Διαδηλωτές στο συνέδριο της FIFA

Κατά την διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου της FIFA, πλήθος διαδηλωτών έχει μαζευτεί έξω από τα γραφεία της Παγκόσμιας ομοσπονδίας.

Διαδηλωτές στο συνέδριο της FIFA

Στο καθιερωμένο συνέδριο της FIFA που βρίσκεται σε εξέλιξη (29/5), (στην σκιά του σκανδάλου με την διαφθορά και το "ξέπλυμα" χρημάτων), αρκετοί διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί στον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου, φωνάζοντας συνθήματα κατά της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

Η μία διαδήλωση έχει να κάνει με την εκμετάλλευση των εργαζόμενων για το Mundial του Κατάρ το 2022 και τις σκληρές και αντίξοες εργασιακές συνθήκες. Η δεύτερη διαδήλωση είναι από τους Παλαιστίνιους, οι οποίοι έχουν εκφράσει το αίτημα τους για αποβολή του Ισραήλ από την FIFA, καθώς όπως έχει δηλώσει η ομοσπονδία της Παλαιστίνης, το Ισραήλ έχει παραβεί πολλάκις του κανονισμούς και προβαίνει σε βίαιες συμπεριφορές που ενισχύουν τον ρατσισμό και δεν χωράνε στον αθλητισμό.

Μάλιστα, δύο Παλαιστίνιοι διαδηλωτές εισέβαλαν στην αίθουσα που λαμβάνει χώρα το συνέδριο της FIFA, φωνάζοντας "κόκκινη κάρτα στην FIFA". Τότε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας ομοσπονδίας Σεπ Μπλάτερ φώναξε να επέμβουν οι σεκιούριτι και να τους απομακρύνουν από τον χώρο.

Δείτε και VIDEO από το εν λόγω περιστατικό:

News 24/7

24MEDIA NETWORK