Διαφορετικό το δόγμα Μπαλτάκου από του Αλαφούζου

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Τάκης Μπαλτάκος, δημοσιοποίησε για πρώτη φορά τη διαφωνία του (και το λόγο της) με την πολιτική που ακολουθεί ο τωρινός Παναθηναϊκός, μίλησε για "αντιλήψεις, δόγματα και τάσεις" που κληρονόμησε από τον εξάστερο και δεν συμβιβάζεται με λιγότερα, δείχνοντας το... δρόμο για την πρώτη θέση!

PRE GAME / ÐÁÏ - ÁÅÊ (Eurokinissi Sports)
PRE GAME / ÐÁÏ - ÁÅÊ (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Αποτελεί εδώ κι αρκετό καιρό "κοινό μυστικό" πως ο Τάκης Μπαλτάκος διαφωνεί με την πολιτική που χαράσσει - εφαρμόζει - επικοινωνεί ο Παναθηναϊκός στα θέματα με τη διαιτησία και τους θεσμούς του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αυτή άλλωστε η διαφωνία του είναι που τον έχει φέρει πλησίον στην πόρτα της εξόδου από την "πράσινη" ΠΑΕ.

Ενδεχομένως , λοιπόν, η σημερινή (για πρώτη φορά) δημόσια τοποθέτηση του αντιπροέδρου της ΠΑΕ, με την οποία ουσιαστικά εξήγησε τους λόγους της... διαφοροποίησης - περιθωριοποίησης του από την λήψη των αποφάσεων, να αποτέλεσε κι ένα είδος "τελευταίου μηνύματος" προς τον Γιάννη Αλαφούζο, πως εφόσον δεν αλλάξουν πράγματα , αντιλήψεις και καταστάσεις θα την... κάνει!

Ο Τάκης Μπαλτάκος μιλώντας στο ραδιόφωνο του "Alhpa" πρώτα δεν διέψευσε (ούτε πάντως επιβεβαίωσε) δημοσίευμα που τον παρουσίαζε πως "μάλλον φεύγει", ενώ στην συνέχεια ανέλυσε γιατί δεν ταιριάζει η αντίληψη που υπάρχει στον τωρινό Παναθηναϊκό με την δική του αντίληψη για τον Παναθηναϊκό, που δεν μπορεί να είναι κάτι λιγότερο από πρώτος.

Αναλυτικά το απόσπασμα των δηλώσεων του στο ραδιόφωνο του "Alpha":

- Έχω μάθει ότι είστε αντιπρόεδρος στον Παναθηναϊκό;

"Ναι, στην ΠΑΕ".

- Αλλά ακούω ότι μάλλον θα φύγετε. Το διαβάζω στις πολιτικές εφημερίδες, για αυτό...

"Το ξέρω, το ξέρω. Το διαβάσατε στα “Παραπολιτικά”".

- Ναι...

"Το έβαλε στην πρώτη σελίδα, προχτές. Κοιτάξτε, οπωσδήποτε, έχω μία διαφορά αντιλήψεως σε σχέση με τους ανθρώπους που τώρα διοικούν την ΠΑΕ. Διότι εγώ έχω ανδρωθεί αθλητικά και παραγοντικά στην πιο επιτυχημένη ομάδα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού, στην ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού, που έχει έξι ευρωπαϊκά. Υπάρχουν αντιλήψεις, δόγματα και τάσεις τις οποίες δεν μπορώ, ούτε να τις ξεχάσω, ούτε να αλλάξω γραμμή και να δω τον Παναθηναϊκό σαν κάτι λιγότερο".

- Ποια είναι η αντίληψη που δεν σας βρίσκει σύμφωνο;

"Θα πω κάτι το οποίο έχω πει και δημόσια. Εγώ δεν πιστεύω ότι ούτε σκόπιμο είναι, αλλά ούτε και ταιριάζει στον Παναθηναϊκό να διαμαρτύρεται για οτιδήποτε. Δεν είναι σωστό και δεν κερδίζεις ποτέ τίποτα, όταν διαμαρτύρεσαι ας πούμε, για τη διαιτησία, ότι έχω μία άσχημη διαιτησία...".

- Λένε κάποιοι πιο ειδικοί ότι αυτή είναι η κλασική ένσταση στην Ελλάδα, ότι για όλα φταίει ο διαιτητής...

"Η κλασική. Αυτό όμως τι γίνεται; Όταν λες ότι φταίει ο διαιτητής, πάει να πει ότι δεν φταίνε οι παίκτες, δεν φταίει ο προπονητής και δεν φταίει η διοίκηση. Αυτή είναι μία στάση που μπορεί να σε βγάλει για μία Κυριακή. Δεν μπορεί να σε βγάλει για μακρό χρονικό διάστημα και δεν μπορεί να σε οδηγήσει στην πρώτη θέση. Αυτός που δικαιούται την πρώτη θέση, δεν διαμαρτύρεται ποτέ για τίποτα, αλλά δημιουργεί τέτοιες συνθήκες ώστε να διαμαρτύρονται οι αντίπαλοι του".

24MEDIA NETWORK