Δεύτερο ημίχρονο στην κόντρα Οινιάδων - ΕΠΟ

Στις 16:00 εκδικάζεται στο διαιτητικό δικαστήριο η προσφυγή για ακύρωση της γενικής συνέλευσης που έγινε στις 19/12.

Δεύτερο ημίχρονο στην κόντρα Οινιάδων - ΕΠΟ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Την ακύρωση της γενικής συνέλευσης της ΕΠΟ που έγινε στις 19/12 και εξέλεξε τον πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας Ευάγγελο Γραμμένο, τακτικό μέλος στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και τον πρόεδρο της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας, Παναγιώτη Παπαχρήστου αναπληρωματικό, ζητάει το σωματείο Οινιάδες με προσφυγή που θα εκδικαστεί το μεσημέρι (16:00) στο διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ.

Το σωματείο από την Αιτωλοακαρνανία είχε προσφύγει και τον προηγούμενο Δεκέμβριο ζητώντας την ακύρωση της συνέλευσης για τον ίδιο λόγο που προσέφυγε και τώρα: για να διεξαχθεί με βάση τον νόμο Ορφανού και όχι με το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ. Τότε, όμως, το διαιτητικό δικαστήριο την είχε κρίνει εκπρόθεσμη επειδή είχε παρέλθει το 10ήμερο που προβλέπει ο κανονισμός και δεν είχε μπει στην ουσία της υπόθεσης.

Να σημειωθεί ότι το διαιτητικό δικαστήριο, τον προηγούμενο Οκτώβριο είχε ακυρώσει τις εκλογές της ΕΠΟ για να γίνουν με βάση το νόμο και ότι το εκλογικό σύστημα της Ομοσπονδίας προκαλώντας την αντίδραση τηςFIFA. Αυτό θέλει και τώρα το σωματείο, την… επιβεβαίωση από το ίδιο όργανο της… επικράτησης του νόμου έναντι του εκλογικού συστήματος της Ομοσπονδίας.

"ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΝΟΜΙΜΗ..."

Στην προσφυγή τους οι Οινιάδες σημειώνουν ότι η συνέλευση δεν ήταν νόμιμη επειδή «αντίκεινται στις διατάξεις του αθλητικού νόμου, που ρύθμιζαν εντελώς διαφορετικά τα θέματα τα σχετικά με τις αρχαιρεσίες και την σύγκληση της Γ.Σ. της ΕΠΟ». Κατηγορεί δε, την ΕΠΟ ότι… «αποφάσισε καταχρηστικά να εφαρμοσθεί διαφορετικό εκλογικό σύστημα, λιγότερο αντιπροσωπευτικό, σύμφωνα με το οποίο δεν είχαμε άμεσα λόγο στην εκλογή των αντιπροσώπων - εκλεκτόρων που θα συμμετάσχουν στην Ειδική Εκλογική Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ και επομένως μας στέρησε αδικαιολόγητα, παράνομα και καταχρηστικά το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, που ο αθλητικός νόμος, ως ίσχυε, προέβλεπε και επιφύλασσε για τα πρωτοβάθμια μέλη - σωματεία της ΕΠΟ, τα οποία αποτελούν το θεμέλιο και την εκλογική της βάση».

Αναφορά γίνεται και στην τροπολογία Βασιλειάδη η οποία ψηφίστηκε ανήμερα της ΓΣ της ΕΠΟ και προβλέπει ότι η εκλογή εκπροσώπων των αθλητικών ομοσπονδιών για την ΕΟΕ θα γίνεται με βάση το καταστατικό τους, χαρακτηρίζοντας την «φωτογραφική. Η εν λόγω διάταξη ως στόχο έχει την νομιμοποίηση της «παντοδυναμίας» των αθλητικών ομοσπονδιών - κυρίως δε της ΕΠΟ» ενώ γίνεται λόγος ακόμη και για «κίνδυνο χειραγώγησης των εκάστοτε αρχαιρεσιών»!

News 24/7

24MEDIA NETWORK