Δεν σκοράρουν ούτε με… αίτηση οι φορ του Ολυμπιακού!

Το Contra.gr ασχολείται με τους επιθετικούς των «ερυθρολεύκων» και τα ποσοστά ευστοχίας τους, αναδεικνύοντας το σοβαρό πρόβλημα στο γκολ. Πολύ ανώτεροι οι Αραούχο και Πέκχαρτ στα τελειώματα από τους Ανσαριφάρντ και Καρντόσο. Γράφει και αναλύει ο Αλέξης Βιρβίλης.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Τίποτα δεν μπορεί να είναι τυχαίο… Για κάποιους οι αριθμοί δεν λένε 100% την αλήθεια. Στην περίπτωση των επιθετικών του Ολυμπιακού όμως φαίνεται ότι την λένε και την… παραλένε!

Οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν από την ΑΕΚ με 1-2, με τον «Δικέφαλο» να κάνει λιγότερες τελικές (8 συγκεκριμένα έναντι 10 των Πειραιωτών), αλλά στο τέλος να φεύγει με το διπλό από το Φάληρο.

Αποτελεί κοινό μυστικό στο Ρέντη ότι υπάρχει σοβαρός προβληματισμός για τα ποσοστά ευστοχίας των Πειραιωτών. Τόσο συνολικά ως ομάδα, αλλά και ειδικά ως μονάδες.

Το Contra.gr με τη βοήθεια των αριθμών θα αναδείξει ορισμένα πράγματα σε ό,τι έχει να κάνει με τη δυστοκία του Ολυμπιακού σε σύγκριση με την ΑΕΚ, μιας και αναμετρήθηκε μαζί της το βράδυ της Μ. Πέμπτης (13/4) στο Φάληρο.

ΜΟΛΙΣ 11,1% ΕΥΣΤΟΧΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΑΚΗ

Ας πάρουμε τα παιχνίδια που έχει δώσει ο Ολυμπιακός με τον Λεμονή. Στα τέσσερα ματς με Πλατανιά, Κέρκυρα, Λεβαδειακό και ΑΕΚ, οι παίκτες του ενώ έχουν βγάλει ευκαιρίες και τελικές (54 συνολικά), έχουν βρει μόλις έξι φορές το δρόμο προς τα δίχτυα. Πρόκειται δηλαδή για ένα ποσοστό ευστοχίας της τάξης του 11,1%.

Δεν φταίει φυσικά ο Λεμονής. Ίσα-ίσα που με τον Τάκη ο Ολυμπιακός βγάζει και περισσότερες φάσεις από την εποχή που προπονητής ήταν ο Πάουλο Μπέντο. Από την άλλη όμως είναι ολοφάνερο το πρόβλημα στο γκολ, για το οποίο μιλούσε ο 57χρονος Έλληνας τεχνικός σχεδόν από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την ομάδα.

ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ Η ΑΕΚ

Πάμε να δούμε και ένα άλλο στοιχείο σε σχέση με την ΑΕΚ. Ο Ολυμπιακός κάθε χρόνο σκόραρε πολύ πιο εύκολα από τους αντιπάλους του.

Φέτος, τα πράγματα έχουν αλλάξει. Οι «ερυθρόλευκοι» σκοράρουν μία φορά ανά 7,5 τελικές προσπάθειες και έχουν λίγο καλύτερα νούμερα από τον Παναθηναϊκό (1/7,9).

Η δε ΑΕΚ σκοράρει πιο εύκολα και από τους δύο. Κάνει λιγότερες φάσεις, αλλά έχει τους παίκτες που βλέπουν πιο εύκολα το όνομά τους στον πίνακα των σκόρερ. Συγκεκριμένα, ο «Δικέφαλος» σκοράρει ανά 6,7 τελικές!

ΤΡΑΓΙΚΑ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΩΝ «ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΩΝ» ΕΠΙΘΕΤΙΚΩΝ

Δεν αποτελεί φυσικά είδηση ότι ο Όσκαρ Καρντόσο διανύει την χειρότερη περίοδο της καριέρας του. Και ο Ανσαριφάρντ όμως ενώ ξεκίνησε δυναμικά με τον Ολυμπιακό, στην πορεία σαν να… κάθισε κάπως.

Συγκεκριμένα ο Ιρανός στράικερ σκοράρει ανά 6 τελικές προσπάθειες! Συνολικά έχει 4 γκολ σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρώπη, έχοντας παίξει σε 16 ματς.

Όσο για τον Καρντόσο; Μόλις 3 γκολ σε 31 συμμετοχές! Και το πιο φοβερό απ’ όλα είναι ότι βρίσκει δίχτυα ανά… 12,3 τελικές!!!

Την ίδια στιγμή ο Πέκχαρτ έχει 12 γκολ σε 25 αγώνες και σκοράρει ανά 3 προσπάθειες. Ο δε Αραούχο έχει 7 τέρματα σε 11 ματς και σκοράρει ανά 4,3 τελικές.

Προφανώς και οι αριθμοί λένε εν μέρει την αλήθεια και ειδικά στην περίπτωση του Ολυμπιακού ως προς το σκοράρισμα, λένε 100% την αλήθεια.

News 24/7

24MEDIA NETWORK