Δεν ιδρώνει το αυτί του Μπέντο

Οι άγριες αποδοκιμασίες προς το πρόσωπό του δεν επηρεάζουν τον Πορτογάλο τεχνικό, ο οποίος είναι μαθημένος πλέον να δουλεύει έχοντας απέναντί του ένα κοινό που τον αμφισβητεί. Για ποιο λόγο ανυπομονεί να έρθει το ματς της Πέμπτης (2/3) του Περιστερίου.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
bento EUROKINISSI SPORTS

Πολύ περίεργη η φετινή χρονιά. Μια χρονιά που ξεκίνησε με μουρμούρες πριν καλά-καλά αποκλειστεί ο Ολυμπιακός από την Χάποελ Μπερ Σέβα. Ακόμα και κατά τη διάρκεια του 0-0 με τους Ισραηλινούς στο Καραϊσκάκη, ορισμένοι είχαν αρχίσει τα... μπινελίκια προς τον “φευγάτο” (τότε) Μανουέλ Ντα Κόστα.

Από τότε η ομάδα του Πειραιά πέρασε από διάφορα στάδια. Από την αμφισβήτηση (δύο κολλητές ήττες από ΑΕΛ στη Θεσσαλία και ΑΠΟΕΛ στο Καραϊσκάκη) στην αποθέωση (“τριάρες” σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό). Από τις νέες γκρίνιες και τα “κατηγορώ” του κόσμου (ήττα 2-0 από τον ΑΠΟΕΛ στην Κύπρο) στον αέρα του πρωταθλητή που έδειξαν οι ποδοσφαιριστές σε κρίσιμα ματς (διπλό σε Γιάννενα και Ξάνθη). Από τις νέες γκρίνιες (0-0 με τον Ατρόμητο για το Κύπελλο και ήττα από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ) εώς τη νέα αποθέωση (πρόκριση επί της Οσμάνλισπορ). Μία τρελή χρονιά με λίγα λόγια...

Και φτάνουμε λοιπόν στις 26 Φεβρουαρίου 2017, τρεις μέρες μετά το 0-3 μέσα στην Άγκυρα. Ο Ολυμπιακός έχασε 0-1 από τον Πανιώνιο μέσα στο Φάληρο και ο κόσμος αποφάσισε να ξεσπάσει εναντίον του Μπέντο. Λογικά αυτό το ξέσπασμα δεν θα υπήρχε αν π.χ. οι “ερυθρόλευκοι” έβρισκαν στόχο στα δύο δοκάρια που είχαν με τους Καρντόσο και Ντε Λα Μπέγια.

Με τα “αν” όμως δεν γράφεται η ιστορία. Το βράδυ της Κυριακής (26/2) για πρώτη φορά ο κόσμος εξέφρασε τόσο έντονα τη δυσαρέσκειά του προς το πρόσωπο του προπονητή. Στο παρελθόν οι οπαδοί είχαν περιοριστεί στα σφυρίγματα και τις αποδοκιμασίες. Μετά το ματς του Πανιωνίου επέλεξαν τα... μπινελίκια!

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έτρεξε αμέσως στα αποδυτήρια για να κάνει μία δήλωση στους δημοσιογράφους και να ζητήσει από τον κόσμο να σταθεί δίπλα στην ομάδα σε μία δύσκολη περίοδο με ματς – φωτιά που ακολουθούν σε πρωτάθλημα, Κύπελλο καιEuropa League.Όχι ότι ο πρόεδρος δεν βλέπει τι συμβαίνει στην ομάδα. Όχι ότι δεν... πονάνε και τα δικά του μάτια. Αλλά στην παρούσα φάση έβαλε μπροστά τη λογική. Και η λογική λέει ότι ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και την Μπεσίκτας στο Καραϊσκάκη. Επιχείρησε λοιπόν με το μήνυμά του να δείξει πρωτίστως στην ομάδα ότι ο ίδιος αποτελεί την “ασπίδα” της.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΗΡΕΑΣΤΕΙ Ο ΠΟΡΤΟΓΑΛΟΣ

Την ίδια στιγμή ο Πάουλο Μπέντο δεν έδειξε και πολύ επηρεασμένος από τα όσα άκουσε από την εξέδρα. Το έχει αποδείξει άλλωστε, ότι δεν είναι από τους ανθρώπους που θα παρασυρθεί από τα όσα υποστηρίζει ο κόσμος. Έχει κάτι συγκεκριμένο στο κεφάλι του και δεν το αλλάζει, είτε αυτό λέγεται επιλογές προσώπων για το αρχικό σχήμα, είτε σύστημα, είτε οτιδήποτε άλλο.

Δεν ίδρωσε με λίγα λόγια το αφτί του Πορτογάλου τεχνικού και αυτό φαινόταν και στα αποδυτήρια όταν βρέθηκε ενώπιον των ποδοσφαιριστών του. Μπορεί ο οποιοσδήποτε να του προσάψει πολλά. Ότι πιθανότατα παρουσιάζει μία ομάδα χωρίς πλάνο ή ότι είναι ο καλύτερος φίλος των... φαρμακοποιών που έχουν κάνει “χρυσές” δουλειές πουλώντας κολλύρια στους οπαδούς του Ολυμπιακού.

