονδρέζοι αγοράσουν τον Τακεφούσα, τότε και η Ρεάλ θα πληρωθεί από τη μεταγραφή καθώς φρόντισε να κρατήσει ποσοστό υψηλότερο του 40% στην μεταπώληση.

Διαβάστε περισσότερα

Τα δύο πιο drama unfollow στο ποδόσφαιρο αποτελούν γεγονός

Ο Μπέλιγχαμ "κανόνισε" τη μεταγραφή συμπατριώτη του σε ισπανική ομάδα

News 24/7

24MEDIA NETWORK