Δεν θέλει πίεση ο Ρεχάγκελ, "καρφιά" Μπασινά

Δεν θέλει πίεση ο Ρεχάγκελ, "καρφιά" Μπασινά

Μικτή ζώνη

Οτο Ρεχάγκελ: "Σήμερα κερδίσαμε οπότε είναι μια ωραία μέρα. Ο κόσμος με θέλει γιατί κερδίσαμε το ευρωπαϊκό. Θα αναφέρω όλο τον κόσμο στις προσευχές μου. Το συμβόλαιό μου λήγει τον Δεκέμβριο, ενώ τον Νοέμβριο έχουμε να δώσουμε ένα φιλικό. Εχουμε αρκετό χρόνο μπροστά μας. Δεν θέλω να πιέζομαι. Θα μιλήσω με τον πρόεδρο της ΕΠΟ και θα κάνουμε μια ανάλυση της προκριματικής φάσης.

Στην προκριματική φάση δεν παίξαμε ποτέ κομπλέ. Πάντα είχαμε απουσίες με κυριοτερη αυτή του Δέλλα. Πάντως, η πρόκριση χάθηκε στα παιχνίδια με Τουρκία και Ουκρανία στο Καραϊσκάκη.

Εχω τρεις καρδιές. Οι δύο για τη Γερμανία και η μία για την Ελλάδα. Το έχω ξαναπεί και θα ισχύει πάντα. Ένα κομμάτι της καρδιάς μου θα μείνει εδώ".

Θοδωρής Ζαγοράκης: "Δεν πρέπει να σταθούμε στο τι έφταιξε και δεν περάσαμε. Σημασία έχει πως μείναμε έξω. Ολοι φταίμε. Μακάρι να ήμουν ο χειρότερος παίκτης στην πορεία των προκριματικών και να περνούσαμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Δεν πρέπει να σταματήσει αυτή η προσπάθεια των τελευταίων χρόνων.

Πρέπει να συνεχίσουμε και να διορθώσουμε κάποια λάθη που έχουν γίνει απ’όλους. Υπάρχει μεγάλη απογοήτευση. Δεν θέλαμε να μείνουμε έξω από το Μουντιάλ. Η επόμενη μέρα θα είναι δύσκολη. Η Εθνική πρέπει να πρωταγωνιστεί σε όλες τις διοργανώσεις.

Θέλω να πιστεύω πως θα μείνει στην ομάδα ο κ.Ρεχάγκελ. Δεν έχει να αποδείξει τίποτα. Εχει βοηθήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο με αυτό που έγινε πέρυσι το καλοκαίρι.

Για μένα η Εθνική αποτελεί ένα τεράστιο κομμάτι στη ζωή μου. Αν δω ότι δεν έχω δυνάμεις θα φύγω. Αλλά έχω ακόμη χρόνο μπροστά μου για να αποφασίσω".

Αγγελος Μπασινάς: "Υπάρχει απογοήτευση για τον αποκλεισμό. Δεν ξεκινήσαμε καλά στην προκριματική φάση, ωστόσο κάναμε μεγάλη προσπάθεια. Οι πραγματικές δυνατότητες της ομάδας φάνηκαν στο Euro. Γίνεται ανανέωση, αλλά δεν είναι εύκολο να αλλάξει όλη η ομάδα. Πουθενά στον κόσμο δεν γίνεται αυτό. Ακουσα ότι έγινε ένα γκάλοπ και το 85% θέλει την παραμονή του Ρεχάγκελ. Εμείς οι παίκτες την θέλουμε 100%.

Ολοι οι δημοσιογράφοι είχατε πει πως ο Μπασινάς δεν πρέπει να παίζει στην Εθνική γιατί δεν έχει ομάδα. Αν δεν αξίζω να παίζω να το πείτε ευθέως και όχι να πετάτε «σπόντες». Ο προπονητής κρίνει αν πρέπει να παίζω ή όχι. Εγώ μιλούσα με τον κ.Ρεχάγκελ και του έλεγα πως μπορώ να παίξω και να βοηθήσω.

Το φέρσιμο του Παναθηναϊκού είναι απαράδεκτο! Μια μεγάλη ομάδα δεν φέρεται έτσι σε έναν παίκτη που έχει βοηθήσει. Δεν με άφηναν να προπονούμαι και μου έκαναν διακοπή συμβολαίου".

Ζήσης Βρύζας: "Στα αποδυτήρια ο Ρεχάγκελ μας είπε "θα σας ξαναδώ". Οποιαδήποτε απόφαση πάρει θα είναι σεβαστή. Η πρόκριση χάθηκε στις λεπτομέρειες. Εχω ακόμη δύο χρόνια μπάλας υψηλού επιπέδου".

Τάκης Φύσσας: "Υπάρχει πίκρα για τον αποκλεισμό. Ελπίζω να μείνει ο κ.Ρεχάγκελ. Μαζί κατακτήσαμε το Euro. Πρέπει να μείνει και να βοηθήσει τα νέα παιδιά".

Αντώνης Νικοπολίδης: "Δεν πρέπει να κοιτάζουμε πίσω και να ψάχνουμε τα λάθη. Πρέπει να φτιάξουμε μια νέα ομάδα για το Εuro 2008. Oποιαδήποτε απόφαση πάρει ο κ.Ρεχάγκελ θα είναι σεβαστή. Αν έρθει κάποιος άλλος προπονητής πρέπει να τον αφήσουν να δουλέψει και να φτιάξει την ομάδα που θέλει".


Συνέντευξη Τύπου:

Γκάιοζ Νταρσάτζε: "Βρισκόμαστε στο στάδιο της δημιουργίας μιας νέας ομάδας. Είχαμε πολλές απουσίες και δώσαμε χρόνο σε νέους παίκτες. Αυτοί μπορούν να βελτιωθούν και να μας βοηθήσουν στο μέλλον. Από το αποτέλεσμα δεν είμαι ικανοποιημένος".

Οτο Ρεχάγκελ: "Το συμβόλαιό μου λήγει τον Δεκέμβριο, ενώ τον Νοέμβριο έχουμε να δώσουμε ένα φιλικό. Εχουμε αρκετό χρόνο μπροστά μας. Δεν θέλω να πιέζομαι. Θα μιλήσω με τη γυναίκα μου Μπεάτα και θα αποφασίσω. Οπως μου λέει: "πρώτα σκέψου, μετά αποφάσισε". Aυτό θα κάνω".


Ρεπορτάζ: Αγγελος Τόμπρος

News 24/7

24MEDIA NETWORK