ΠΑΝΤΟΤΕ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΗΡΕΜΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ

Αυτό που θα πρέπει να του πιστωθεί ωστόσο είναι ότι πρώτο αναλαμβάνει πάντοτε το 100% της ευθύνης και συν τοις άλλοις πάντοτε προσπαθεί να επαναφέρει την ηρεμία στους ποδοσφαιριστές του. Ακόμα και μετά το 0-3 επί της Οσμάνλισπορ, ο Μπέντο δεν άνοιξε σαμπάνιες στα αποδυτήρια. “Τον Πανιώνιο παιδιά να κερδίσουμε, ας αφήσουμε τις γιορτές και τα πανηγύρια”, ήταν η ατάκα του μέσα στα αποδυτήρια του γηπέδου της Άγκυρας. Δεν πρόλαβαν να χαρούν την πρόκριση οι “ερυθρόλευκοι”.

Το ίδιο συνέβη και τώρα. Τους ζήτησε να αφήσουν πίσω τα όσα έγιναν με τον Πανιώνιο, γιατί ακολουθούν ακόμα πιο σημαντικά παιχνίδια. Είναι δεδομένο ότι μέχρι την Πέμπτη (2/3) που είναι ο αγώνας του Περιστερίου, θα επιδιώξει με κάποιον τρόπο να τους πληγώσει τον ποδοσφαιρικό εγωισμό. Όπως το είχε κάνει αμέσως μετά την ήττα από την ΑΕΚ και πήγαν οι παίκτες του και κέρδισαν μέσα στην Τουρκία.

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Πολύς κόσμος λοιπόν την Κυριακή (2/3) ζήτησε την αποπομπή του Μπέντο. Ο Μαρινάκης ήταν ξεκάθαρος. Από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός βρίσκεται μέσα στους στόχους του, πώς να απολυθεί ο προπονητής; Και ειδικά τώρα που τελειώνει η σεζόν. Αν ήταν Οκτώβρης – Νοέμβρης και ο Ολυμπιακός πήγαινε προς τα... βράχια, λογικό θα ήταν να αποχωρούσε από το Ρέντη. Τώρα όμως; Ακόμα και να τον έδιωχνε η διοίκηση, ποιος θα καθόταν στον πάγκο πριν από τόσο δύσκολα ματς όπως με τον Ατρόμητο, τον ΠΑΟΚ και την Μπεσίκτας; Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα...

Ο υπογράφων έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του για τον Μπέντο. Επειδή έκανε “μπαμ” ότι με τον συγκεκριμένο προπονητή δεν καταλάβαιναν και πολλοί τι πλάνο έχει στο μυαλό του, προτιμότερο θα ήταν να παίρνονταν κάποιες αποφάσεις στη διακοπή του πρωταθλήματος μετά το 3-0 επί της ΑΕΚ ή τα Χριστούγεννα. Οι αποφάσεις που πάρθηκαν ήταν ότι “στηρίζουμε τον προπονητή” και με αυτό το μότο συνεχίζουν στη διοίκηση εώς το τέλος της σεζόν. Εκτός πια κι αν εώς τις 16 Μαρτίου που θα είναι η ρεβάνς της Κωνσταντινούπολης συμβούν “σημεία και τέρατα” στα ματς που ακολουθήσουν.

Με βάση τα εώς τώρα δεδομένα, οι όποιες αποφάσεις θα παρθούν στο τέλος της σεζόν, όταν θα γίνει το ταμείο για το τι πήγε στραβά και τι όχι.

ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ

Όσο κι αν φωνάζει ο κόσμος το όνομα του Τσόρι, ο Αργεντινός έχει τελειώσει στα μάτια του Μπέντο. Δεν τον υπολογίζει και δεν πρόκειται να παρασυρθεί από τα όσα τραγουδάει η εξέδρα. Ακόμα και ο Καμπιάσο μπήκε από... σπόντα στη 18άδα την Κυριακή (26/2). Και είδατε ότι πιο μπροστά από τον Καμπιάσο, από τη στιγμή που έλειπε ο Μάρτινς, ήταν οι Ανδρούτσος και Μπουχαλάκης.

Ο Μπέντο θα υπερασπιστεί μέχρι τέλους τις ιδέες του ως προς τα πρόσωπα. Δεν πρόκειται να αλλάξει στάση και αυτό θα πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε άπαντες.

ΓΙΑΤΙ ΕΠΕΛΕΞΕ ΚΑΡΝΤΟΣΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΣΑΡΙΦΑΡΝΤ

Άλλο ένα στοιχείο που προκάλεσε εντύπωση στον κόσμο είναι ότι άφησε τον Ανσαριφάρντ στον πάγκο, τον άνθρωπο δηλαδή που πέτυχε δύο τέρματα στην Άγκυρα!

Ο Μπέντο επέλεξε ξανά τον Καρντόσο. Ποιο ήταν ακριβώς το σκεπτικό του; Αν πιστέψουμε τα όσα μας μεταφέρθηκαν από το Ρέντη, ο Ανσαριφάρντ προορίζεται για βασικός στα παιχνίδια με Ατρόμητο, ΠΑΟΚ και Μπεσίκτας. Δεν ήθελε με λίγα λόγια να του δώσει ακόμα ένα 90λεπτο στην πλάτη του πριν από τους αγώνες – φωτιά που έρχονται. Για να δούμε όμως και τα όσα υποστηρίζουν στο Ρέντη. Για να δούμε αν όντως π.χ. στο Περιστέρι ξεκινήσει ο Ανσαριφάρντ. Γιατί αν δεν ξεκινήσει, πάλι θα ξεκινήσει μία ατέρμονη συζήτηση...

News 24/7

24MEDIA NETWORK