Διαγόρας-Ολυμπιακός 2-3

Από χίλια κύματα πέρασε η πρόκριση του Ολυμπιακού στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Hellas on Line. Oι ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν, στη συνέχεια έμειναν πίσω στο σκορ και εν τέλει εξασφάλισαν την πρόκριση στο 84’ κάνοντας το 3-2. Το παιχνίδι διακόπηκε για 20 λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο λόγω διακοπής ρεύματος. Σε τραγική θέση βρέθηκαν οι παίκτες του Διαγόρα στη διακοπή όταν έμαθαν ότι αυτοκτόνησε συμπαίκτης τους (εκτός γηπέδου)!

Διαγόρας-Ολυμπιακός 2-3
Όπως αναμενόταν ο Ερνέστο Βαλβέρδε ξεκούρασε κάποιους από τους βασικούς παίκτες του έτσι ώστε να πάρουν ανάσες. Το γρήγορο γκολ της ομάδας του στο 14’ (με δράση τον Οσκαρ) έκαναν τον Ισπανό να αισθανθεί πιο άνετα και να σκεφτεί ότι η ομάδα του δεν θα συναντήσει προβλήματα.

Όμως, ο Διαγόρας απέδειξε ότι είναι σύνολο με ποιότητα και συγκεκριμένους αγωνιστικούς προσανατολισμούς. Φάνηκε αυτό στη φάση της ισοφάρισης όταν ο ταχύτατος Φουτσίνι έβγαλε μόνο του τον Τριανταφύλλου που δεν λάθεψε. Ηταν το 30ο λεπτό του αγώνα.

Φάσεις και γκολ

Στο 14' γκολ για τον Ολυμπιακό!

Ο Βελλίδης δεν καταφέρνει να διώξει μακριά, οι παίκτες του Ολυμπιακού σεντράρουν και ο ανενόχλητος Οσκαρ σκοράρει με κεφαλιά. 0-1

Στο 30' γκολ για το Διαγόρα! Ο Φουτσίνι πασάρει έξοχα, ο Τριανταφύλλου μπαίνει στην περιοχή και χωρίς πίεση γράφει το 1-1 με ωραίο πλασέ.

Στο 66' γκολ για το Διαγόρα! Καταπληκτική κεφαλιά του Τριανταφύλλου, 2-1!

Στο 67' γκολ για τον Ολυμπιακό! Ο Ντιόγο ισοφαρίζει με αριστερό διαγώνιο σουτ.

Στο 76' πέφτει το ρεύμα στο γήπεδου της Ρόδου!

To παιχνίδι αρχίζει μετά από ένα 20λεπτο διακοπής.

Στο 81' ο Διαγόρας χάνει μεγάλη ευκαιρία αλλά ο Κορακάκης δεν μπορεί να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα μετά από κόρνερ.

Στο 84' γκολ για τον Ολυμπιακό! Ο Κοβάσεβιτς σκοράρει με κεφαλιά!















Ο Βαβλέρδε δεν θέλησε να ρισκάρει περισσότερο στην επανάληψη. Εριξε στη μάχη τους Λέτο και Ντιόγο δίνοντας το μήνυμα στους παίκτες του ότι επιθυμεί την όσο το δυνατόν πιο γρήγορη εξασφάλιση τη νίκη. Ο Διαγόρας όμως ήταν η ομάδα που σκόραρε και έθεσε τον Ολυμπιακό προ των ευθυνών του! Δράστης ήταν και πάλι ο Τριανταφύλλου που αυτή τη φορά χρησιμοποίησε το κεφάλι του σε σέντρα του Ρούσεφ (66’).

Πριν προλάβει να παγιωθεί ψυχολογία πρόκρισης για το Διαγόρα, ο Ολυμπιακός σκόραρε (στο 67’ με ωραίο σουτ του Ντιόγο) και οι ισορροπίες αποκαταστάθηκαν. Το 20λεπτο της διακοπής λόγω της διακοπής ρεύματος δεν άλλαξε τη μορφή του αγώνα. Όμως οι ποδοσφαιριστές του Διαγόρα έμαθαν ότι συμπαίκτης τους αυτοκτόνησε, οπότε καταλαβαίνει κανείς ότι η ψυχολογία τους δέχθηκε ένα αποφασιστικό πλήγμα.

Με την έξοδο των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, οι ποδοσφαιριστές του Διαγόρα έδωσαν όρκοι νίκης. Εχασαν πολύ μεγάλη ευκαιρία με τον Κοραράκη (ο Ελληνας άσος άθελά του έδιωξε την μπάλα πάνω στη γραμμή) και στο 84’ ο Ολυμπιακός τιμώρησε. Ο Λέτο εκτέλεσε φάουλ, ο Κοβάσεβιτς έπιασε την κεφαλιά και χάρισε την πρόκριση στον Ολυμπιακό. Οι Ρόδιοι δεν είχαν τα ψυχικά αποθέματα να ξεπεράσουν και αυτό το σκόπελο.


Διαγόρας: Βελλίδης, Τζανής, Δήμου, Ρούσεφ, Μιλόσκοβιτς, Χρήστου (75' Δανάς), Τριανταφύλλου, Φουτσίνι (46' Σπάρταλης), Κορακάκης (85' Μπικόφσκι), Τσιάτσιος, Πουλόπουλος.

Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Ζεβλάκοβ, Α. Παπαδόπουλος, Ντομί, Ντουντού, Μενδρινός, Όσκαρ (72' Σίσιτς), Τζόρτζεβιτς (56' Λέτο), Μήτρογλου (56' Ντιόγκο), Κοβάτσεβιτς.


Διαιτητής: Σταθόπουλος

News 24/7

24MEDIA NETWORK