DFB Pokal: Θύμα έκπληξης η Μπάγερν

DFB Pokal: Θύμα έκπληξης η Μπάγερν
Τα πανηγύρια... καλά κρατούν στο Ααχεν. Η τοπική Αλεμάνια, ομάδα της δεύτερης κατηγορίας της Γερμανίας, κατάφερε να περάσει στα ημιτελικά του Κυπέλλου Γερμανίας, αφήνοντας εκτός τους πρωταθλητές της Μπάγερν Μονάχου.

Οι γηπεδούχοι, προηγήθηκαν με τέρμα του Μπλανκ στο 34ο λεπτό, αφού πρώτα ο Μανώλης Κροντήρης είχε χάσει δύο καλές ευκαιρίες να δώσει αυτός το προβάδισμα στην ομάδα του. Στην συνέχεια, οι παίκτες του Ότμαρ Χίτζφελντ σοβαρεύτηκαν και κατάφεραν να ισοφαρίσουν στην εκπνοή του ημιχρόνου με τον Μίκαελ Μπάλακ.

Η χρονική στιγμή της επίτευξης του γκολ, συνηγορούσε στο ότι οι Βαυαροί θα κατάφερναν να γυρίσουν οριστικά την εις βάρος τους κατάσταση αλλά ένα τέρμα του Μέιγιερ στο 81ο λεπτό, έστειλε στην τετράδα την Ααχεν, η οποία θα αντιμετωπίσει μία εκ των Βέρντερ Βρέμης, Μπορούσια Μένχενγκλαντμπαχ ή Λούμπεκ.


Κλήρωσε την Τρίτη για τα τρια εκ των τεσσάρων εισιτηρίων για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Γερμανίας. Την πρόκριση πήραν οι Βέρντερ Βρέμης, Λούμπεκ και Γκλάντμπαχ.

Λίγο έλειψε να γίνει η έκπληξη στον αγώνα μεταξύ της Βέρντερ Βρέμης και της Γκρόιτερτ Φιρτ. Συγκεκριμένα η 10η ομάδα στην βαθμολογία της δεύτερης κατηγορίας της Γερμανίας προηγούνταν μέχρι το 90' της πρωτοπόρου της Μπουντεσλίγκα με 2-1, όμως ένα γκολ από τον Γιόχαν Μικούακριβώς με την συμπλήρωση της κανονικής διάρκειας του αγώνακαι ένα από τον Ιβαν Κλάσνιτς στο αμέσως επόμενο λεπτό ήρθαν να εποκαταστήσουν την τάξη.

Νωρίτεραη ομάδα του Τόμας Σάαφ ανκαι είχε καταφέρει να προηγηθεί στο σκορ,χάρη σε τέρμα του Σταλτέρι στο 19', βρέθηκε νακυνηγά την ανατροπή, μιας και με ένα αυτογκόλ του Ισμαελ στο 74' και ένα τέρμα από τον Φάινμπιερ στο 76' η Γκρόιτερ Φιρτ είχεβρεθεί μπροστά στο σκορ διεκδικώντας αυτή την πρόκριση. Πρέπει ακόμα να σημειώσουμε πως η Βέρντερ κατάφερε νακάνει την ολική επαναφοράαγωνιζόμενη με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Νταβαλά στο 83' με δεύτερη κίτρινη. Τον αγώνα παρακολούθησαν14.500 θατές.

Συνολικά 34.500 άνθρωποι συνέρρευσαν στο Μπέκελσμπεργκ για να παρακολουθήσουν την αναμέτρησηγια τα προημιτελικά του Κυπελλου Γερμανίας μεταξύ της Γκλάντμπαχ και της Ντουίσμπουργκ. Ωστόσο αυτόπουεπρόκειτο λογικά να εξελιχθεί σε πάρτι τελικά κατέληξεσε παραλίγο τραγωδία.Στο 38' ο ΕλΚασμί έβαλε μπροστά στο σκορ τους φιλοξενούμενους, με την Γκλάντμπαχαπό εκείνο το σημείο και έπειτα να πρέπει ναισοφαρίσει, κάτι που κατάφερε τελικά στο 68' με τον Φαν Χάουτ.

Ωστόσο η χαρά για την ομάδα του Μάιερ δεν κράτησε για πολύ, μιας και στο 82' ο Κάιντε έβαλε την Ντουίσμπουργκ ξανά μπροστά στο σκορ, με τα σύννεφα του αποκλεισμού να κάνουν την εμφάνιση τους πάνω από το Μπέκελσμπεργκ.τη λύση έδωσε τελικάο Τόμισλαβ Μάριτς που είχε περάσειως αλλαγή νωρίτερα καιενήργησε ως από μηχανής θεός καταφέρνοντας στο 89' να φέρει το παιχνίδι στα ίσια στέλνοντας τις δυο ομάδεςστην παράταση. Τίποτα δεν άλλαξε εκεί και έτσι οι δυο ομάδες φτάσαν στη διαδικασία των πέναλτι, με την Γκλάντμπαχ να παίρνει τελικά την πρόκριση με 4-3.

Στο παιχνίδι μεταξύ της Χόφενχάιμ και της Λούμπεκ, μπροστά σε 6.500 θεατές,οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση χάρη σε ένα τέρμα του Αντζιτς στο 48' της αναμέτρησης.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα:

Τρίτη 3Φεβρουαρίου

Γκρόιτερ Φιρτ - Βέρντερ Βρέμης2-3

(74' Ισμαελ αυτ., 76'Φάινμπιερ- 19' Σταλτέρι. 90' Μικού, 90+ Κλάσνιτς)

Γκλάντμπαχ - Ντουίσμπουργκ 2-2 κ.δ, 4-3 στα πέναλτι

(68' Φαν Χάουτ, 89' Μάριτς- 38' Ελ Κασμί. 82' Κάιντε)

Χόφενχάιμ - Λούμπεκ 0-1

(48' Αντζιτς)

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου


Ααχεν - Μπάγερν Μονάχου 2-1

(34', Μπλανκ, 81' Μέιγιερ - 45' Μπάλακ)






















News 24/7

24MEDIA NETWORK