"Δεν υπάρχουν δικαιολογίες"

Βαγγέλης Μόρας και Αλέξανδρος Τζιόλης μίλησαν για την πρεμιέρα της Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο: τις διαφορές από το 2010, την Κολομβία και τις κλιματολογικές συνθήκες στη Βραζιλία. "Θα πρέπει να είμαστε στο 100%", συμφώνησαν.

"Δεν υπάρχουν δικαιολογίες"

Η κατάσταση δύο ημέρες πριν από το πρώτο ματς.

Μόρας: " Ψυχολογικά όλοι είμαστε καλά. Θέλω να πιστεύω πως θα είμαστε έτοιμοι. Περιμένουμε πως και πώς να περάσουν αυτές οι δύο ημέρες για να ξεκινήσει το τουρνουά που είναι ότι καλύτερο για τους ποδοσφαιριστές. Όλοι θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό".

Τζιόλης: " Περιμένουμε με ανυπομονησία να ξεκινήσει η διοργάνωση. Έφτασε η στιγμή και όλοι είμαστε σε καλή κατάσταση και περιμένουμε να το δείξουμε στο γήπεδο. Είμαστε χαρούμενοι που συμμετέχουμε σε αυτή τη μεγάλη γιορτή και το Σάββατο θα δείξουμε τον καλύτερό μας εαυτό".

Οι διαφορές της τωρινής Εθνικής ομάδας με αυτή του 2010.

Τζιόλης: " Η σημαντική διαφορά είναι ότι έχουμε άλλον προπονητή. Τότε είχαμε τον Ότο Ρεχάγκελ και τώρα έχουμε τον Φερνάντο Σάντος . Η ομάδα τώρα είναι υπό την καθοδήγηση του Φερνάντο Σάντος. Οι ομοιότητες είναι πως και οι δύο προπονητές έκλειναν ένα κύκλο. Οι παίκτες είναι σχεδόν οι ίδιοι και η ομάδα έχει τα ίδια χαρακτηριστικά. Είμαστε έτοιμοι και αυτό θα το δείξουμε μέσα στο γήπεδο".

Μόρας: " Συμφωνώ με τον Αλέξανδρο. Η διαφορά είναι ο προπονητής. Σαν ποδοσφαιριστές έχουμε περισσότερες εμπειρίες και το και να τις χρησιμοποιήσουμε για να κάνουμε το βήμα παραπάνω. Έτσι λοιπόν αυτές οι εμπειρίες που έχουμε είναι υπέρ μας και μένει να το αποδείξουμε".

Τα δυνατά και αδύναμα σημεία της Κολομβίας.

Μόρας: " Το δυνατό σημείο της είναι η ταχύτητα. Τους αρέσει πολύ το επιθετικό κομμάτι και όλη αυτή την εβδομάδα προετοιμαζόμαστε για να δεν πρέπει να λείψει το πάθος και η οργάνωση, στοιχεία τα οποία έχουμε δείξει αυτά τα χρόνια. Στόχος μας είναι να πετύχουμε αυτό το κάτι παραπάνω. Δεν φοβόμαστε κανέναν αντίπαλο".

Τζιόλης: " Βρισκόμαστε λίγες μέρες στη Βραζιλία. Οι πρώτες μέρες ήταν προσαρμογής. Και έχουμε δείξει όλη την προσοχή μας στην ανάλυση του αντιπάλου κι έτσι περνάμε την ώρα μας στο ξενοδοχείο".

"Δεν υπάρχουν δικαιολογίες"
INTIME SPORTS

Τις κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν.

Μόρας: " Σίγουρα η Κολομβία είναι πιο συνηθισμένη σε αυτές τις συνθήκες. Δεν είναι εύκολο, αλλά αυτό που σε βοηθήσει είναι η ψυχολογία. Πρέπει να σκεφτούμε μόνο το ματς. Πρέπει να έχουμε πίστη και θέληση. Θέλουμε να το χαρούμε και να αποδείξουμε ότι μπορούμε το κάτι παραπάνω".

Τζιόλης: " Συμφωνώ με τον Βαγγέλη. Είναι σκληρό και δύσκολο να αγωνίζεσαι υπό αυτές τις συνθήκες. Όμως αυτό δεν είναι δικαιολογία. Και οι δύο ομάδες αυτές τις συνθήκες θα αντιμετωπίσουμε. Το αφήνουμε στην άκρη και δεν θα το αφήσουμε να μας επηρεάσει στο ελάχιστο".

Το άλλο ματς του ομίλου.

Τζιόλης: " Το ιδανικό θα ήταν να νικήσουμε εμείς και να έρθει ισοπαλία το άλλο ματς. Έχουμε ένα πολύ δύσκολο ματς το Σάββατο και δεν έχουμε την ευχέρεια να σκεφτόμαστε τον άλλο αγώνα".

Μόρας: " Με απασχολεί μόνο το δικό μας ματς. Ας νικήσουμε εμείς και μετά θα δούμε τους υπόλοιπους αντιπάλους μας".

Το άναρχο παιχνίδι των Κολομβίας.

Μόρας: " Είναι μια ομάδα επιθετική, αλλά εμείς πρέπει να έχουμε υπομονή στο παιχνίδι μας. Αν κάνουμε αυτά που έχουμε πει και δουλέψει αυτές τις μέρες πιστεύω πως μπορούμε να πάρουμε αποτέλεσμα. Πρέπει να επικεντρωθούμε στο δικό μας κομμάτι".

Τζιόλης: " Η Κολομβία διαθέτει από τη μέση και μπροστά ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Ο κύριος σκοπός μας είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι στο αμυντικό κομμάτι και από εκεί και πέρα να αναζητήσουμε το γκολ. Δεν θα πρέπει να κάνουμε κάτι διαφορετικό από αυτό που κάνουμε συνήθως. Όλες οι αισθήσεις μας θα πρέπει να είναι στο 100%".

News 24/7

24MEDIA NETWORK